Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogy indítsam el a 4TB-os...

Hogy indítsam el a 4TB-os merevlemezemet?

Figyelt kérdés

Nem indul a 4TB hdd-m!

Nemrég vásároltam egy 4TB Western Digital WD40PURX merevlemezt viszont nem ismeri fel a gépem.

Alaplapom: Asus F2A85-V PRO

Proceszor: AMD A10 6800B

Ram: 8GB

SSD: Patriot Blast 240GB (Windows 10 enterprise van telepítve rá)

Videokártya: NVIDIA Gigabyte GTX 970 G1 Gaming

Táp: Sirtec - High Power Element Smart 750W

Probáltam particiók létrehozása és form. nál de nem látja csak az ssd-t, BIOS-ban felismeri viszont ha megprobalom rátelepíteni a windowsot (nem szeretném csak egy próba volt) ismét semmit nem lát. Annyit sikerült kiderítenem hogy az alaplap nem tudja lekezelni 2TB fölött ezert valamit át kell állítanom a BIOS-ban (MBR-röl GPT-re) valamint az ASUS-nak van hasonló problémára valami programja.

[link]

[link] Software/Disk_Unlocker_User_Guide.pdf

Ezeket kiprobaltam viszont ez sem vált be.

Ha tudtok segíteni kérlek részletesen írjátok le a megoldást mivel nem igazán értek a BIOS beállításokhoz és az angol tudásom sem valami fényes.

A válaszokat előre is köszönöm mindenkinek.

2016. jún. 4. 18:09
 1/7 anonim ***** válasza:

Ha az alaplap nem tudja kezelni, akkor hardveres korlát van, és semmilyen szoftver nem fogja megoldani a problémát. Ugyanaz a helyzet, mintha 64 giga ramot akarnék rakni egy alaplapba, ami 16 gigát tud kezelni.

A winchester viszont lehet gyári hibás, ha esetleg mégsem a fenti a probléma. Nekem már küldtek rossz WD winchestert.

2016. jún. 4. 18:36
 2/7 A kérdező kommentje:

Találtam egy oldalt amin ellenorizni lehet a kompatibilitást [link]

Az adatok alapjan elméletileg valahogy működésre lehet bírni.

A HDD csatlakoztatva van indításkor kattogó hangot ad mintha megpróbálná beolvasni, windows betoltese utan ez a hang abba marad. Ismerösöm gépében felismeri a BIOS és biyonzos körülmények között az enyémben is szoval nem hiszem hogy gond lenne vele.

2016. jún. 4. 19:07
 3/7 Gábor_79 ***** válasza:
Próbáltad másik Sata kábellel? Mert attól, hogy 2 TB-nál nagyobb méretű, még a lemezkezelőben látszódnia kellene, plusz partícót is létre kellene tudnia hozni, ami 2 TB-nál kisebb. Az MBR-GPT konverziót windows alól is meg lehet csinálni, meg a tábla ellenőrzést is parncssorral.
2016. jún. 4. 21:18
 4/7 A kérdező kommentje:
Próbáltam más csatlakozóba dugni es hogy csak az legyen bedugva de úgy sem müködött. A mai nap egy masik számítógéppel is megpróbáltam de semmi szóval úgy döntöttem hogy visszaküldöm lehet hogy megis a HDD-vel van gond.
2016. jún. 5. 08:49
 5/7 Alex Fly ***** válasza:
Lemezkezelésben látszik? Mert akkor jobb klikk és inicializálás. Itt értelemszerűen GPT. Ha megvan, akkor már mehet a partícionálás.
2016. jún. 5. 11:17
 6/7 A kérdező kommentje:
Nem sajnos nem látszik
2016. jún. 5. 23:09
 7/7 A kérdező kommentje:
Visszaküldtem a merevlemezt kicserélték végul is azzal volt gond, mostmár tökéletesen működik. Köszönöm mindenkinek a segítséget.
2016. jún. 22. 21:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!