Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Gépösszerakásban kellene...

Gépösszerakásban kellene segitség (intel/nvidia)?

Figyelt kérdés

A plafon 150ezer:

Én ezt állitottam össze:

-Alaplap:

ASROCK Fatal1ty Z97 Killer

-Proci:

INTEL Pentium G3258 3.20GHz 1150 BOX

-Ram:

van a régi pcmböl megmaradva 1db red 4gb hyperx cl10 1866mhz -egyenlőre csak ezt raknám be!

-Vid.k:

GIGABYTE GV-N75TWF2BK-2GI GTX750Ti 2GB GDDR5 BLACK EDITION PCIE

-Hdd/Ssd: egyelőre csak ssd

HyperX 120GB FURY SATA3 2,5" SHFS37A/120G

-Táp:

EVGA 500B 500W

A házat jó lenne ha valaki megmondaná, hogy nagy gépházba rakjam vagy kicsibe, és alsó vagy felső tápos legyen-e az elrendezés, egyáltalán a kiválasztott táp jó e mindkét esetben?! Szóval sz.gép házat linkelhetnétek nekem.

A proci az ideiglenes, ameddig nem tudok beruházni egy i5-re, de nem akarom az alaplapon megspórolni a jobb proci árát, mert jó alappal szeretnék szolgálni az egész rendszerhez (későbbi fejlesztések,tuning stb)!

Véleményeket, segitséget előre is köszi!

2015. dec. 17. 00:56
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy hirtelen a gtx 950 konf lenne a legerősebb, csak akkor ott vagyok mint most eladott gépemnél voltam.. szóval most szuper lenne, de ha fejleszteni akarnám kéne uj alaplap, esetleg nagyobb táp stb!

amd-nél is ugy volt hogy nagy proci fx 6300 de kispóroltam az alaplapot 760chipsetes msi + vidkari gts 450 oc és gigabite 460w táp..

Először ezt akartam fejleszteni, de rájöttem kéne nagyobb táp + nagyobb alaplap +nagyobb videó!

Anno akkor is az volt a gond, hogy mindent gyengitettem vidk + proci miatt.

Most ugy szeretném inkább, hogy jó alaplap + táp amibe később ha lesz pénzem vehetek nagyobb dolgokat..ha mindenből gyengét veszek, akkor előbb utóbb megint ott tartok, hogy egy fejlesztésnél mindent cserélni kellene..

Szóval lehet ugy lenne a legjobb ahogy #4 irta első felsorolásában!

Szóval marad a szuper alaplap, a nagy táp, a jó gépház, a tuningolható kis pentium proci, ezekhez kukáznák egyenlőre egy hdd-t :D -és igy beleférne egy gtx 750 ti is a 150es keretbe.. tehát jó alap + jó táp + jó ház +jó videókártya +kis proci ami értékálló ha lesz pénzem akkor ezt eladnám és vennék egy i5-öt! Maga a videókártya nekem megfelelne a játékaimhoz egy darabig, viszont nem tudom, hogy alapórajelen a g3258 megbirkózna e a gtx 750 ti-vel?!

2015. dec. 17. 12:08
 12/15 A kérdező kommentje:

Viszont #4 felsorolásábol a tápot néztem:

-EVGA 550W Supernova GS

ez 30-35ezer ft esetleg ezt ha lehetne mégiscsak szűkiteném 20ezerre 500w környéki megbizható nem moduláris tápra, mert ha később pl vennék a gépbe i5 + gtx 950 kombót, akkor is eléglenne a 20k ftos táp gondolom, és most nekem joljönne az a - 15k ft :)

Akkor mégiscsak mehetne egy ssd! Érdekelne továbbra is a véleményetek!

2015. dec. 17. 12:14
 13/15 A kérdező kommentje:

Tehát legfontosabb kérdéseim:

-g3258 elég lenne e alapórajelen gtx 750 ti-hez?

-EVGA SuperNOVA 550 GS 30-35k ftos táp helyett 20ezer alatti alternativa(de megbizható legyen)

-ha mégis kiadok 30-35k ft-ot tápra akkor az EVGA lenne a legjobb választás ennyiért?

Előre is köszi a választ!

2015. dec. 17. 12:22
 14/15 A kérdező kommentje:

RAIJINTEK Arcadia vs NZXT S340 itt is megtudnák spórolni 10k ftot és akkor mehetne i3 esetleg.

-ASROCK Fatal1ty Z97 Killer (ez maradjon fix)

-ram 4gb 1866 cl10 (ez már megvan!)

-ház fent emlitettek közül ha "Raijintek" is jó minőség könnyű szerelés stb akkor szuper lenne(ha valakinek van tapasztalat a házzal kapcs az irhatna ide), mert még tetszik is!

-i3 vagy g3258 (itt jólenne egy kis segitség mert ha i3 mellett döntünk, akkor se tudom melyiket, tesztek nagyon bekavartak i3 4160 erősebb állitólag mint a 4170, szóval i3asok közül mehetne 40k ftig a lehető legjobb!

-ssd mindenképp menjen már bele (és akkor ezt is fixáljuk le MINDENKÉPP 20k ft alatt a lehető legjobb, leggyorsabb, legmegbizhatóbb)

-gtx 750 ti esetleg ti oc ami szerintetek a legjobb választás lenne (gigabyte-rol már van tapasztalatom, nagyon elégedett voltam régi kártyámmal is)

-táp ha lenne 20k alatt ami bőven jó és még később proci/vid.k cserénél is helyt tudna állni, akkor ezt váltsuk már le a 35k ftosrol.

igy tápon letudnánk spórolni az ssd-t, a gépházon pedig g3258-i3!

2015. dec. 17. 12:58
 15/15 anonim ***** válasza:

4# válaszoló vagyok, nem az 5#.

Természetesen a kérdés, mint mindig is az, hogy mi a cél. Én úgy állítottam össze a konfigurációt, hogy neked jó legyen, mivel kiemelted, hogy legyen a lehető legjobban fejleszthető (és amint látod akármit belerakhatsz). 5# válaszolóé egy teljesen arányos konfiguráció, csak éppen az a baj, hogy ha lényeges változást akarsz látni később, akkor majdnem mindent le kell cserélned.

A táp/ház kombinációból azért választottam magas minőségűt, mert ezek bírják a legtovább. A táp 10+ évig, a ház meg kb örökre, maximum ventilátort kell kicserélni. És miért vegyél 3-4 évente új keretet ha egyszer tudsz venni egy magas minőségűt, ami a legjobban karbantartja a gépet? Márpedig ha tuningban gondolkozol, akkor EVGA GS széria a minimum, egy minimum S340 szinten szellőző házzal. Ha nem tuning gépet raksz össze, akkor választhatsz gyengébbeket is (de ott is javasolt jó kombináció).

Ezzel szemben az adattárolók (SSD/HDD) és a videokártya az, ami a leggyorsabban amortizálódik. Ha időtálló, fejleszthető konfigurációt akarsz, akkor célszerű ezeken spórolni.

Na és akkor vissza a célhoz: szerintem állíts össze egy célkonfigurációt, amire bővíteni akarod. Az én példám:

Asrock Fatal1ty H97 Killer

Intel Core i5-4690

Kingston 4x4GB DDR3 1866MHz HyperX Fury Red

MSI GTX980 4GB

2x Kingston 120GB Hyperx Fury

Western Digital 3TB EFRX (Red)

EVGA 550W SuperNOVA GS

NZXT Source 340

Be quiet! Shadow Rock 2

Összesen: 420 ezer Ft.

Ha soha nem fogod ilyen szintre bővíteni, akkor valóban felesleges ilyen dolgokat összevásárolni. Próbálj meg összeállítani egyet, ami a "cél", amire az idő múlásával kihozod.

2015. dec. 17. 13:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!