Tul meleg a processzor? Egyáltalán reális értéket mutat a hwmonitor?
Frissen vásárolt and athlon II 4x 860k, gyari hűtővel,nincs egy hetes, a tobbi alkatrész is új. Hw monitor-ba a cpu hőmérséklet igen gyorsan szaladgál fel le. Jatek nelkul 50-70c között mozog, egy fel órás jatek utan a Max néha 95c is...
De nem tudom mennyire reális, mert a min/max törlése utáni pillanatban is max ra vagy 10c-al is tobbet ir, holott az aktualis hőmérséklet nem ment fel addig...
Nem szellőzős a ház, rossz a feszültségszabályozása a tápnak, nincsenek külön ventilátorok. Gyári hűtő mindig is szar volt, az amd procik meg melegednek.
Teljesen normális az eredmény.
Értem. A ház tényleg nem szellőzik ezért amig meg nem preparálom nincs rajta az oldala. A táp Chieftec smart 500 A8. Mindenképp tervben van egy másik hűtő, csak még nincs rá keret.. :/
Ezt a hőmérsékletet mennyire bírja?
1. amd cpu k szenzora sokszor nem pontos (hibas...)
2. mint irtak mas hasonlo kerdeseknel a homerseklet pillanatnyilag is barmekorat ugorhst le-fel
3. alaplapnak ilyen magas hofoknal visszakellene vennie procit vagy le is kellene allitania gepet
milyen programmal nezed?
nezted ugy hogy cpu (egesze) es cpu magonkenti bontasa? mindet egyszerre?
es mas hofokok? alaplap pl. ?
lehetseges hogy bios frissites hasznos lenne (mivel sz minde az altalaban...) ha most nem a legfrissebb van fent
ha minden hardnered jo (tap, haz, lap)
akkor ha tenleg hibasan jelzi csak, akkor nem kell annyirs foglalkozni vele
#3 amd cpu k 60 fok es allatta erzik kellemesen magukat
amd hutok nem azert "rosszak" mert nem elegek a cpu ra, errol is volt mar sok kerdes
boven eleg normalis rendszerben még minimalis tuningra is jok az amd hutok is
pont azert "nem jok" mert amd t extrem sporolva vesznek az emberek
pont ahogy itt is:
penzkidobasos gephaz... hulladek kategoria
az nem gephaz aminek oldalat le kell venni
pont 2-3ezret vagy annyit se sporoltal rajta, de teljes veszteseget konyvelhetsz csak el
az a tap szinten felesleges penzkidobas volt, nem egy nagyfogyasztasu gepbe valo (lenyegeben semilyenbe)
alaplap milyen? altalaban ezen is sporolnak, ami vagy nem tudja megfeleloen ellatni a cpu t es ezert melegszik vagy nem jol kezeli stb...
vagyis amd cpu huto i ezert "rosszak" mert egy eleve rossz!! konfigba vannak beeroszakolva erthetetlen modon
kerdezo jobb cpu hutot tul sok ertelme nincs venned
elso egy jo gephaz legyen, aztan en tapot is mindenkepl cserelnem
bar nem tudom milyen vga t hajtasz gepbedben
egy jo gephaz csodakra kepes (valoban! nem csak fellengzos kijelentes!)
egy jo tap meg minden gepbe kell akarmirol is legyen szo, legtobbszor pont az ilyen aljs tapok melegitik tul a hardvereket,
amit te hutesel kompenzalnal
olyan mintha tüzforro teat innal es kozben azt mondogatnad hogy hüde melegem van es csavarnad fel a legkondit egyre jobban, de azert a tuzforro teaval tovabb egetned a torkod...
[link] ez fél óra játék után.
Gépház is tervben van, pont ezért nem vettem újat hogy ne sz*rt vegyek..
Az alaplap Gigabyte FM2A88XM-DS2
Gigabyte GTX 950 van benne.
Tápegységgel meg már teljesen tanácstalan vagyok, mert itt azt mondják h ez jó az nem jó, ott meg azt h ez nem jó de az jó... nem tudok másikat venni, mert nincs rá pénzem...
Mindegy. Csak a hűtőtől vagy csak a gépháztól, vagy csak a táptól nem fog a 95 fok lehűlni húszra.
Először cseréld le a hűtőt, mert a gyári borzalmas, illetve vegyél hozzá egy normális hővezetőpasztát. Azzal elvileg nem lesz kritikus hőmérsékleten.
#9 ne sulykold mar neki a hutot amikor alig van penze
mia fenenek huto?
gephazra kell szanni minnel tobbet amenyit csak tudsz
legolcsobban ezek vannak:
Raijintek Arcadia (jo haz es olcso de gyarilag csak 1 venti van benne hatul, 1-2ezer egy venti pluszba de ezt kesobb is veheted)
Xigmatek Mach (elobbihez hasonlo haz)
Zalman es Sharkoon hazai akik alsotaposak, a Zalmanok szelozese jobb altalaban de tipusfuggo
tapegyseg az nem velemeny kerdese hogy ez jo vagy az jo
ha valakik osszevissza ajanlgatnak tapot akkor azok abszolut semmit nem ertenek a tapokhoz
en minel elobb cserelnem helyedben mivel ha s tap miatt melegszik (jobban pluszban) a cpu, akkor bucsutvehetsz hamarosab ezektol elsokorben:
merevlemez
alaplap
videokartya
es ez még csak a jobbik eset
XFX vagy be quiet! vagy SeaSonic tapok kozul abszolut tipustol fuggetlen valogathatsz konfigodhoz
de amugy:
XFX Pro 450
be quiet! System Power S7 450
ezeket vennem
de gepedhez ezek is jok:
be quiet! System Power S7 350
be quiet! Pure Power L8 300
SeaSonic S12II 350 (ha kapni)
miutan van gephazad es tapegyaeged
utana!
linkelek egy kerdest ahol cpu hutok vannak amik affele minimumok
te tudod bevalalod e hogy tonkre menjenek hardvereid hazad es tapod miatt
garival a tap elmene 4-6ezerert talan (de mivel hibas is lehet ezert nem hiszem, persze lehet csak gephaz miatt nem tud jol mukodni)
nezz utana alaplap gyartojanal melyik a legfrissebb bios es hogy neked az van e rajta
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!