Melyik a jobb az osztott 12v ágú tápok vagy a single 12v-osak?
A single 12V előnye, hogy nem kell az ágankénti limittel számolni, ez általában nagyobb fogyasztású videokártyáknál, komolyabb tuningolásnál jöhet jól.
Igazából ennyi önmagában nem elég, hiszen vannak nagyon jó minőségű osztott ágas tápok és kevésbé jó single rail megoldások is.
Mert sokan írták hogy az FSP raider 550 nem túl biztos az r9 390-hez és mindenki írta a sea sonic 520-at . A sea sonic
osztott ugyebár a raider meg single ezért ne értettem hogy most akkor miért van ez így. (a sea sonic 480wattot tud leadni az osztott 12v-ről összesen.A raider pedig 504Wattot a singleről ) ezért nem értettem hol a logika
Az FSP Raider minőségileg ugyen elfogadható, de nem kiemelkedő tápegység, míg a Seasonic megoldása valószínűleg minőségibb. Az ágak felosztását sem kell minden esetben szigorúan venni, de ettől függetlenül 20A limit mellett (240W) én sem tudom miért jó 275W TDP-s kártyát üzemeltetni. Aki ajánlotta, remélhetőleg jól ismeri a táp képességeit, kérdezz rá hátha tud rá kielégítő magyarázatot.
Mondjuk a Be Quiet! System Power 8 500W egység is osztott 12V ágakkal rendelkezik max 456W kombinált teljesítménnyel, de az erősebbik ágon 288W a limit. Talán ez biztatóbb a számok alapján...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!