Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért kapcsol be ilyen lassan...

Miért kapcsol be ilyen lassan a gépem?

Figyelt kérdés

Összeraktam egy gépet, itt vannak a specek:

[link]

A videókártya ideiglenes de nem hiszem hogy ez lenne kifejezetten a gond. Amikor hidegindítás van akkor mindig bekapcsol a gép aztán kikapcsol pár mp múlva és magától újra visszakapcsol és utána már rendesen bootol.

Minden bekapcsolás SSD-vel is több mint 30 mp és nem értem miért. Hidegindításon túl már máshogy viselkedik de már az első bekapcsolás óta ez van. Benyomom a gépet és ventik felpörögnek fények felkapcsolnak, utána pár másodpercig CPU_LED világít aztán VGA_LED világít aztán BOOT_LED világít, közbe képernyő tök sötét nem történik semmi. Mobo debug code közbe pörög folyamatosan változik de leellenőriztem a debugcode megegyezik az éppen világító leddel az alaplapon. Ha ezek a ledek lementek (darabonként 2-3 mpig világít) aztán jön az ASUS alaplap boot kép minden okés onnan már jól megy, bejön a windows logó el sem kezd tölteni és windows már bent is van. Kb 40 másodperc telt el ami a HDD-s gépemen jellemző. Körülbelül ennyi lenne a probléma, még nem oldottam meg bár remélem ti fogtok tudni segíteni ebben. Előre is köszönöm a válaszokat!

2016. júl. 3. 11:40
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Ezt akartam belinkelni pár perce. Tényleg gyorsabb tőle, a 35 mp bootról lement 25-20 mpre de ez még így is sok. Sosem frissítettem még biost és nem vagyok benne biztos hogy segítene e annyit mint amennyi kárt okoz (ez alatt értem hogy valami ami eddig működött hiányzik vagy máshogy működik).
2016. júl. 3. 13:33
 12/19 Dongaben ***** válasza:
Ne tedd! Komolyan számít, hogy 10 mp-vel gyorsabban áll fel a rendszer? Annyit biztos nem ér, egy estleges kudarc...
2016. júl. 3. 13:37
 13/19 anonim ***** válasza:
ha a cpuz jól írja, akkor neked egy 2014-es biosod van és 2016/05-i a legújabb. Erősen javalott a frissítése..
2016. júl. 3. 13:37
 14/19 A kérdező kommentje:
#12 Én is így gondolom...bár azért eltelt 2 év a bios óta...háááát igazából nem tudok dönteni +nem is tudom hogy kéne frissíteni :D
2016. júl. 3. 14:00
 15/19 Dongaben ***** válasza:
Én nem tenném, ha csak nincs olyan új hardver a gépben, ami igényli. Lehet, hogy "kakukktojás" vagyok, de én nem frissítek semmit feleslegesen, és így is hibátlan a rendszer.
2016. júl. 3. 15:40
 16/19 anonim ***** válasza:
de ez a rendszer messze nem hibátlan..
2016. júl. 3. 17:32
 17/19 Dongaben ***** válasza:

# 16

Hogy 10 másodperccel tovább tart a boot? Ez legyen mindenkinél a legnagyobb hiba! Részemről: téma=Off!

2016. júl. 3. 17:35
 18/19 anonim ***** válasza:
itt fél percről van szó egy nem olcsó gép esetében, uh ja, gáz. Ha felőled a téma off, akkor ne írogass..
2016. júl. 3. 17:40
 19/19 A kérdező kommentje:
Hamarosan lesz GTX 1080 kiváncsi leszek változik e valami. Nem akarom elcseszni a BIOSt feleslegesen, nekem se tetszik inkább lenne rövidebb a boot mert igen, drága volt :D de inkább legyen pár mpvel lasabb mint hogy egyáltalán ne működjön...:D
2016. júl. 3. 19:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!