Mi a fontos tulajdonsága egy videokártyának?
Asus 270X = Sapphire 270X
<
Gigabyte 280 = Asus 280
>=<
GTX960
a gpu tipusa szamit leginkabb az hatarozza meg hogy menyivel tobb fps t ad
270X : Curacao XT
280 : Tahiti Pro
960 : GM206
ezek fokepp
"270X : Curacao XT
280 : Tahiti Pro
960 : GM206 "
ezek nem tudom mit jelentenek
960 t es 280 t latni a 950 tesztjenel
750Ti hez viszonyitva
270X et nem tudom miert nem nyomtak ra...
#3 nincs igazan, te azokbol nem tudod megallapitani a kulonbsegeket
ezzeknek a szama inkabb szamit
gpu tipusatol fuggnek
Unified Shaders
egyesitett arnyalok
Texture Mapping Units
texturazo egysegek
Render Output Units
rajzolo egysegek
de ezek alapjan is csak teljesen azonos technologiajuakat tudsz osszehasonlitani
a 270X et es 280 t osszetudod igy magad is
#6 380 nem szerepelt a kerdesben, jobb vetel 280 tol igen
nagyjabol a 280X szintjet hozza
380 a 285 "atnevezese" de mar a 285 t is megpiszkaltak a tobbi 200 ashoz kepest es ezt a 380 t is megpiszkaltak ujbol :D
Ilyen kérdésekre más többször adtam fél oldalas válaszokat, de most nincs időm megint regényt írni. Lényegében, ahogy már említették is csak azonos felépítésű GPU-kat lehet hozzávetőlegesen összevetni a technikai adatok alapján, különbözőeket nem. A tesztoldalaknak éppen ezért van sok értelmük, mert valós tesztekkel mérik össze a kártyák gyakorlati tudását, átlagos teljesítményét. Többek között a Prohardver vagy a Techpowerup megteszik.
Azonos felépítés mellett is a GPU számítási teljesítményét a shaderek száma és a GPU órajel adja, mint ahogy a textúrázó és raszterező egységek is az órajellel operálnak. A GPU kiszolgálásához kell a megfelelő memória sávszélesség, amit az interfész szélessége (hány bites) és a memória hatásos órajele ad ki. De figyelem, mert önmagukban ezek az értékek bizony nem utalnak pontosan egy egység teljesítményére, különösen ha nem ismerjük az adott architektúrát illetve annak képességeit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!