Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Létezhet olyan hogy egy...

Létezhet olyan hogy egy processzor 0 C°fokos alapjáraton?

Figyelt kérdés
Mindig is jó volt a hűtése a gépemnek (5 éves) de egyszer mégis gondoltam egyet és kitakarítottam + tettem hűtőpasztát a processzoromra.Azóta alapjáraton 0 C° fokos amit a SIW programon szoktam nézni.Tényleg létezik ilyen vagy nem mér pontosan a program?A takarítás előtt olyan 10-20 C°fokos volt a procim alapjáraton
2015. dec. 4. 19:48
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Mondom hogy nagyon jó hűtése van a gépemnek.Azt aláírom hogy 0 fok az tényleg necces de 20 fokos proci alapjáraton simán elképzelhető főleg ha zsír új hűtőpaszta van rajta és patyolat tiszta

Azt megnézem majd a BIOS-ban hogy hány fokos a proci de most nem tudom mert nem a saját gépemről írok és nem vagyok otthon

2015. dec. 4. 21:08
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

"Mondom hogy nagyon jó hűtése van a gépemnek.Azt aláírom hogy 0 fok az tényleg necces de 20 fokos proci alapjáraton simán elképzelhető főleg ha zsír új hűtőpaszta van rajta és patyolat tiszta

"

Te most szórakozol vagy tényleg ennyire buta vagy?

Ha tegyük fel 22 fok van a szobádban,így a kikapcsolt processzor is 22 fokos.

Amint működni kezd,áram folyik át benne a tranzisztorokon,amitől bizony hő fog keletkezni,ami által a processzor felmegy legalább 29-35 fokra,attól függően hogy a hűtés mennyire tudja elvezetni a keletkezett hőt.

És itt a lényeg,elvezeti a hőt.

Lehet akármennyire hatékony,soha nem lesz egy darab aluminium-tól (amibe keringhet víz is,édesmindegy),hűvösebb a processzor,mint a kikapcsolt állapota.

Ahogy a szobai ventillátor se hűt,csak keringeti a levegőt.

Szar a program amit használsz,vagy nincs feltelepítve a chipset driver.

Egyébként 30 fokos legalább van alapjáraton,hiába erőlködsz.

2015. dec. 4. 21:28
 13/19 A kérdező kommentje:
Egyébként ezen a gépen 18 fokos is volt a proci alapjáraton úgyhogy nem értem miért olyan nehéz elhinni hogy léteznek ilyen dolgok.Két programmal is megmértem
2015. dec. 4. 21:47
 14/19 anonim ***** válasza:

Kérdező, nem értesz hozzá, ez már a nulla fokos dolognál kiderült. Fogadd el, rakj fel egy normális rendszerelemző programot és kész.

Azt meg, aki értelmeseket ír ne szapuld, mert egyelőre mi értünk itt legalább nagy vonalakban a dolgokhoz. Kösz!

G.

2015. dec. 4. 22:13
 15/19 anonim ***** válasza:
Hany fok van a szobadban, -20?
2015. dec. 4. 22:23
 16/19 anonim ***** válasza:
Ha nem hiszed el, szerezz egy rendes hőmérőt és nézd meg. Egyébként a program amit használsz az egyetlen egy forrás, aminek pontosságára nem lehet hagyatkozni.
2015. dec. 4. 23:31
 17/19 halalfalo ***** válasza:
# 12-es jól mondja, ha ezt nem hiszed el, akkor van baj...
2015. dec. 5. 17:14
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Te lehetnel mar 0 fokos alapjaraton, aztan ha megfagytal dobnanak ki a tizedik emeletrol.
2015. dec. 5. 18:50
 19/19 anonim ***** válasza:
Nekem a cpu-ra azt irta -1 fokos! Természetesen a program volt hibás
2019. márc. 9. 00:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!