Gépösszerakásban kellene segitség (intel/nvidia)?
A plafon 150ezer:
Én ezt állitottam össze:
-Alaplap:
ASROCK Fatal1ty Z97 Killer
-Proci:
INTEL Pentium G3258 3.20GHz 1150 BOX
-Ram:
van a régi pcmböl megmaradva 1db red 4gb hyperx cl10 1866mhz -egyenlőre csak ezt raknám be!
-Vid.k:
GIGABYTE GV-N75TWF2BK-2GI GTX750Ti 2GB GDDR5 BLACK EDITION PCIE
-Hdd/Ssd: egyelőre csak ssd
HyperX 120GB FURY SATA3 2,5" SHFS37A/120G
-Táp:
EVGA 500B 500W
A házat jó lenne ha valaki megmondaná, hogy nagy gépházba rakjam vagy kicsibe, és alsó vagy felső tápos legyen-e az elrendezés, egyáltalán a kiválasztott táp jó e mindkét esetben?! Szóval sz.gép házat linkelhetnétek nekem.
A proci az ideiglenes, ameddig nem tudok beruházni egy i5-re, de nem akarom az alaplapon megspórolni a jobb proci árát, mert jó alappal szeretnék szolgálni az egész rendszerhez (későbbi fejlesztések,tuning stb)!
Véleményeket, segitséget előre is köszi!
Esetleg szóbajöhetne még olcsóbb lapba "INTEL Core i3-4160 3.60GHz 1150 BOX" és akkor nem fejleszteném később i5-re...gondolom az i3 a videókártyát is bőven kihajtaná, azt meg 2-3 évig ugyse cserélem?!
Viszont akkor milyen lapot ajánlanátok az i3 procihoz 20ezer ft alatt, ami megbizható, van rajta usb3.0 és akkor már uefi se ártana! (legfontosabb az, hogy stabil legyen!)
A világért sem akarnám elrontani a kreativitásodat (és egy PC pont ezért jó, mert személyreszabott konfigurációt lehet összehozni), de szeretnék arra rávilágítani, hogy ilyen alacsony összegből NEM lehet OC buildet összehozni. Nem érdemes tuningra tervezett (Z97) lapot egy szorzózármentes (G3258) processzorral párosítani, mert nem jön ki az összegből olyan hűtő, ház és táp, ami erre alkalmas lenne, azaz fejleszthetőség szempontjából is túlságosan költséges. Ha mindenképpen tuningra szeretnéd fejleszteni a gépet, akkor célszerű videokártya nélkül venni a gépet, hiszen a tőke túlnyomó többségét az eszi meg.
A lehető legkevésbé próbáltam belenyúlni a konfigurációba (ugye ram már van hozzá, HDD is lehetne(?)):
ASROCK Fatal1ty Z97 Killer
INTEL Pentium G3258
EVGA 550W Supernova GS
NZXT S340
Összesen: 115 ezer Ft.
Azaz megvan egy alap, ahol minden ideális és igazából akármilyen processzort (i5-4690k / i7-4790k) választhatsz akármilyen videokártyával (GTX980 / TitanX). Vagy ha nagyon kell egy ideiglenes videokártya, akkor a keretbe még az is belefér.
Én inkább a másik megoldást választanám, azaz nem egy tuning gépet raknék össze, hanem egy "simát", ami az előző példától csak a H97 lap megfelelőjével tér el és egyből beleférne egy i5-4590 processzor is (így később csak egy csúcskategóriás videokártyát kell venni például). Egész egyszerűen azért, mert ekkora büdzséből ez az ideális, ha a fejleszthetőségen van a hangsúly.
Illetve a döntésben az is szerepet játszik, hogy professzionális felhasználásra lesz-e vagy minecrafthoz, witcherhez stb, csak ezt nem tudom.
Asrock B85M Pro3 alaplap 12+24 hó gar.
FSP 460W FSP460-60HCN OEM tápegység 12+12 hó gar.
Gigabyte GTX950 2GB DDR5 GV-N950WF2OC-2GD videokártya 12+24 hó gar.
Intel Core i3-4170 processzor 12+24 hó gar.
Kingston 4GB DDR3 1866MHz HyperX Fury Black HX318C10FB/4 memória 12+24 hó gar.
Raijintek Arcadia fehér számítógép ház 12+12 hó gar.
Samsung 120GB EVO Basic MZ-75E120B/EU SSD meghajtó 12+24 hó gar.
Összesen: 151 945 Ft
pcx.hu
Hűha! Fel van adva a lecke! Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
Azt megkérdezném, hogy gyári hűtés elég lenne e az i3-ra? Olvastam, hogy i3-bol van több széria, haswel stb és valamelyik nagyon melegszik..akkor nem nagyon néztem utánna, most meg már nem találom.
#8 teljes mertekben olyan nincs...
mert i5 kelhet a sima 750 hez is valahol...
i3 + 950 amugy eleg idealis parositas mint latod keretedbe ilyen ferne bele
#5 de azon a konfigon azert lenne mit finomitani...
lap, tap ezeket alapbol kukazni kellene...
szoval ha nem fer bele normalisan nem kell eroltetni
jo gephazban nem kell gyaritol jobb hutes amd re sem ha nem tuningolsz...
amugy meg ha IGP eleg egy ideig akkor haswellben vagy Skylake ban is lehetne gondolkodni
ha lesz 70ezred 960/380 4GB ra vagy pedig 100ezred 390/970 re
....
akkor egesz pofas lehetne #4 est kicsit atapakitva hogy ssd is beleferjen meg i5 4000/6000 ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!