Lehetséges hogy meghalt a videókártyám ramjának a fele, a mikrofon, meg a merevlemez?
Grafikus vezérlő : nVidia® GeForce® 920M
Grafikus vezérlő memória : 2 GB
Ebből a 2gb memóriából a GPU-Z, a programok, játékok csak 1 gigát látnak...
És a laptopot mindenhol 2 giga vid.rammal forgalazzák/ták. Itt lehetséges az hogy a "fele" meghalt?
A mikrofon zajos, torz, recseg, háttérzaj az nagyon hallatszik, zúg, stb... ( Skype, hangrögzítő amivel használom ) Emiatt többen panaszkodtak már..
A merevlemez jelző led kikapcsol,lefagy a gép, az egér sem mozog, leáll í hűtés és nem tudok semmit se csinálni, csak hosszan nyomni a bekapcs. gombot amíg ki nem kapcsol a gép...
Köszi!
Pont most kapott kékhalált, ezt írta ki : Video_Memory_Management_Internal
Ez mit jelent?
Mivel laptop, es garancias nem szivesen bontom meg..
Amugy nem tudom mi baja lehet, jovo het szerdan ra erek es megy szervizbe ezzel a 3 hibaval..
Azert az alaplap/ram lehet csak a baja?
Koszi!
Garanciális?? Akkor fejtse meg a szerviz a hiba közös okát. Vagy inkább cseréljék ki szépen az egész bélést, mert ez így túró.
Viszont ha hardvert cserélnek benne, akkor gondod lesz a Windows licensszel, ezért jegyzőkönyveztesd a főalkatrészek azonosítóit. Ha tudsz, csinálj a szerviz előtt, ha sikerül, az Aida64-gyel egy teljes rendszerképet, aztán majd utána is. Legalább látni fogod, hogy cseréltek-e benne valamit.
Értem. És igen, garis. Csak arra voltam kiváncsi hogy a vid.karinak a "fele" meghalhat-e, lefagyhat-e a gép, és elcsesződhet-e a mikrofon egyidőben.
De leginkább a videókártya rész érdekelt.
Szóval ha aidával ilyen teljes rendszerképet csinálok, és miután viszakaptam a gépet, akkor ha valahol más szám van akkor ott cseréltek valamit?
Amúgy gondolkoztam azon hogy nem gond-e hogy a laptop fedelén lévő matrica sérült ( vonalkód, hdd mérete, ram mérete, processzor típusa, oprendszerű(dos) lekopott...
Amúgy azért voltam kiváncsi rá mert ilyet még nem láttam.. hogy a "fele" eltűnik...
Igen, az Aida által készített rendszerkép rengeteg technikai adatot tartalmaz, még gyári számokat is. Ha össze tudod tákolni annyira a gépet, hogy ezt lefuttasd és a kapott riportot elmentsd, majd lemásold egy pendrive-ra, akkor az majd tételesen összehasonlítható lesz a javított gép adataival, és a komolyabb alkatrészcseréket ez egyértelműen ki fogja mutatni.
Van itt egy előkészített változat az Aida64-ből, 32 és 64 bites gépre is jó, azt hiszem. [link] A benne levő programot futtatva a program kicsomagolja magát egy átmeneti mappába, a licenszről szóló panaszát hagy figyelmen kívül, és az Asztalra tesz egy riportfájlt. Ez úgy van előkészítve, hogy elsősorban a hardveradatokat tartalmazza, de ha magát az Aida64-et futtatod, akkor sok más windowsos rendszeradat is kiderül. A kérdés, hogy ennyi időt ki tudsz-e csikarni a gépedből. Próbáld meg csökkentett módban, ha kell, a hardver akkor is ugyanaz.
A felújított alkatrész nem szükségképpen gyenge minőségű. Ha az alaplapban kicserélnek két kondenzátort meg egy kisült IC-t, attól a többi még rendben lehet. Garanciát arra is kell adniuk; kérdezősködj, hogy a cserétől számítottat vagy kevesebbet. Az Aida pedig majd megmutatja, hogy ha például videót cserélnek, akkor nem gyengébb képességűre-e.
A licensz-gond többféle lehet. Ha alaplapot, memóriát, videókártyát vagy lemezegységet cserélnek, akkor a Windows ezt észleli. Amellett, hogy a Windows a driverek újratelepítését fogja követelni, számontartja azt is, hogy neked mi jár, mi nem. Eleve ha az eredeti rendszeredet (8.1?) a géppel kaptad, akkor nincs hozzá tartozó telepítőcsomagod. De az újratelepítés a részükről nem minden esetben kötelező vagy elvárható, ha lényeges változtatást végeztél a gépen levő rendszeren. De a 10-re frissítésnél a Microsoft ellenőrzi a gépedet, és ha a hardver nem az eredeti főalkatrészekből áll, akkor úgy veszi, hogy egy másik gépen is fel akarod használni az egy gépre kapott licenszet. Az OEM licensz nem pont ezt jelenti, de a gyakorlatban mégis az tartozik hozzá, hogy a licensz csak az eredeti gépre érvényes. És nem tudom, hogy neked milyen licenszed van a Windowshoz, de ha nem "dobozos", akkor könnyen ehet, hogy nem tudsz újra regisztrálni, akkor pedig a frissítés szintén nem megy, bár ezt nem tudom pontosan.
Ezért javaslom, hogy a szerviztől követeld meg az alkatrészcsere esetén a cégszerű igazolást a kivett és betett alkatrészek azonosítóiról, mert annak birtokában a Microsoft talán hajlandó a licenszedet áttelepíteni az új gépedre. Ne legyen igazam, és az új géped pöccre induljon, de lehetséges, hogy a regisztrációval kötekedni fog.
Persze pénzért mindent meg lehet venni, de a Microsoft a nagyvonalúságáról eddig nem lett híres.
Értem.. köszi a megfogalmazást így már majdnem mindent értek 😀
Ma ha hazaérek akkor megpróbálok teljes rendszerképet csinálni (remélem sikerül) és utána megy szervizbe és minden kiderül 😊
A feszültség bennem fokozódik...
Elővettem a dobozt hogy becsomagolom, előkészítem a szállításra, mert meg akartam rendelni majd a futárt...
Lefotózok minden címkét...
Mit veszek észre? Garancia füzet matrica : nVIDIA 920m 2GB
Doboz matrica : nVIDIA 920m 1gb
Amúgy azért tűnt fel az egy giga, mert olyan programokat és játékokat kezdtem el használni amik kiírják h ebből hány mb foglalt, és mennyi a szabad... eddig fel sem tűnt, csak az utóbbi napokban ugye..
Akkor lehet hogy a videókártyának semmi baja, csak szimplán a vásárláskor átvertek, mert nem voltam elég figyelmes az átvételkor..
De ezt sem értem, mert MINDENHOL 2gb v rammal árulják..
Most úgy össze vagyok zavarodva hogy azt sem tudom lassan hol áll a fejem...
Most már mindegy.. Az igényeimet ( MAJDNEM ) teljesen kielégíti, leszámítva amikor emiatt összeomlik valami meg akadozik..
Akkor a videókártyát kihagyom, és a mikrofont meg a napi szintű brutális lefagyást beleírom, meg most már elkezdett melegedni is..
Kiváncsi leszek mi lesz majd ebből
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!