Vélemények az új i3 procikról?
Csak most láttam hogy már kaphatóak mennyivel lehet jobb mondjuk a leggyengébb i3-6100 mint pl a i3-4170?
Az i3-6300 az i5-4460 árában van nem sok ez egy kicsit? gondolom csökkenni fog azért de hiába a 6. gen akkor sem jöhet egy 4magos 4.gen mellé ugye?
Elég erős megfogalmazás, hogy 4 magos processzor mindig jobb, mint 2. Ha veszel egy "ősi" Q6600-ot, azt már bármelyik mai celeron vagy pentium proci lehagyja bármilyen felhasználási területen, ahogy maga a "gigaherc" sem jelent sokat önmagában, a processzorok működése bonyolultabb ennél.
Visszatérve, i3-6100 szinte egy az egyben i3-4170, enyhén erősebb. Két dologban különbözik igazán: fogyasztás és integrált grafikus vezérlő. Szinte bármelyik AMD APU-t megszégyeníti a grafikus teljesítménye, 35-40 ezer Ft egy reális ár. Ha összevetjük azzal, hogy az i3-4370-nél is jobb minden tekintetben, akkor még kifejezetten olcsónak is lehetne nevezni (függetlenül attól, hogy az i3-4370 soha nem volt ár/érték arányos megoldás).
Az i3-6300 pedig az i3-4370 utóda, csak még jobb. 50 ezer ft már túlzás, 40-45 az, amit érhet. Továbbá fontos megjegyezni, hogy a skylakehez kapott hűtő fejlettebb és halkabb, amit szintén nehéz lemérni és pontosan meghatározni a valós értékét (főleg akkor, ha a legtöbb gépben le is cserélik).
Én konkrétan nem értem, hogy miért ragaszkodnak ennyire az integrált megoldásokhoz, leginkább az nyomja fel az árát. Ebből szögből valóban egy 4. gen i5-nél is jobb. De maga a processzor kétségtelenül gyengébb egy 4/6. gen i5-nél.
Javaslatom: i3-6100 belépőszintű játékosgépbe mehet (max GTX960 / R9 380 mellé), i3-6300 pedig olyan gépbe, ahol nem terveznek külön videokártyát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!