Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ha egy laptopnak a képernyője...

Ha egy laptopnak a képernyője LED akkor az matt is?

Figyelt kérdés

2015. aug. 20. 22:45
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:

Nekem ez jutott eszembe erről a hatalmas vitáról:

(már vissza kellett keresgélnem, de nagyon passzol)

[link]

:))

2015. szept. 6. 02:26
 32/41 anonim ***** válasza:
Itt nem hülyékről van szó hanem amikor valaki nem érti meg hogy én mire mondtam azt amit mondtam és löki az igazságát . Irreleváns érvelések sora.
2015. szept. 6. 12:48
 33/41 anonim ***** válasza:

Nem az a lényeg ki mit gondol róla, mert az legfeljebb a vallás része lehet, hinni a templomban kell. A technikai dolgokat ismerni, tudni, esetleg elfogadni kell, nem hinni.

Ha valaki nem ismeri az nem baj, de legalább ne próbálja akkor tanítani másoknak a hülyeséget két különböző dologról, hogy ugyanaz, tudatlanul.

Ne próbálja megmagyarázni, hogy ugyanaz, ami nagyon nem úgy van, még ha annak is látszik mert akkor nagyon sok mindenre rá lehet mondani tudatlanul, hogy ez is meg az is ugyanazt csinálja mert ennyit látok belőle, akkor ugyanaz mindegyik.

Ugyanaz a petróleum főző és a gáz főző, mert mindegyik lánggal melegít.

Ez a buta hozzá állás. Dédanyáink álláspontja, akik még elfújták a gázlángot, amikor a városba először láttak ilyent ahelyett, hogy elzárták volna, mert otthon a faluban még elfújni szokták a petróleum főző lángját és a gyertyát is mert mindkettő lángja világított és meleget is adott, főzni lehetett rajta.

Talán szégyenletes lehet de elmondom, ha bele kezdtem. még kicsi gyerek koromban a nagyanyám epeműtét után feküdt a szobában és egy vidéki rokon, talán a húga Perkátáról feljött neki főzni és vigyázott a kisgyerekre (rám). A vidéki rokon jött be a szobába, hogy elkészült az étel. Nagyanyám bent a szobában fekve érezte, hogy valami furcsa gázszag terjeng. Megkérdezte, te Marisom, elzártad a gázt? Igen elfújtam. -válaszolta - Mert hiszen ugyanaz mint otthon a petróleum főző, vagy mégsem?? Akkor gyorsan zárd el kiáltott a nagyanyám, az elején vannak a gombok azt kell balra tekerni. Aztán jött be a rokon, hogy ..igen, én is éreztem a réz szagot, mert őt a réztartalmú permetszerre emlékeztette a kiáramló gáz szaga.

Ezért nem szabad butítani az embereket azzal, hogy nem látszik köztük különbség akkor nincs is, mert attól még van bőven, ami akkor jön elő amikor a legkevésbé számítunk rá! Ez a mi példánkban pl. az élettartam egyik színnél amelyik gyorsabban be ég mint a többi, de nem is az a lényeg, hogy miben látszik meg, hanem hogy miben tér el (fogyasztás jeeletősen! stb). Miben tér el a repülőgép az űrrepülőgéptől. Mindegyik repül, mindegyiknek szárnya van, szóval ugyanaz? Vagy "van-e különbség a menni és a járni között, csak ne beszéljek hülyeségeket.. múlt héten voltam egy előadáson, ahol az egyik hastáncosnőnek egész előadás alatt ment a hasa. -nem ment, hanem járt..- Akkor mégis van különbség?

Na de tudom, nálatok még ma is délben a rádió tetejére oda készítitek a tányér levest, az is beszél, hadd egyen akkor az is. :)

-

Mindenben van különbség, még abban is ami első látásra egyformának is látszik, csak vannak akik nem akarják tudomásul venni és összekeverik a csokoládét a sz@rral mert mindkettő barna. Az, hogy más van benne már kit érdekel, csak ránézésre, külsőre legyen ugyanolyan, akkor nincs különbség köztük. -mint mondod-

Beszéli a saját tudatlanságát, ezzel megpróbálja eladni az így hiányos elferdített tudatlanságot valóságként, ezzel butítva sok embert, akik bedőlhetnek neki, mert ezt nem csak a kérdező olvassa, hanem emberek tömege, aki ráakad és érdekesnek találja. Emellett a legtöbben ismerik a valóságot és nem sokan dőlnek be annak a hamis állításnak, hogy a kettő dolog ugyanaz lenne.

.

Attól, hogy nem ismered (el) a különbséget, még az létezik.

Ledöntöd a szilárdan megálló bábukat egyetlen hazugsággal mert nem értesz hozzá, legalábbis ezt mutatod. A billentyűzetre pötyögtetsz összevisszaságokat és itt ugrálva röhögsz az egészen, hogy te nyertél. Pedig nem.

A különbség tőled és a véleményedtől függetlenül létezik, mivel nem körülötted forog a világ (és nem is körülöttem), hanem a való igazság körül forognak a dolgok! Az viszont sokad rangú, ki miről vélekedik másként, amint az van a valóságban. :)

Erről szól az iménti mondás, mint ".... ez annyi mint galambbal sakkozni." azzal aki nem veszi figyelembe a tényeket, inkább a tudatlanságra épít. Az még régen szokás volt, de ma már ha valakit butaságra tanít, az a tanítani próbálkozót minősíti, de semmiképp nem tanítónak.

Nem kell mindenkinek pontosan tudni mi a különbség a kettő technika között, elég ha azt tudja, hogy nem ugyanaz, legfeljebb valami hasonló. Nem véletlenül van ott az az "o" betű, ami mindig, bármilyen szóban jelöl valami eltérést. Itt is!

De ez még általános iskolai szint, ahol írni-olvasni tanulnak.

Bár tényleg vannak még olyanok akinek ez túl magas lehet.

Azt viszont nem feltételezném senkiről, aki ezt itt olvassa, hogy ennyire elmaradott lenne, hogy ezt ne értse meg az első pillanattól kezdve, már rajtad kívül, aki ilyen hihetetlenül félremagyarázott, valóságtól távoli elméletek gyártásával próbálja meg védeni egy elszólását amit még a vita legelején vétett egy pontatlan hozzászólásában s most tűzön vízen keresztül próbálja megmagyarázni, hogy igenis repül a bálna meg az elefánt, sőt a föld repül alattuk, ők meg egy helyben állnak és a lábuk mozog közben, hogy el ne mozduljanak.

Filozófiákat lehet gyártani, de ettől még nem fordul fel minden körülöttünk, legfeljebb látszólag. Csak kevergesd tovább a "csokoládédat".

2015. szept. 6. 17:25
 34/41 anonim ***** válasza:
hu de fárasztó egy ember lehetsz . Nem is olvasom végig a novelládat úgyis tudom hogy megint nem tudsz arra válaszolni miben különbözik a két képernyő képe.
2015. szept. 6. 22:30
 35/41 anonim ***** válasza:

Ezt én már jó párszor elmagyaráztam és linket is tettem hozzá, ahol egészen pontosan megnézheted.

Talán egyszerűbb azt leírni amiben azonos, különböző hasonló hideg fényű fényforrásokkal össze vetve. Az OLED-nek kicsi az energia igénye és olyan hideg fénye van mint a szentjánosbogárnak vagy a világító tengeri lényeknek a fénye, a régi villanykapcsolók hidegen lumineszkáló kapcsoló karjának, vagy éppen a világító óra mutatójának, csak éppen más módon közöljük egyiknél másiknál az energiát, amit teljesen azonos fényként látunk viszont a végén mint eredményt.

A LED (tehát nem az oled) már valamivel nagyobb a fogyasztású, habár ott is a szentjánosbogárszerű, de annál már erősebb, viszonylag hideg fényt kapunk, de ott már inkább csak a hagyományos izzókhoz képest hideg, mert a led már jelentősebben melegszik az oled-hez képest, ezért is forrósodik és hűteni is jobban szokták, hogy hosszú életű legyen.

Mondjam el még századszor is? Ja persze tudom, mindegyiknél ugyanazt a fényt látod, azért keverd össze őket, mert mindegyik világít. Abban tényleg mind azonos.

Tehát akkor mindegy, hogy szentjánosbogarat, ledet vagy oledet írunk, úgysem tudjuk miről van szó igaz? :)

Talán még a led és oled a nevében csak kicsit különbözik, ha valaki nagyon nem ismeri, akkor könnyen keverheti őket, ez az egy igaz, mert hasolóan világít mindegyik a szentjánosbogárhoz is. Azzal csak azért nem kevered, mert nagyon hosszú lenne oda az a szó, még ha ránézésre ugyanúgy fényt ad is mint a plazma tv lapos képernyője. Még jó, hogy azzal nem keverted eddig! Képernyő-képernyő lapos-lapos, világít három színű pontokban és képet is ad. Semmiben nem különbözik az oledtől és a ledtől sem. Legalább is a te furcsa mércéd szerint.

2015. szept. 7. 15:34
 36/41 anonim ***** válasza:

Hülyeség ez a hideg fehér fény ,ugyan azt a Wide gamout színteret tudja mint ha rgb ledekkel előállított fényű vetítőt néznénk.

Ezt nem én mondom hanem azok a tesztelők akiknek van monitor kalibráló készülékük és megmérték az amoledeket mit tudnak. Tehát kevesebbet tudnak de azt a kevesebbet csak az venné észre aki naphosszat egy REC2020 monitor előtt ül aztán megcsörren az ájfonja és elcsodálkozik milyen "szürke" annak a kijelzője. Ez pedig nem valószínű mert ezt a szabványt még csak most fejlesztik , a legtöbb widegamut monitor nem sokkal színesebb egy olednél.

2015. szept. 7. 21:00
 37/41 anonim ***** válasza:

Itt nem a szín spektrum, szemünk számára természetes, egyenletes eloszlási arányú megjelenítését értem "hideg fényforrás" alatt, hanem a kevés hőt keltő vagy teljesen hidegen, hő keltés náélkül működő fényforrásra gondolok.

Mint pl (maradok a kedvenc példámnál) a szentjánosbogár vagy a lumineszkáló baktériumok semmi hőt nem keltenek, miközben fényt sugároznak ki. Az megint más dolog, hogy ez a fény általában spektrumában is hideg, vagyis kékes-zöldes fény szokott lenni.

Viszont technikai eszközzel, mesterséges lumineszcenciát keltő anyag struktúrával elő lehet állítani meleg színre jellemző sárga és vörös fényt is kevés hőkeltés mellett.

Na de tényleg nagyon eltértünk a lényegtől, amivel kezdtük a vitát. Attól, hogy a két hasonló nevű és célú alkatrész nem csak a nevében különbözik egymástól, különben már régen készülnének szervetlen ledekkel mikroképernyők is, miközben csak akár printerrel felhordható oledes megoldásokkal lehet eddig találkozni. nyilván a technológia a különbség elsősorban, másodsorban az élettartam. Aztán vehetjük sorban a következőt a fényerő függő élettartamot, ami az OLED kék színű összetevőjénél 8000 óra. A másik két színnél több mint ennek a tízszerese. Ennyi idő alatt esik felére a fényerő. A LED-nél a legrosszabb esetben, rossz hő elvezetés mellett is ennek a duplája, de inkább több mint a négyszerese az élettartam, sőt több is lehet. Ez leginkább hűtés függő. Tudom, mert nagyon sokat foglalkoztam szervetlen kristály ledekkel.

Klasszikus szervetlen LED-del csak hatalmas reklámtáblákat láttam, pedig tényleg figyelem az egyáltalán bárhol megjelenő technikai eszközöket.

A szerves -Organikus Light Emitting Dioda- (OLED)-nél viszont bármilyen kicsi vagz nagy mikro tagoltságú képernyő felület is előállítható és relatív kicsi áramfelvétel mellett üzemeltethető.

A technológiát sohasem szabad figyelmen kívül hagyni, mert az olyan, mint bekötött szemmel kerékpározni vagy autót vezetni a pedálok ismerete nélkül. Ha nem ismerem, akkor nem hozom szóba, ha csak nem akarok többet megtudni róla. Aki tudatosan használ egy technikai eszköz megnevezését, az már nagyjából nyitott arra, hogy többet megtudjon róla. Ha meg csak azért mondja, mert valakitől hallotta, hogy "mi áz á lettévé te gázsi", az meg nem fogja tudni, hogy miről is beszél és meg kell próbálni elmondani neki. Ha meg nem is érdekli, akkor nincs is miről beszélni vele, ha csak nem fogékony arra amit esetleg szóba hoz, mert tanulni sohasem késő. Aki tanulni szeretne, azt tisztelni és segíteni kel ebben.

Viszont akit nem érdekel valami azzal nem lehet beszélni sem róla, mert nem tudja, hogy miről beszél ő maga sem. "Valami tévé aztán kész". Neki annyi elég, hogy működjön, a többi már nem érdekli és nem fog olyan kérdést feltenni, ami már feltételez valami kis technológiát és technológiai ismeretet magában.

Ha meg mégis kérdezi, akkor elmondom neki és nem nézem annyira tudatlannak, hogy meg se próbáljak több infót közölni vele.

Ha valakit érdekel egy téma, akkor igyekezzünk megnyitni előtte a világot a témában. Ha nem érti, akkor nem is kérdezi. Ha meg egy kis része érdekli a témának, azt csak akkor fogja megérteni, ha legalább egy kicsit átlátja a dolgot, különben csak úgy tapogat a sötétben, mint akinek egy pillanatra felvillan egy vaku, hogy azután megint csak tapogatva menjen tovább a falat keresve, el ne vágódjon az első kavicsban, amiről nem tud, hogy ott van.

Azt azért meg kell jegyeznem, hogy itt semmiképp nem az itt kérdezőről írom, mielőtt bárki félre értené. Ez inkább elvi vita nagy általánosságban.

2015. szept. 10. 13:31
 38/41 anonim ***** válasza:

Ahhoz, hogy teljes legyen az értekezésünk, ezt még kiegészítésnek megmutatom.

Nekem az OLED hez kapcsolódó hírlevél is külön érkezik és a LED hírlevél is teljesen függetlenül jön, mert figyelemmel kísérem a témát.

Itt a legújabb led infó magyar fordításban:

[link]

Itt az aktuális oled infó szintén magyarra fordítva teszem fel:

[link]

Van-e különbség, hát mit mondjak, árnyalatnyi.. :)

2015. szept. 15. 15:17
 39/41 anonim ***** válasza:

Ugyan az mind a két link. Fehér ledeket mutat be.

Katasztrófális fordítással " a led 80% al több energiát fogyaszt mint izzó" :D

Ezeket a gépi fordítókat inkább hanyagoljuk mert röhelyes.

A különbségeket nem tudom mire értetted legújabban de képalkotásilag nem fehér ledeket használnak hanem RGB és tudtommal létezik 650 520 470 nm es led így az ezekből alkotott képernyő képes megjeleníteni olyan széles színteret amit még fel sem találtak ,de ha hasonlítani kéne a régi filmes mozi színeire lehetne. Ezt űberelni nem is akarják amoledekkel legalábbis én még nem találkoztam professzionális grafikai monitorral amoledből csak lcd vel (lehet hogy 10M ft felet van és azért) . A hideg -meleg derengés ami a technológiából adódik meg értelmezhetetlen kijelzőknél hisz úgy kalibrálod a fehéregyensúlyt ahogy jónak tetszik.

2015. szept. 15. 21:02
 40/41 anonim ***** válasza:

Igaz bocsánat, kétszer ugyanazt illesztettem be.

Itt az OLED infó de most fordítás nélkül :

[link]

Itt a LED :

[link]

2015. szept. 16. 03:05
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!