Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Lassan kapcsol be a monitorom,...

Lassan kapcsol be a monitorom, mi lehet a baj?

Figyelt kérdés
Üdv. Van egy BenQ FP767 monitorom. Nemrég elkezdett egy fura dolgot művelni, szóval ha huzamosabb ideig ki van kapcsolva, akkor nehezen kapcsol be. Amikor aktív, szóval van kép, ugye kéket világít a Power gomb, ha nincs mit megjelenítenie, de be van kapcsolva, akkor sárga. Nos, mikor bekapcsolom, a kék fény kb 2 másodpercenként megvillan, és mintha be is kapcsolna a monitor, de csak 1 picit megvillan, és ki is kapcsol. Ezt kb fél percig csinálja általában (kb 15 óra pihentetés után), és aztán bekapcsol, onnantól kezdve tökéletesen működik. De ha 1 ideig nem használom bekapcsolva, és standby módba kerül, ahol a sárga fény világít, huzamosabb idő után (fél óra, 1 óra) már ismét nehezebben kapcsol vissza, de utána szintén tökéletesen megy. Haverok azt mondták, talán a tápegysége haldoklik, gondoltam felteszem itt ezt a kérdést, és hátha megoldhatom magam is a problémát. Azt is említették, talán csak 1 kondi ami haldoklik benne, gondolom ez egyszerűen orvosolható, nem szeretném szervízbe vinni... Ötlete van valakinek? Vagy aki már találkozott ilyen problémával, hogyan oldotta meg? Megköszönném a segítséget.
2014. szept. 28. 20:12
 1/5 anonim ***** válasza:

Most nem jut eszembe nekem miért csinálta ezt, de nekem mindig sárga az "üzemi" fény,mindenhogy, igaz ez fujitsu-siemens, csak persze ha kikapcsolom akkor nem.

Szerintem inkább a videó kari hibája, valamiért nem kezeli jól, nem támogatja talán, szakember tudná ezt.

2014. szept. 28. 20:47
 2/5 A kérdező kommentje:
Ha a monitort kihúzom a VGA ból, és csak úgy simán, magában akarom bekapcsolni, ki kellene jönnie a BenQ logo nak, de nem jön ki, csak pislog a fény :S Szóval VGA kizárva, hogy a monitor a hibás ez eddig 100%, de hogy azon belül mi, azt nem tudom :/
2014. szept. 29. 08:44
 3/5 anonim ***** válasza:
Nekem egy ViewSonic monitorral volt ilyen gond, egy kondenzátor-csere után tökéletesen működött.
2014. szept. 29. 09:03
 4/5 A kérdező kommentje:
És ez a kondenzátor a tápegysége körül lehetett, vagy azt nem tudod?
2014. szept. 29. 16:29
 5/5 anonim ***** válasza:
Igen, a tápnál volt a gond.
2014. szept. 30. 20:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!