Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Nvidia vagy amd?

AEROcool123 kérdése:

Nvidia vagy amd?

Figyelt kérdés
videokártyát szeretnék venni 60-70 körül és egyszerűen nem tudok dűlőre jutni, hogy milyet vegyek, ebben kérnék segítséget tapasztalatokat. egyik párti se vagyok amelyik jobb és vannak normális érvek azt venném.

2015. júl. 26. 14:57
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

őszintén szólva én is Nvidia felé hajlok most már, mivel sok játék nvidia párti és nincs kedvem driverekkel szopni

meg amit fent is említettek játékon belüli nvidia beállítások se elhanyagolható dolog. gtx 960-on gondolkodtam de azért furcsállom, hogy ilyen kategóriájú kártya csak 128bit-es legyen, én ezt furcsállom

2015. júl. 26. 16:20
 12/23 Trevor. ***** válasza:
Elég a 128 bit annak a kártyának. Inkább a 2GB VRAM jelenthet hátrányt az AMD-hez képest.
2015. júl. 26. 16:23
 13/23 Trevor. ***** válasza:
Ami a PhysX-et illeti, én a saját GTX 750 Ti kártyámmal kipróbáltam Warface-ben, PhysX be: 27-40fps, PhysX ki: 100-130fps ultrán. És grafikai különbséget se nagyon vettem észre, szóval abban a játékban nem sok haszna van, másban nem nagyon próbáltam. Aztán van még a Hairworks, amit Witcher 3-ban próbáltam, rengeteg FPS-t elvesz és engem pont nem érdekel az, hogy a ló sörénye vagy Geralt haja mennyire hullámzik realisztikusan. Szóval nem mondom, hogy értelmetlen dolgok ezek, de még van hova fejlődniük.
2015. júl. 26. 16:26
 14/23 anonim ***** válasza:

Nem csoda, hogy a PhysX-szel nem láttál különbséget a grafikában, mivel nem is volt. Nem is feladata. A PhysX a fizikát teszi élethűbbe.

Hogy ez (és a Hairworx és hasonlók) megéri-e a feláldozott fps-eket vagy sem, azt már mindenki maga dönti el. Én úgy vagyok vele, ha stabilan játszható marad vele a játék, felőlem lehet bekapcsolva. Más kérdés, hogy AMD kártyám van, így nálam a bekapcsolt PhysX annyit jelent, hogy 60 környékéről 10 környékére esik az fps.

2015. júl. 26. 17:20
 15/23 anonim ***** válasza:

@8

Tévedsz. Az Nvidia által támogatott játékokhoz (azaz a többséghez) egyszerűen nem biztosít hozzáférést a cég, így az AMD egyedül akkor tud elkezdeni dolgozni az illesztőkön, mikor már elkészült az adott szoftver. Egészen addig semmi közük hozzá. Nagyon kevés olyan játék van, ami AMD által szponzorált / neutrál, mégis rosszul fut rögtön indulás után. Az Nvidia miatt csúszik általában mindig az egész.

2015. júl. 26. 17:49
 16/23 Trevor. ***** válasza:
Bár szerintem most a Batman:Arkham Knight után kicsit meggondolja az Nvidia, hogy mit fog támogatni.
2015. júl. 26. 17:58
 17/23 A kérdező kommentje:
meg a far cry 4 után :D ott is volt galiba rendesen bár lehet nvidia alatt nem.
2015. júl. 26. 18:00
 18/23 Trevor. ***** válasza:
Nálam csak stuttering volt, de az nagyon durván. De az 1.3-as patch megoldotta.
2015. júl. 26. 18:02
 19/23 A kérdező kommentje:
nekem az árnyékokkal voltak bajok nagyon elcsúfította, helyenként játszhatatlanná tette az egészet
2015. júl. 26. 18:29
 20/23 Trevor. ***** válasza:
Ja igen, az árnyék nálam is gond volt és nem volt térkép (csak feketeség a helyén). Mondjuk én 3-4 nappal a hivatalos megjelenés előtt töltöttem le.
2015. júl. 26. 18:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!