2GB vagy 4GB? Megéri a felárat?
Megéri a GTX 960 4GB-os verziója a 8e forintos felárat? Én úgy gondolom, hogy a 960 teljesítményéhez inkább a 2GB való, de javítsatok ki, ha tévedek.
Válaszokat előre köszönöm.
Azért híreszteli mindenki, mert tényleg felesleges. Ha mindenképpen 8+ ezret költesz rá, akkor vele egyszintre kerül a szintén 4GB-os R9 380, ami lényegesen nagyobb teljesítményre képes.
60 ezres árkategóriában GTX960, 70 ezresben R9 380 az ideális. Pont.
Van értelme. Pont.
De csak olcsón. Pl. a Gigabyte OC verziója 64k és 4 GB-s, az nagyon megéri! Magas felbontáson textúraigényes játékoknál magasabbra lehet húzni a beállításokat, csökkenti a mikroszaggatásokat, pop-in problémákat.
70.k-ért érdemes elgondolkodni az R9 380-on, de ahogy tapasztaltam az internetes benchmark tesztek hazudnak valamelyik kártyáról.. Pl. Witcher 3-ban a két kártya között néha 10-15 FPS is adódik (a 380 javára), de ez idehaza gyakorlatban alig látszik. Teszteltük, és több olyan játék is akadt, ahol a GTX 960 pont ugyanannyi FPS-t produkált mint a 380, netes tesztek alapján meg a 380-as fölényben volt.
Azt ezeket az adatokat sem árt figyelembe venni:
gtx 960 4gb:
Grafikus chip sebessége 1241 MHz
Grafikus memória sebessége 7010 MHz
Memória sávszélesség 128 bit
r9 380 4gb:
Grafikus chip sebessége 990 MHz
Grafikus memória sebessége 5700 MHz
Memória sávszélesség 256 bit
Mivel két teljesen különböző architektúrájú modellről beszélünk, ezért felesleges adatokkal dobálózni.
Ez olyan, mintha azt mondanád, hogy egy tricikli jobb, mint egy motor, mert több kereke van.
EVGA 4GB ra gondolsz akkor igen nekem megerne 78ezret kb.
neked kellntudni megeri neked is
pl. kicsit olcsobban ott a 380X amit emiltettem azthiszem
mas kerdes hogy en nvidia mellett maradnek igyis
280X teljesitmenyehez mar a maga koraban is 4GB illet megse lett belole tobb gigabyte s csak ritkan gyartott 6GB ost adtak ki azt is cfx miatt nem pedig 1vga miatt
meg amit emlitett regen #6 os 7850 bol is 1GB ost is kiadtak eleg sokat
napjainkban (de mar maga koraban is) meg mar joval gyengebb vga n is van gyakorlati haszna a 2GB nak (mint pl. 7770/250X en is, pedig "harmat gyenge")
ha mar kerdezo felhoztad hogy 4GB nak nincs ertelme az pl. a 750Ti
mivel anyira alacsony fps t ad hogy nem tudodod erdemben kihasznalni vram tobletet
sli t ugytudom nem tamogatja igy ezen a teren se lesz ertelme (amugy is ilyennel sli zni...)
Én sem próbálkoznék több R9 380-al... 2-vel szívtam, harmadikkal nem akarok.
Nvidiánál pedig csak a GTX 960 van, egyébként abból is az EVGA FTW verziót szeretném, de az 2GB-os. 4GB-osból Asus van, de az már drágábban (+5e az
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!