Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Videokártya melyik az adat...

Videokártya melyik az adat amire figyelni kell vagy fontos?

Figyelt kérdés
A vramra, a memóriabuszra és órajelére gondoltam.

2015. aug. 24. 19:32
 1/8 anonim ***** válasza:
+ GPU, csatlakozó, ár, méret, hűtés, fogyasztás
2015. aug. 24. 19:38
 2/8 A kérdező kommentje:
És melyikkel járok jobban teljesitményben a 3 közül?
2015. aug. 24. 19:40
 3/8 anonim ***** válasza:
Mind a 3 kritikus adat, nem választhatóak külön.
2015. aug. 24. 19:50
 4/8 A kérdező kommentje:
Az ugy oké de a vram általába 2 gb annyit kihajt de 4 et nem. Az mbusz meg az is ált. 128 as az órajel szokott növekedni/csökkeni nem?
2015. aug. 24. 20:05
 5/8 anonim ***** válasza:

Most csak a videómemória érdekel a VGA-knál? Mert a lényeg az, hogy mekkora sávszélességet produkál a kártya, ha rákeresel egy tesztben az adott kártyára, akkor ott megadják hány GB/s-ra képes az adott kártya.

Lehet 2GB GDDR5 7ghz 128bit, de lehet 2GB GDDR 4ghz és 256bit és azonos sávszélessége lesz, tehát ugyanolyan gyors a két kártya memóriája ( most hasraütésre mondtam ).

De amúgy egy kártya sebességénél nagyon függ a GPU és annak a felépítése ( Shader Egységek, ROP-ok, TMU-k stb. ) Az se mindegy nVida, vagy AMD, mert más architektúra.

Vannak amúgy 384bit-es kártyák manapság pl.: Radeon r9 280x és ennek a memóriabusza 3 csatornás, tehát 3x128bit és 1GB memóriát 1 128 bites busz működtet.

Általában a komolyabb, vagyis 384bit, 512bit-es memóriabusszal ellátott kártyák nagyobb teljesítményt tudnak leadni, mivel erős, izmos GPU-k tudnak ilyen memóriabuszt használni!

A méret pedig természetesen fontos, de elfogadott, hogy 2GB 1080p-re elegendő, ha az egy erős kártyán van, mint pl.: GTX960!

De lehetne ezt még órákig beszélni, remélem a nagyja érthető!

2015. aug. 24. 21:20
 6/8 Trevor. ***** válasza:
Gpu pontos típusa a legfontosabb, aztán vram és memóriabusz stb.
2015. aug. 24. 21:37
 7/8 A kérdező kommentje:
Én nvidia kártyára gondoltam az amd sek annyira nem szimpik melegszenek meg minden.
2015. aug. 24. 22:13
 8/8 Trevor. ***** válasza:
Minden kártya melegszik. Nekem a gtx 750 ti húzva 80 fokos. Inkább ár-érték arány szerint válassz, ne gyártó szerint.
2015. aug. 24. 22:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!