Lehetséges, hogy rossz a tápegység?
Lenne egy elég nagy problémám. Random lefagy a gép, de úgy, hogy a caps lockra sem reagál, a hang beakad és a kép lefagy. Az az érdekes, hogy az eseménynaplóból mintha hiányzana egy 5 perc. Pl lefagy 12:40 kor, de az utolsó bejegyzés 12:35 kor van. Ezután miután felállt újból a rendszer egy Kernel-Power error-t ír be, 41-es hibakóddal.Amik teaztelve vagy cserélve lettek: alaplap, hdd, ssd, vga, ventik, első usb/audio panel.
Konfig:
-Asus M5A97 R2.0
-FX6300
-2x4 GB Kingston RAM
-R9 270x
-XFX Pro 450w
Processzorhibának lehet ilyen hatása?
Én inkább a ramra tippelek.
Táp az szerintem tuti nem az nem dobna ilyen hibát.
Vírus nem lehet?
Vagy valami túlmelegszik?
Hard Disk Sentinel programmal nézd meg a HDD állapotát. És egy többórás Memtest 86-ot adj a gépnek (pendrive-os változat, nem a Windows alól futó).
apropó: Nálam olyan volt, hogy random időközönként, de általában a gép bekapcsolása után 3-5 órával befagyott a kép (akár csak netezés, akár játék közben), hang nem akadt be, sőt, ha éppen zenét hallgattam, az szólt tovább, bill. nem kapot áramot, de az egér igen. Megelégeltem, újraraktam a Win7-et és megoldódott a probléma.
Itt sajnos nem segít az újratelepítés :(
Memtestnél ez a Hammer test borzasztó lassú. Ez mennyire fontos, baj ha átugrom?
Ui: Köszönöm az eddigi segítségeket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!