Ez reális hőfok?
i5 2500k procim van alap hűtővel tuningoltam egy kicsit az easty tuner progival rámentem a level 1-re és belőtte 3,6ghz-ra a 3,3ghz-ról.
39-40fok alapjáraton az sok vagy vegyem vissza 3,3ghz-ra?
Ne az alapjáratot nézd, hanem terheld ki teljesen 100%-ra mondjuk Intel Burn Test-el és közben monitorozd valamivel ~fél órán át a hőmérsékletet.
Itt nálunk AMD oldalon azt mondják, hogy 60°c 100% terhelés alatt még épp belefér, fölötte már káros. Azt hiszem az Intel procik kicsit jobban bírják de tudnod kell, hogy hosszú távon ez negatívan hat a gép fogyasztására és a proci élettartamára is. Intelnél is tartanám a max 60°c -t 100% terhelésnél.
Régebbi típusú intel processzoromra 74,5 fok van írva, elvileg ennyit elbír, szerintem a tiéd is kb ennyit bír.
De mindenesetre tedd vissza 3,3ghz-re, mert érdemleges javulást nem nagyon érsz el vele, és nem hinném, hogy 3,3ghz nem elég neked.
Hát egy Scythe Ninja 3-at csapnék rá szerintem.
Alpenföhn Brocken, esetleg Prolimatech Megahelms.
Ezekkel igencsak tuningolhatsz és hangjukat nem hallod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!