Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért kapcsol be ilyen lassan...

Miért kapcsol be ilyen lassan a gépem?

Figyelt kérdés

Összeraktam egy gépet, itt vannak a specek:

[link]

A videókártya ideiglenes de nem hiszem hogy ez lenne kifejezetten a gond. Amikor hidegindítás van akkor mindig bekapcsol a gép aztán kikapcsol pár mp múlva és magától újra visszakapcsol és utána már rendesen bootol.

Minden bekapcsolás SSD-vel is több mint 30 mp és nem értem miért. Hidegindításon túl már máshogy viselkedik de már az első bekapcsolás óta ez van. Benyomom a gépet és ventik felpörögnek fények felkapcsolnak, utána pár másodpercig CPU_LED világít aztán VGA_LED világít aztán BOOT_LED világít, közbe képernyő tök sötét nem történik semmi. Mobo debug code közbe pörög folyamatosan változik de leellenőriztem a debugcode megegyezik az éppen világító leddel az alaplapon. Ha ezek a ledek lementek (darabonként 2-3 mpig világít) aztán jön az ASUS alaplap boot kép minden okés onnan már jól megy, bejön a windows logó el sem kezd tölteni és windows már bent is van. Kb 40 másodperc telt el ami a HDD-s gépemen jellemző. Körülbelül ennyi lenne a probléma, még nem oldottam meg bár remélem ti fogtok tudni segíteni ebben. Előre is köszönöm a válaszokat!

2016. júl. 3. 11:40
1 2
 1/19 BM-Striker ***** válasza:
UEFI-ban kapcsold be fast boot-ot.
2016. júl. 3. 11:47
 2/19 A kérdező kommentje:
Be van kapcsolva a fast boot. Azt elfelejtettem hogy SSD boot és HDD sima tárolás meg játékok.
2016. júl. 3. 11:57
 3/19 Dongaben ***** válasza:
Mit jelent, hogy "A videókártya ideiglenes"?
2016. júl. 3. 12:05
 4/19 A kérdező kommentje:
Jön a GTX 1080 xP Bekrepált a GTX 960-om elszállt még az előző gépben, és most várok az újra és egy régit beledobtam addig mivel nincs integrált GPU kell valami amivel eldöcög.
2016. júl. 3. 12:08
 5/19 Dongaben ***** válasza:
Hmmm. Érdemes lenne pár beállítást átnézni a BIOS-ban, ami a videóra vonatkozik. Próbaképpen változtatni az értékeken.
2016. júl. 3. 12:29
 6/19 anonim ***** válasza:
egy oprendszert azért írhattál volna. Estére áramtalanítod a gépet?
2016. júl. 3. 12:29
 7/19 anonim ***** válasza:
ja utolsó vagyok, látom a boottal van a gond, utána a win már bejön rendesen, akkor nem aktuális a kérdésem.
2016. júl. 3. 12:30
 8/19 anonim ***** válasza:
*de ha beírod googlebe, hogy asus x99pro slow boot, tucatnyi oldalt hoz be, uh valószínüleg nem nálad van a hiba.
2016. júl. 3. 12:31
 9/19 A kérdező kommentje:
Nem mintha zavarna, nem sietek csak azért egy kicsit mégis...azért ennyi pénzért elvárná az ember :D Nem mindig áramtalanítom csak viharoknál vagy hogyha elmegyek egy hosszabb időre (pl pár nap pár hét). Furcsálom hogy önmagától ki és be kapcsol hidegindításkor. Erre esetleg valami ötlet? Mellesleg windows 10 van.
2016. júl. 3. 12:42
 10/19 anonim ***** válasza:

ht ennyit tudsz így hírtelen:

- bios frissítés

- amit itt leírt a srác:

[link]

2016. júl. 3. 13:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!