Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Tul meleg a processzor?...

Tul meleg a processzor? Egyáltalán reális értéket mutat a hwmonitor?

Figyelt kérdés

Frissen vásárolt and athlon II 4x 860k, gyari hűtővel,nincs egy hetes, a tobbi alkatrész is új. Hw monitor-ba a cpu hőmérséklet igen gyorsan szaladgál fel le. Jatek nelkul 50-70c között mozog, egy fel órás jatek utan a Max néha 95c is...

De nem tudom mennyire reális, mert a min/max törlése utáni pillanatban is max ra vagy 10c-al is tobbet ir, holott az aktualis hőmérséklet nem ment fel addig...

2016. febr. 10. 08:33
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Semmibe nem piszkáltam bele. Mivel nézzem még meg? Vagy más is ennyit fog mutatni?
2016. febr. 10. 10:07
 12/20 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

* #8 asnak szol hogy cpu hutot ne ajanlkon

azok a szoftveres feszek borzalmasak

ha annyi a valosagos is (gondolom 14-15V ra is felugrik ha muszerel merned (8-15 kozt ugralhat tehat)

szoval lehet a tapegysegcsere is megoldana problemad

ellenben bios frissites t mint irtam (lehet hibas a bios firmware es rosszul erzekel mindent)

http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__hardverek__7..

#11 es valasz de egesz kerdest megnezheted

en mindent leirtam

1. bios frissites (ha nincs)(bar ha hibas gep(tap) jo moka frissiteni... szepen hazavagod bios t csak ha tortenjk valami...)

2. tapegyseg : szoftveres (nem megbizhato) ertekek alapjan elsonek

3. egy normalis gephaz a jovorenezve, de ezzel raersz ha tap es bios megoldja legalabb turhetoen a problemad ez 70fok alatti max. hofok), bar en mindenkepp beszereznek ahogy lehet, talan 1-2ezerert eltudod paszolni tied

Szia

2016. febr. 10. 10:14
 13/20 anonim ***** válasza:
Hát igen, 12V ágon 8V már rég meghalt volna az egész. Függetlenül a hőmérséklettől. A tápegység is marha szar, de azért ennyire nem veszélyes.
2016. febr. 10. 10:24
 14/20 A kérdező kommentje:
#13 ezt nem teljesen értem
2016. febr. 10. 10:35
 15/20 A kérdező kommentje:

Nem lehet, hogy nem pörgeti fel eléggé a hűtő ventijét?

Mert egyszer se hallottam h hangosabb lenne, mindig ugyanolyan hangja van..

2016. febr. 10. 11:02
 16/20 anonim ***** válasza:

Kontár lődd már le magad! Közveszélyes, amit művelsz! Összevissza hebrelsz itt! Arról a Cheftec Smart tápról úgy beszélsz, mintha valami 3 ezer forintos codegen lenne! 80%+-os és aktív pfc van benne, normális 12V-os ággal! Az tuti nem főzi 95 fokra a procit! Higgadj le és koncentrálj a kérdésre!

Kérdező: montirozd a venti fordulatot, lehet nem pörög fel valami miatt az a szerencsétlen ventillátor!

2016. febr. 10. 16:22
 17/20 anonim ***** válasza:

Szerintem még nem láttad egy 3 ezres codegenről beszélni, egyébként igaza van, a Smart széria kifejezetten szar, mivel a delta beles tápok gyártását már réges-rég abbahagyták Chieftec Úrék.

Az egyetlen ma kapható Chieftec Smart táp, ami megbízható, az a GPS-500C előjelet kapta. A többi kifejezetten veszélyes, hiányos védelemmel, rossz elektronikával van felszerelve. Maximum átemeneti megoldásként lehet használni.

2016. febr. 10. 16:32
 18/20 A kérdező kommentje:

Letöltöttem az aida64-et. Terheletlenül kb 30-40 fokos a proci játék közben max 54.

Szóval szerintem a hwmonitor a ludas, nem hiszem el h bekapcsolás után nem egész 1 perccel már 75-80 fokos, úgy hogy a hűtőrács is teljesen hideg

2016. febr. 11. 08:25
 19/20 anonim ***** válasza:
Na látod! Ezt írtam: monitorozni! De egyesek már a fél gépedet kicseréltették volna... Inkább kétszer mérni, mint egyszer sírni! (Vagy feleslegesen pénzt kidobni)
2016. febr. 11. 16:20
 20/20 anonim ***** válasza:

#16 Tápok terén Kontár egy maximalista ;)

#18: Azért mértél olyan durva értékeket, mert az előző mérőszoftver valami kínai f:Os lehet. Hőmérséklet monitorozásra speedfan, vagy aida64 az ajánlott.

2016. febr. 14. 18:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!