Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Melyik a jobb az osztott 12v...

Melyik a jobb az osztott 12v ágú tápok vagy a single 12v-osak?

Figyelt kérdés
2016. jan. 31. 10:40
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

A single 12V előnye, hogy nem kell az ágankénti limittel számolni, ez általában nagyobb fogyasztású videokártyáknál, komolyabb tuningolásnál jöhet jól.

Igazából ennyi önmagában nem elég, hiszen vannak nagyon jó minőségű osztott ágas tápok és kevésbé jó single rail megoldások is.

2016. jan. 31. 10:58
 2/8 A kérdező kommentje:

Mert sokan írták hogy az FSP raider 550 nem túl biztos az r9 390-hez és mindenki írta a sea sonic 520-at . A sea sonic

osztott ugyebár a raider meg single ezért ne értettem hogy most akkor miért van ez így. (a sea sonic 480wattot tud leadni az osztott 12v-ről összesen.A raider pedig 504Wattot a singleről ) ezért nem értettem hol a logika

2016. jan. 31. 11:14
 3/8 anonim ***** válasza:

Az FSP Raider minőségileg ugyen elfogadható, de nem kiemelkedő tápegység, míg a Seasonic megoldása valószínűleg minőségibb. Az ágak felosztását sem kell minden esetben szigorúan venni, de ettől függetlenül 20A limit mellett (240W) én sem tudom miért jó 275W TDP-s kártyát üzemeltetni. Aki ajánlotta, remélhetőleg jól ismeri a táp képességeit, kérdezz rá hátha tud rá kielégítő magyarázatot.

Mondjuk a Be Quiet! System Power 8 500W egység is osztott 12V ágakkal rendelkezik max 456W kombinált teljesítménnyel, de az erősebbik ágon 288W a limit. Talán ez biztatóbb a számok alapján...

2016. jan. 31. 11:46
 4/8 A kérdező kommentje:
oh köszönöm a részletes választ még egy utcsó kérdés szerinted érdemes egy raider mellé r9 390-et rakni?
2016. jan. 31. 11:57
 5/8 anonim ***** válasza:
Nincs személyes tapasztalatom, de szerintem igen. Teljesítménye papíron bőven megvan, 5 év gari sem semmi, meg aztán egy 20k-s FSP táptól csúnya lenne, ha nem bírna egy ilyen feladattal. Az ipon szerint a meghibásodási aránya viszont kétszer nagyobb, mint az FSP hyper szériának (1,2% vs 0,6%). Hogy melyik lenne gyakorlatilag jobb egy Raider 550 vagy egy Hyper 500/600 azt nem tudom. Egy szaki majd megválaszolja remélhetőleg. :)
2016. jan. 31. 12:03
 6/8 A kérdező kommentje:
A probléma hogy a raider jelenleg a gépembe ketyeg és nem szívesen cserélném még le!
2016. jan. 31. 12:07
 7/8 anonim ***** válasza:
Jahm, akkor szerintem jó leszel vele! Nem hiszem, hogy azonnali cserén kell gondolkodnod.
2016. jan. 31. 12:32
 8/8 A kérdező kommentje:
Oké nagyon köszönöm hogy szántál rám pár percet megy a zöld !!
2016. jan. 31. 12:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!