Asztalról töröltem kb.50GB adatot, vissza lehet állítani? Tiszta ideg vagyok.
Sziasztok!
Asztalon volt néhány mappa aminek a tartalma kb 50 GB fotó és szöveges fájl volt.
Amikor a felesleges parancsikonokat kijelöltem, nem figyeltem oda eléggé és shift+del gombokkal véglegesen kitöröltem ezt a fontos mappát is (cuccok mappa).
Olvastam hogy van rá remény hogy vissza jöjjenek az adatok.
Tudja valaki hogy hogyan kell biztonságosan?
Windows 10 64bit és csak egy partíció van a lemezen (C:/)
Törlés után azonnal kikapcsoltam a gépet, mert emlékeztem hogy léteznek vész megoldások az ilyen esetekre és hogy nem szabad felül íródjon.
Előre köszönöm a segítséget! :SSS
Sok ilyen program van, de win10-en még nem nagyon volt alkalmam tesztelni, hogy melyik a nyerő. Próbálgatni kell.
Active File Recovery
Wondershare Data Recovery
easeus data recovery
Nekem ezek a toplistások
Ha tényleg fontos adatok voltak, akkor az a minimum, hogy van róla biztonsági mentés (felhőben, otthoni NAS-on, pendrive-on, másik HDD-n stb.). Ez alapvető dolog, ha el akarod kerülni a véletlen adatvesztést.
Most az lenne a legfontosabb, hogy amelyik meghajtón voltak, oda NE írj semmit. Recuva nevű programmal tehetsz egy próbát: [link]
Persze a siker nem garantált, legközelebb figyelj oda.
És legyen egy másik hdd-d amire átmented.Én a Get Data Backot szoktam használni.
De ezért nem tarunk semmit az asztalon,max csak egy linket a kívánt védett könyvtárhoz.
Recuva.
De lehetőleg vedd ki a vinyót, másik gépbe tedd be, és arról indítsd a recuva-t, mert ugye tudjuk, hogy a Windows a C meghajtót gyakran nyüstöli, ami nem tesz jót a letörölt fájloknak.
Ha nem íródtak felül, akkor 100%-ig helyre lehet állítani.
Javaslom, hogy egy hozzáértővel csináltasd!
További jótanácsok: ami fontos, arról legyen másolatod! Ami nagyon fontos, arról kettő is!
És nagyon fontos dolgokat ne ott tárolj, ahol véletlenül is kukázhatod.
Továbbá: bőven elég a sima DEL, a lomtárat meg néha ürítgeted.
Recuva visszaállította 95%-os sikerrel!
Köszönöm
Mindenkinek aki segített!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!