Hogy indítsam el a 4TB-os merevlemezemet?
Nem indul a 4TB hdd-m!
Nemrég vásároltam egy 4TB Western Digital WD40PURX merevlemezt viszont nem ismeri fel a gépem.
Alaplapom: Asus F2A85-V PRO
Proceszor: AMD A10 6800B
Ram: 8GB
SSD: Patriot Blast 240GB (Windows 10 enterprise van telepítve rá)
Videokártya: NVIDIA Gigabyte GTX 970 G1 Gaming
Táp: Sirtec - High Power Element Smart 750W
Probáltam particiók létrehozása és form. nál de nem látja csak az ssd-t, BIOS-ban felismeri viszont ha megprobalom rátelepíteni a windowsot (nem szeretném csak egy próba volt) ismét semmit nem lát. Annyit sikerült kiderítenem hogy az alaplap nem tudja lekezelni 2TB fölött ezert valamit át kell állítanom a BIOS-ban (MBR-röl GPT-re) valamint az ASUS-nak van hasonló problémára valami programja.
[link] Software/Disk_Unlocker_User_Guide.pdf
Ezeket kiprobaltam viszont ez sem vált be.
Ha tudtok segíteni kérlek részletesen írjátok le a megoldást mivel nem igazán értek a BIOS beállításokhoz és az angol tudásom sem valami fényes.
A válaszokat előre is köszönöm mindenkinek.
Ha az alaplap nem tudja kezelni, akkor hardveres korlát van, és semmilyen szoftver nem fogja megoldani a problémát. Ugyanaz a helyzet, mintha 64 giga ramot akarnék rakni egy alaplapba, ami 16 gigát tud kezelni.
A winchester viszont lehet gyári hibás, ha esetleg mégsem a fenti a probléma. Nekem már küldtek rossz WD winchestert.
Találtam egy oldalt amin ellenorizni lehet a kompatibilitást [link]
Az adatok alapjan elméletileg valahogy működésre lehet bírni.
A HDD csatlakoztatva van indításkor kattogó hangot ad mintha megpróbálná beolvasni, windows betoltese utan ez a hang abba marad. Ismerösöm gépében felismeri a BIOS és biyonzos körülmények között az enyémben is szoval nem hiszem hogy gond lenne vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!