Ha egy laptopnak a képernyője LED akkor az matt is?
Hiába provokálsz én csak jót nevetek rajtad .
Továbbra is nekem van igazam hogy laikus felhasználói szempontból az ég világon semmi különbség nincs a kettő között .
De ha fel tudod sorolni a látható különbségeket akkor ideje lenne nekikezdened.
A technológia is érdekes dolog de úgy látszik rajtad kívül senki nem kíváncsi itt rá.
Ostobaság amit itt írkálsz, azt nyilván te magad is tudod, mert már a nevéből adódóan is két jól elkülöníthető dologról van szó. Össze próbálsz mosni két külön technikát, aminek a neve csak kicsiben különbözik, de az eszköz már nagyon is sokban eltér. Teljesen más! Eltér a fogyasztása, a fénysűrűsége a felületi max fényárama ami csak töredéke az egyiknél, míg a másikkal reflektorozni lehet, mert kivetíthető méretű erős fényű kicsi chipről beszélünk LED név alatt, ami hatalmas fénysűrűséget képes előállítani. Ezzel szemben az OLED már közel sem ilyen tulajdonságú.
Aki ezt nem tudja, az ne próbálja megmagyarázni, hogy a kettő ugyanaz, csak mert egyszer véletlenül elszólta magát. Főleg azok után, hogy már lett volna millió lehetőség utána nézni és nem tudatlanul ostobaságokat állítani alaptalanul.
Gondolj bele aha a gyárak összekevernék a két dolgot, akkor mi történne?
Nem működnének egymás helyett, mert egészen más tulajdonságokkal rendelkeznek.
Csak egy laikus szemében keverhető össze a kettő, aki még tudomásul sem akarja venni a valóságot, összekeveri a szezont a fazonnal és olyan dolgot állít ostobán, amiről maga nem tud semmit.
Mondtál egy hülyeséget és most megpróbálod védeni az elszólásodat ezzel a vitával, amikor nyilvánvaló, hogy nem véletlenül más a neve a két dolognak.
Ha valaki nem képes ezt felfogni, akkor menjen vissza az általános suli alsó tagozatába, ahol majd elmondják, hogy egyetlen betű különbség mekkora hatalmas különbségeket jelent a gyakorlatban!
Vagy ragaszkodj a hülyeségedhez és akkor már tényleg magad sem tudod mit beszélsz.
Az elején még azt gondoltam, véletlenül keverted a kettőt.
Miért állok oda egy ilyen józan észt nélkülöző, értelem nélküli tudatlannal vitázni...
Na mivan csak nem megy az a különbség felsorolás?
A fényerősséget tudtad csak felhozni de abban sincs igazad mert teljesen relatív hogy honnan nézed főleg hogy a ledes kivetítőket nem fél méterről nézzük hanem 50 ről míg az ájfon amoledjét 20cm ről .
A mondataimat meg te vagy aki nem képes értelmezni kb 3x ugattam el hogy csak laikus felhasználó oldalról vizsgálom a különbségeket mert 100emberből 99 is csak ezt tudná és ez érdekelné nem az hogy milyen kémiai elven bocsát ki fényt. Most komolyan nem is értelek ez a gyakori kérdések az itt lévő emberek fele azt se tudja hány volt van a hálózati konnektorban és nem is érdekli te meg itt regényt írsz a diódák fényemmisziós hablatyáról kit érdekel.
Úgyhogy ne adj a számba olyat amit nem is mondtam mert én nem azt mondtam hogy a kettő egy és ugyan az hanem hogy laikus megfigyelőnek ugyan az.
" kb 3x ugattam el hogy csak laikus felhasználó oldalról vizsgálom a különbségeket mert 100emberből 99 is csak ezt tudná és ez érdekelné nem az hogy milyen kémiai elven bocsát ki fényt. Most komolyan nem is értelek ez a gyakori kérdések az itt lévő emberek fele azt se tudja hány volt van a hálózati konnektorban és nem is érdekli"
Erre való a fórum, hogy megkérdezze és megtanuja, hogy ez még több részre tagolódik ha már szóba jött. Ha meg valaki nem képes még ebből sem tanulni, az maradjon úgy mint volt előtte.
Ez már nem azt minősíti aki tudja a dolgokat és megírja a különbséget. Ilyenkor legalább főbb vonalakban el kéne fogadni, hogy na jó, akkor nem ugyanaz, (mert tényleg, még a nevében sem, csak kis részben ami a nevében a különbségre utal). Legalább utána lehet keresni a szavaknak, hogy máshol mit írnak, ugyanaz vagy sem, ha valaki bizonytalan.
Ha valaki csak a saját tudatlan korábbi nézetét mondogatja, az inkább ne is kérdezzem itt, mert itt a helyes válaszok reményében kérdeznek az emberek. Kár lenne megerősíteni bennük a tévhiteket.
Az meg nem jó álláspont, kit érdekel mi mozog benne, csak tegye a dolgát, legalább is annak aki használja a technikai fogalmakat anélkül, hogy tisztában lenne a valódi jelentésével.
Nem kell tudni, de ha már valaki ismeri és elmondja akkor illik tudomásul venni a különbséget, mint makacsul állítani, hogy fény-fény tökmindegy, mert aki így áll hozzá, az inkább ne használja hibásan a technika nevét, hogy másokat is megtévesszen vele.
Millió féle fényforrást meg lehet különböztetni a múűködési elvét illetően.
Akkor mindet nevezhetjük lednek ezek szerint?
Mindegy, hogy biolumineszcencia vagy bármi más keltui a fényt, az mind led? Esetleg mind izzó? Vagy mind szentjánosbogár?
nevezhetjük bárminek végül, de akkor eltávolodunk a valóságtól. mint ahogy a ledes fényforrásokat is helytelenül izzónak nevezik sokan. Annál még taln jobban elnézhető a klasszikus fényforrás évszázados neve alapján mér minden izzó ami világít. Ebnnál már sokkal necesebb a led-izzó kifejezés amit megint csak az évszázados égő v. izzó után neveztek el tévesen de a köztudatban használják.
Viszont ahol egy korszerű eszközről beszélünk, ott elég furcsán lenne értelmezhető az OLED-IZZÓ KÉPERNYŐ vagy a LED-IZZÓS FÉNYÚJSÁG KÉPERNYŐ, hogy a klasszikus ledről is szó essen egy képernyőszerű alkalmazásban.
És hol van itt az ellentmondás?
Én elmondtam hogy látszólagos különbség NULLA a két típusú kijelző közt .A másik meg regényt írt a technológiai különbségek közt.
Mostmár mindenki nagyon okos lesz ha eljön ide nemde csakhogy a kutya se fog idejönni megtudni hogy működik a led mert a googli a " ha egy laptopnak a képernyője led akkor az matt" kulcsmondatra szűr és aki mélyinterjúra kíváncsi annak a százmilliomodik találat lesz ez az oldal mert nem ezt fogja beírni hanem hogy működik a led azt.
A látszólagos különbség a petróleum lámpa fénye és egy melegfehér LED fénye között is NULLA, mert mindkettő szórt sárgás fény egy matt üveg mögött.
Akkor azok is összekeverhetők? Netán mindegyik ugyanaz?
Ehhez nagyon fafejűnek kell ám lenni, hogy valaki ennyire ragaszkodjon a saját hülyeségéhez, amikor a különbség kézzel fogható mindhárom vagy mind a négy esetben.
Zöld fényt elő tud állítani a LED, az OLED és a szentjánosbogár kémiai lumineszkálása is.
A ledet oledet és a petróleum lámpát is össze kevernéd ha csak a fényét veszed alapul.
De ha a görögdinnyét és a görögdinnye alakú strandlabdát kevernéd össze kinézet alapján, akkor meglékeléskor magad lepődnél meg a legjobban.
Csak mert épp úgy néz ki kívülről..
Ha meg neked minden más csak smafu, akkor a guminővel is meg lennél elégedve, mert az is biztosan hasonlít az igazira, habár belülről csak levegő, de az téged már nem érdekelne tudom.
:))
Máshol is bele szoktál esni a hasonlóság csapdájába?
Abba, hogy ránézve "SEMMI KÜLÖNBSÉG NINCS KÖZTÜK" :D))
Ennyi esze hogy lehet valakinek, hogy csak a hasonlóságokat nézi, a különbségek már nem érdeklik.
Neked tök mindegy mi világít benne, de attól még akkor is egészen más csinálja a fényt és ez a lényeges, amit még egy tudatlannak is meg kell tanulnia, ha nem akar hülyeségeket beszélni, mint itt te már mióta.. Már bocs, de itt bizonygatod a "tudásod", hogy csak a dolgok egyik részét tartod szem előtt, pedig a lényeg a valódi részletekben rejlik, amit nem látsz elsőre, mégis más. Aki ezt figyelmen kívül hagyja akár krónikus érdektelenségből is, az buta és tudatlan marad és ez már csak az ő baja egyedül.
Vannak ilyenek és olyanok is mint te magad, akik okosnak próbálják mutatni magukat, de csak az ostobaságukat bizonyítják ezzel.*
Ha ez valakit kicsit is érdekel és eddig nem tudta de van esze hozzá, az utána néz és rá fog jönni a különbségre és csak röhög a makacs, részletektől irtózó látszat hasonlósághoz ragaszkodáson.
Akit meg nem érdekel, az el sem olvassa még a kérdést sem, mert azt se tudja mi fán terem egyáltalán a led. Annál még "deróton dzsal a petró" és marad a XVIII-XIX. században agyilag, mert nem is érdekli a mai technika szikrája sem, amit nem engedhet meg már senki magának, mert ez a minimum, amit ismerni kell, mert az általános műveltség részét képezi.
Persze én sem tudok mindent, hiszen a fejem nem káptalan, de itt a világ legnagyobb lexikonja, amit bárki el tud érni, az internet. ha valaki a legkisebb érdeklődést is mutat valami iránt, akkor utána tud nézni, hogyan is működik.
Félreértés ne essék, azt csak dícsérni tudom aki itt kérdezi amit nem tud, mert az utána már egy dologgal többről tud valami konkrétat mondani. Viszont aki meg sem kérdezi és rá nem keres, az soha nem fogja tudni, mi a különbség a led és az oled között. Tudom, a bute ember azt mondja semmi. De mit mond, aki utána néz alaposabban? nyilván az már látja, hogy nem csak a nevében különbözik, de ha a neve kicsit eltér, az már valami különbséget mindenképp jelöl, már abból is látszik.
Igaz, ezt csak a kicsit is észel rendelkező fogja meglátni, a buta az csak hajtogatja mint egy magnetofon "soha", míg csak ki nem merül az eleme vagy inkább az elme. :))
Na a zsák a foltját egyik remekül csúsztat másik okádja a szavakat csak arra nem válaszolt amire kérdeztem.
Nekem és az emberek 99,9% nak tök mindegy hogy mivel működik a két típus ,ha piacon kapható úgyis az olcsóbbat fogom megvenni ,nem értem az aranygyűrűs átverés analógiáját hiszen az elektronikai piacon két azonos tudású bármi nagyon pici eltéréssel azonosan van beárazva de ha nem akkor az emberek úgyis az olcsóbbat veszik meg mégsem lettek átverve mert ugyan azt tudja mind a két típus.
Szóval kedves szóhányó mi lenne ha görögdinnyék meg a mellébeszélés helyett elkezdenéd már végre felsorakoztatni a két képernyő közötti szemmel látható különbségeket!
Mert azt már elsőre fölfogtam amit leírtál,hogy milyen technológiai különbség van a kettő között és nem is vitattam ! Csak én ezt előtte nem tudtam mert én csak régebben hallottam hogy valami ledes szrar van benne és tovább nem érdekelt a műszaki része . Különben sem érdekel a műszaki része,ha egy monitort veszek engem a megjelenített kép érdekel minthogy rengeteget fotózok és rajzolok ,tőlem aztán szentjános bogarak is világíthatnak bennek ha 200e ért azt a színhelyességet tudja amire szükségem van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!