Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mit tudok tenni az alábbi...

Mit tudok tenni az alábbi esetben? Átvertek a szervizben.

Figyelt kérdés

Bevittem szervizbe a gépemet, mert elromlott. Azt mondták, nem javítható. Így hazahoztam.

Szétszedte egyik ismerősöm alkatrésznek, hogy ami még jó, azt eladja. Ott voltam, amikor szétszedte.

Kipróbáltuk a memóriát és az eredetileg 2 GB helyett csak 1 GB volt benne. Vagyis egyértelmű, hogy a szervizben kicserélték. Eredetileg 100% hogy 2 GB volt, mert az van a papírján is a gépnek, illetve amikor működő állapotban volt, akkor is annyit mutatott.

De nem tudom ezt 100%-ban bebizonyítani, csak ezt tudom elmondani, amit itt is leírtam.

Mit tehetek ilyen esetben?

2015. okt. 10. 15:01
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
Szerintem te magad is sejted a választ.
2015. okt. 10. 15:02
 2/22 A kérdező kommentje:

Semmit. Máskor nem megyek ide. Jól gondolom?

De mi a garancia, hogy hasonló helyzetben máshol nem cserélnek ki vmit hasonlóan?

Most akkor máskor kérjek tételes alkatrészleírást? Vagy mégis hogy kerülhető el? Ugyanis ezek után nem tudok megbízni a szakikban jó ideig.

2015. okt. 10. 15:06
 3/22 anonim ***** válasza:
Visszamész asztalt csapkodni, panaszkönyv illetve fogyasztóvédelem felkeresése AZONNAL, illetve a főnökkel akarsz beszélni és lerázod az alkalmazottakat amíg nem jön vmi kompetens személy (főnök, társ vállakozó, akárki, aki nem alkalmazott), hogy segítsen... Nem hiszem, hogy a vállakozó ezt engedné az alkalmazottainak, hamar becsődölne a vállakozás, senki nem járna oda.
2015. okt. 10. 15:07
 4/22 A kérdező kommentje:

De az a baj, hogy kedden hoztam el a gépet. És ma szedtük szét úgy, hogy én is ott voltam. Addig itt volt nálam, senki nem cserélhette ki itthon, mert nem fért hozzá.

Így ezek után a szervizben azt mondhatják, hogy ennyi nap alatt az történhetett, ami csak elképzelhető, így bizonyítanom kellene, hogy nem itthon lett kicserélve.

De nem gondoltam volna, hogy így átvernek, és most ma volt ideje az ismerősömnek, hogy kivegye és ellenőrizze, mi működik. Addig nálam volt a gép.

2015. okt. 10. 15:11
 5/22 A kérdező kommentje:

Nem xarevőség miatt írtam ki a kérdést, hiszen ha kell, veszek nagyobb memóriát is vagy gépet is.

Hanem emberi oldalon, bizalmi szempontból tekintve a szervizre, én oda többet be nem teszem a lábam, az biztos.

2015. okt. 10. 15:13
 6/22 anonim ***** válasza:
Sajnos nem sok mindent. A szervizben átvertek ez tény, de ha visszamész reklamálni úgy is tagadják. A feljelentés teljesen felesleges mert bizonyítani nem tudod a dolgot 100% ban ezeket a vállalkozókat jó ügyvédek védhetik ami miatt 99% hogy buknád a pert. Az hogy egy sz.gép nem javítható az megint más téma, mert tudni kell hogy pontosan mi a hibája, ha alaplap hibás főleg kondenzátor vagy valami ellenállás szállt el, lehet forrasztani bele másikat amit egy jó műszerész megtud oldani, egy alaplapot ha nincs rajta törés mg túl sok hiba, meg égés, simán meg lehet csinálni ha nincs elszúrva benne a BIOS chip, de a BIOS chipet is lehet cserélni, csak árban ha nincs ismeretséged nem éri meg ezzel szenvedni ezt alá is írom neked, meg sok PC-s szerviz sem foglalkozik ilyenekkel mert nekik sem érné meg. A másik pedig az hogy ha valami más szállt el benne biztos lehet hozzá találni donort vagy valamit akár használtan ha már nem gyártják az adott alkatrészt, és ezek a PC-s szervizek arra mennek rá hogy ha túl sok baja van egy sz.gépnek akkor inkább rábeszélik az ügyfelet arra hogy vegyen náluk egy másikat újabbat és ennyi. Sajnos nagyon sok helyen ezt csinálják, én is beleuntam amikor egy szervizes hibásnak találta a merevlemezem, és rábeszélt hogy vegyek egy másikat, meg volt táp csere meg az alaplapon is állítottak valamit. Amikor bementem a gépemért kérdezték hogy a régi alkatrészeket elviszem-e vagy otthagynám nekik hogy majd ők a legális veszélyes hulladék tárolóba rakják. Én otthagytam volna de a tesóm mondta hogy mindent elviszünk majd mi kidobjuk, és akkor az autóba le s cseszett engem ezért hogy bármennyire is hibás egy alkatrész soha nem hagyjuk ott mert 100% hogy újra hasznosítják saját céljukra és használtként eladják valakinek, mert az csak egy dolog hogy ők mit mondanak, lehet hogy semmi baja csak formázni kell és ennyi. Hát mit ne mondjak a bátyámnak igaza volt, mert a HDD-vel semmi baj nem volt az adataim is minden rajta volt amikor egy másik gépen kipróbáltuk, és hiába kértem adatmentést mondták hogy nem lehet, mi simán megtettük gond nélkül. És a HDD-vel még a mai napig nincs semmi gond jelenleg a szomszédom használja. Mellesleg a tápegységgel sincs baj csak ventilátort kellett cserélni ezt forrasztással megoldottuk az a táp is használatba van egy másik gépbe, semmi baja. Sajnos az ilyenektől kitelik hogy átverik az embert, de felesleges perre vinni az ügyet mert em lehet bizonyítani.
2015. okt. 10. 15:15
 7/22 anonim ***** válasza:
Én is azt mondom, amit harmadik, ha jók az idegeid balhézhatsz egyet.
2015. okt. 10. 15:16
 8/22 anonim ***** válasza:

Nálunk szakszervízben lopták ki a gyári klímát a kocsiból,te megúsztad 1GB-al.

Nem tudsz mit tenni,azon kívül hogy nem viszed a géped "szervízbe".

2015. okt. 10. 15:27
 9/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen az eddigi válaszokat!

#6-os! Egyébként nekem is felajánlották, hogy hagyjam nyugodtan ott, hiszen "veszélyes hulladék", így máshol nekem kellene esetleg még fizetni is a bevételéért.

De én úgy voltam vele, hogy majd ez az ismerősöm átnézi, ha már nem javítható, rontani úgysem tud. Ha pedig van benne használható alkatrész, azt odaadom neki, hiszen én nem tudok vele mit kezdeni, ő pedig hátha.

Éppen ugye ez volt folyamatban, amikor kérdezte, hogy mennyi memória volt benne eredetileg? Mert 1 GB nagyon kevés.... és akkor én fejből mondtam, hogy 2 GB, majd a papírján is megnéztem és annyi volt, illetve emlékszem, hogy vmi programot is lefuttattunk rajta annak idején, ami kimutatta a hardver tulajdonságait.

De ezt ennyi nap után nem tudom úgy bizonyítani, hogy elfogadják. Így hiába jogos az asztalverés, hiábavaló jogilag.

De költsék gyógyszerre az árának 1024 szorosát (csak hogy stílszerű maradjak). Aztán találkozzanak magukhoz hasonló emberekkel.... tapasztalják meg ugyanezt - de ne tőlem.

2015. okt. 10. 15:29
 10/22 anonim ***** válasza:
Máskor vegyél tőlem gépet :)
2015. okt. 10. 15:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!