Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Intel vagy AMD? Radeon vagy...

Intel vagy AMD? Radeon vagy Nvidia? Melyik jobb?

Figyelt kérdés
És ha a jobb drágább, akkor is megéri megvenni?
2015. júl. 26. 10:34
 1/10 Trevor. ***** válasza:
81%
Mindegyik jó.
2015. júl. 26. 10:38
 2/10 anonim ***** válasza:
73%
Intelesek szerint az Intel, AMD-sek szerint az AMD, NVidiás szerint az NVIdia. Én mindig olyat vettem amire pénzem volt, és abban az árkategóriában jobb.
2015. júl. 26. 10:38
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Alapvetően felhasználás függő. Az Intel nagyon jó általános célú processzorokat gyárt. Nincs igazán gyengeségük, keveset fogyasztanak, nem nagyon melegednek. Az AMD inkább célfelhasználásra jó, ahol sok magot munkára lehet fogni (videófeldolgozás, modellezés, renderelés), és ez mindaddig igaz, amíg nem GPGPU-val oldod meg ugyanezt. Cserébe jobban melegszik és ha egy szoftver rosszul skálázódik a processzormagok számával, akkor néha egész szánalmas teljesítményekre képes.

A videokártya piac sokkal kiegyensúlyozottabb. Az AMD itt is többet fogyaszt, de a most futó architektúrák közül az övékben van több lehetőség. Gondolok itt a munka típusú felhasználásra A játékos teljesítményük viszont teljesen kiegyensúlyozott, az extra szolgáltatások és egyéni preferenciák lehetnek igazán döntők.

2015. júl. 26. 11:18
 4/10 A kérdező kommentje:

Érdekes, nekem azt mondták, hogy az Intel drágább, és jóval erősebb is, mint az AMD, és a legtöbb játék Intelen jobban fut, mint AMD-n.

Videókártyát tekintve, pedig a Radeon jobb, és drágább is, de a legtöbb játék Nvidiával jobban fut. Legalábbis nekem ezt mondták. De ha ti azt mondjátok, hogy tök mindegy, mert az ára a lényeg, akkor elhiszem.

2015. júl. 26. 11:42
 5/10 anonim ***** válasza:

Igen, a játékok Intelen jobban futnak. Az Intel memóriakezelése is köröket ver az AMD-re. Az Intel magonként durván másfélszer erősebb, mint az AMD magonként. Az AMD-nek több magja van, viszont annyi magot már nagyon kevés program használ ki. A drágább rész viszont már nem igaz. Az Intel processzor maga drágább lehet, de ha hozzáveszed az alaplapot és a hűtésigényt, már egész máshogy néz ki az árazás.

A videokártyák tekintetében az Nvidiának jobb a szoftveres háttere és több játékot/játékfejlesztőt támogat, de igazság szerint játéka válogatja, melyik jobb mennyivel. A csúcskategóriát viszont az Nvidia most elég magabiztosan uralja.

2015. júl. 26. 11:48
 6/10 A kérdező kommentje:

"Az AMD-nek több magja van, viszont annyi magot már nagyon kevés program használ ki."

Hát nem tudom.. Már van 7 magos intel proci, ami nagyon jónak számít. Azaz én úgy tudom, hogy mindenképpen jobban megéri intelt venni. És most hogy mondtad, hogy még fel sem melegszik annyira, meg hogy olcsóbb az üzemeltetése, ezért egy olyan ember számára, aki hosszú időre tervezi meghagyni a processzorát, mindenképpen megéri intelt vásárolnia.

Videókártyánál pedig az Nvidiára szavazok. A legtöbb játék azon fut a legjobban, ráadásul ahogy mondtad, a jelenlegi legjobb videókártya most éppen Nvidia.

2015. júl. 26. 12:10
 7/10 Trevor. ***** válasza:
7 magos Intel processzor nincs.
2015. júl. 26. 12:16
 8/10 anonim ***** válasza:
Létezik 57 magos Intel proci is, de azokat már nem otthoni felhasználóknak szánják.
2015. júl. 26. 12:36
 9/10 A kérdező kommentje:
Olvastam, hogy már több mint 100 magos is van. De otthoni felhasználásra van már 8 magos is. Viszont ezt egy ismerősöm mondta, lehet hogy tévedett.
2015. júl. 26. 12:41
 10/10 anonim ***** válasza:

Az otthoni felhasználás túlzás. LGA2011-3 foglalatba vannak 8 mag/16 szálas processzorok, de már azok is munkaállomásokba és nagy számítási igényű feladatokra való, nem játszadozni. Meg lehet venni, ahogy szerverprocesszorokat is vásárolhatsz, ha meg bírod fizetni.

Egyébként igen. Általában Intelt éri meg jobban választani.

2015. júl. 26. 12:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!