Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Új gépben gondolkozom, de...

Új gépben gondolkozom, de melyik irányba induljak?

Figyelt kérdés

A gépet leginkább munkára használom.

(Videószerkesztés)

AMD vagy Intel irányba érdemes elindulni?

A tesztek alapján elég eltérő a renderelés

2015. nov. 16. 17:53
 1/8 anonim ***** válasza:
Munkára i7! Bár a keretet nem ismerjük.
2015. nov. 16. 17:58
 2/8 anonim ***** válasza:

Ez így önmagában egy hülye kérdés. Ha van rá 300e forintod, Intel, ha csak sufniban fogsz suttyomban renderelni és összekuporgattál pár forintot, akkor AMD. Fontos figyelembe venni azt is, hogy mennyire életed, mennyire renderelsz huzamosabb ideig.

Alapvetően FX-6300 gyengébb, mint egy i5, de ez sajnos egyik programot sem érdekli, mert ami számít, azok a szálak száma, és bizony az FX gyorsabban fog végezni, mint az i5. Hát akkor még egy FX-8350. Ha viszont egész nap renderelsz és van rá pénzed, számít az a pár perc/fél óra/óra is, akkor természetesen jobb választás egy i7.

Őszintén megmondom, hogy ha nem tervezel játszani, bármilyen Intel párti is vagyok, szerintem egy hétköznapi ember számára elég az AMD ilyen területre.

2015. nov. 16. 17:59
 3/8 anonim ***** válasza:

Kiegészíteném még azzal, csak hogy bonyolítsam: vannak olyan alkalmazások, amik nem használnak ki minden magot/szálat, csak párat hasznosítanak. Ezekben az esetekben kétségtelenül jobb az Intel, szóval folytatva az előző gondolatmenetemet:

-ha számít, hogy milyen gyorsan végez a rendereléssel, szűk a keret, AMD

-ha fél óra-óra egy nap alatt már nem számít semmit, i5

-van pénzed, gondolkodás nélkül i7

2015. nov. 16. 18:02
 4/8 A kérdező kommentje:

Ez a munkám.

A gép a nap 24 órájában megy. Abból általában a fele rendereléssel megy el. Van mikor napokig renderel.

Költségkeretet direkt nem írtam.

Mert előbb azt kell eldönteni, hogy AMD vagy Intel.

2015. nov. 16. 18:04
 5/8 A kérdező kommentje:
A Premiere nem igazán használja ki az I7-et úgy láttam.
2015. nov. 16. 18:08
 6/8 A kérdező kommentje:
Játékra meg tök mindegy, hogy i5 vagy i7
2015. nov. 16. 18:09
 7/8 anonim ***** válasza:

[link]

Szerintem elég jól látszik, hogy skálázódik. Ha ennyire 0-24-ben tolod, akkor akár Haswell-E irányba is mehetsz.

2015. nov. 16. 18:16
 8/8 A kérdező kommentje:
MSI 980 Ti mellé?
2015. nov. 16. 18:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!