Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Gép csere? Merre induljak?

Gép csere? Merre induljak?

Figyelt kérdés

Üdv mindenkinek! Van egy hidegvérű gyilkos,de szerencsére már haldokló gépem. Elpusztított 2 tápot (codegen,fsp), egy vga-t (asus geforce 8500gt) hdd-t, és még kitudja mennyi egyéb dolgot.. ,szóval ideje befejezni a hardverzabálást. A belseje ránézésre is bűzlik..:

Alaplap: Asus M2N

Processzor: Amd athlon x2 4000+ (egy nagy kupac medvesz*r)

Ram: Kingmax ddr2 2x1Gb 800mhz

VGA: amd radeon hd 5670 1gb ?mhz

A többi nem fontos!

A kérdésem az lenne, hogy kalapáccsal verjem szét vagy inkább felgyújtsam?

Viccet félretéve.. Merre induljak hardware ügyben? Összeraknátok nekem egy (vagy több) pc-t? :)

A kikötéseim csak ezek:

-Ne legyen túl drága (150ezer körül)

-Ne legyen Amd (már a hideg is kiráz ettől a három betűs borzalomtól)

-Fusson rajta a World of tanks (kb. Közepes grafikán.. de nem baj ha jobb :))

2015. febr. 20. 21:39
 1/4 Lajtai László ***** válasza:

World of tanks nagyon órajel igényes játék.

Én egy i3 4160 procit és egy B85 alaplapot vennék.

GTX 960 vga-t

2×4 GB 1600 MHZ memóriát.

Corsair 450W VS450 táp

500GB-1 TB merevlemezt.

ez kb kijön 150 ből.

2015. febr. 20. 22:07
 2/4 anonim ***** válasza:

Mondjuk a vga és a cpu együtt már majdnem 100.000 pénzmag. Emellé 8 giga ram 120. Marad 30 alaplapra, tápra.

Hozzátenném, a gtx960 gyengébb, mint a nála olcsóbb radeon R9 280 (4,2%-al), így érdemesebb lenne inkább ezt a kártyát (R9) megvenni.

[link]

i3-al és bármelyik kártyával hd-n és high-on tudod futtatni a WoT-ot probléma nélkül.

FTR blogon írták, hogy egy tank HD modellje kb 30-50 megát terhel le a VGA vramjából. Namármost ez a 30 tankkal számolva 1,5 giga lesz, ha a jövőben mindent HD-ra állítanak, így a környezettel együtt 2 GB ram a minimum, de ha lehet, legyen több.

(ui.: nem tudja valaki, hogy miért ilyen szar a GYK kommentmotorja, hogy az első sort mindig megfelezi?)

2015. febr. 20. 22:17
 3/4 anonim ***** válasza:

Hozzátenném, a gtx960 NEM gyengébb, a nála "olcsóbb" radeon R9 280, viszont amennyivel olcsóbb az R9 280, annál drágább tápot kell venned melléje. Szerintem jobban jársz a gtx960-al.

[link]

[link]

[link]

2015. febr. 21. 07:55
 4/4 anonim ***** válasza:

Linkeltem a tesztet, mely kimutatta hogy erősebb.

Itt pedig a nyers adatok alapján is láthatod: [link]

Nocsak, hát itt is erősebb: [link] (itt egy 4 gigás modellt teszteltek)

2015. febr. 21. 10:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!