Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mit tudok tenni az alábbi...

Mit tudok tenni az alábbi esetben? Átvertek a szervizben.

Figyelt kérdés

Bevittem szervizbe a gépemet, mert elromlott. Azt mondták, nem javítható. Így hazahoztam.

Szétszedte egyik ismerősöm alkatrésznek, hogy ami még jó, azt eladja. Ott voltam, amikor szétszedte.

Kipróbáltuk a memóriát és az eredetileg 2 GB helyett csak 1 GB volt benne. Vagyis egyértelmű, hogy a szervizben kicserélték. Eredetileg 100% hogy 2 GB volt, mert az van a papírján is a gépnek, illetve amikor működő állapotban volt, akkor is annyit mutatott.

De nem tudom ezt 100%-ban bebizonyítani, csak ezt tudom elmondani, amit itt is leírtam.

Mit tehetek ilyen esetben?

2015. okt. 10. 15:01
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

Kizárólag ha hivatalosan leellenőrizhetem, hogy mit veszek meg, és valóban az van-e benne, stb stb stb...

Vmit megtanultam egy életre, azt hiszem. :D

2015. okt. 10. 15:41
 12/22 anonim ***** válasza:
Mi ebből a tanulság? Az, hogy a kacsák előtt mindig legyen víz!
2015. okt. 10. 15:44
 13/22 anonim ***** válasza:
fogyasztóvédelemnél egy bejelentés nem kerül semmibe, hátha rájuk száll vki mert unatkoznak.
2015. okt. 10. 15:50
 14/22 anonim válasza:
Hát nem tudom, azért 1 GB ramot lenyúlni eég kisstílűség, főleg egy szervizben, ahol gyakorlatilag az emberek általában bármihez hozzájuthatnak sokkal olcsóbban, mint más.
2015. okt. 10. 16:20
 15/22 anonim ***** válasza:

Erről szól a PC szervizek nagyrésze.

Egyik reggel nem kapcsol be az öreg 775-s masina,a tudatlan júzer jóhiszeműen elviszi,mert azt gondolja,hogy bármivel is több tudással rendelkezik a sarki PC szervizes gyerek,akit még az infos OKJ-ről is kivágtak,aztán ha szerencséje van,akkor kap bele a bolti ár 1.5x-ért egy,általában használt bontott alkatérszt (pl tápot),és örül,hogy csak ennyire lett lehúzva.

Aztán a rosszabbik esetben,rávágják egy hibás alkatrész miatt,hogy a gép teljesen menthetetlen,és az ismert szöveget is,hogy hagyd itt,adunk érte 3000 ezer forintot,és még hozzá is teszik,hogy ők ezzel milyen jó fejek,mert nem számolták bele azt a költséget,amíg átnézték hogy mit lehetne kilopni/eladni/szarabbra cserélni benne.

És megteszik,mert megtehetik,ugyanis aki oda viszi be a gépet,arról sejtik,hogy könnyedén lenyomnak a torkán akármekkora baromságot.

És nagyjából ugyanez megy minden szervizben.

Persze tisztelet a kevés kivételnek.

2015. okt. 10. 17:12
 16/22 anonim válasza:

Valószínűleg igen, és még az is hozzátartozik a dologhoz, hogy mindent megnéznek, amit meg tudnak nézni rólad (fényképek, személyes fájlok, böngészőben ami elérhet stb.).

Egy összejövetelen találkoztam egy fickóval aki ilyen helyen dolgozik, elmesélte miket szoktak csinálni a szervizben, ő mondta.

Azóta megtanultam inkább magam kipucolni a ventilátort, meg én pasztázom be a dolgokat.

2015. okt. 10. 17:23
 17/22 anonim ***** válasza:
Úgy vélem, nem tehetsz semmit, nincs semmi bizonyítékod. MO-n sajnos oroszrulett bármit is szervízbe adni, pc-t meg különösen felelőtlenség, hisz mindenki baráti körében van valaki, aki átnézi és meg is berheli.
2015. okt. 10. 17:54
 18/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Azt már tudom, hogy ez ügyben jogilag nem tudok érdemben semmit lépni.

Egy másik, ezzel kapcsolatos kérdésem van, elméleti szinten csak. Ugye ők felajánlották, hogy vehetek náluk használt de jól működő laptopot, ha akarok.

Nos, mi a garancia arra, hogy abban valóban azok az alkatrészek volnának, valóban olyan teljesítményű, mint amit ők papíron állítanak?

A tapasztalat alapján ugyanúgy adhatnak el kisebb teljesítményű gépet, és ugyanúgy nem tudnék semmit lépni érdemben, mivel használt gépről van szó.

Így akkor még arra sem alapozhatnék, hogy bevizsgálják, a gép olyan, ahogy gyárilag összerakták. Mert ugye az újonnan vett gépeknél vannak belül is fóliák, illetve látni, ha időközben szétszedi valaki. De használtnál erre már nem lehet alapozni, hiszen használt, esélyes, hogy volt már szétszedve, így nem tudom bizonyítani, hogy én sem nyúltam bele miután hazahoztam.

Ezért is rizikós használt gépet venni - ezek után már szervizben is! :/

2015. okt. 10. 22:17
 19/22 anonim ***** válasza:
Őszintén felmerült benned,hogy vásárolj ott bármit,ahol megloptak?
2015. okt. 10. 22:21
 20/22 anonim ***** válasza:
Tudom, hogy ezt így nagyon egyszerű leírni, de ha valaki komolyan PC-zik, akkor meg kell tanulnia összerakni és karbantartani is a saját gépét, mert nem csak a szerviz ver át, hanem ha komplett gépet veszel lényegesen többet fizetsz érte, mint ha magadnak raknád össze, és még szart is kapsz.
2015. okt. 10. 23:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!