Milyen linux futna gyorsan ezen a laptopon?
A laptop Toshiba Satellite A300 1g2 a típusa.
Konfigja:
CPU: Mobile DualCore Intel Pentium T2370, 1733 MHz (13 x 133)
GPU:Mobile Intel(R) 965 Express Chipset Family
RAM 1 GB DDR 2
És plusz egy SATA-s Western Digital
Válaszokat előre köszönöm.
Böngészőnek:Seamokey,Midori.
Office:talán a régebbi Open Office.
egy linux mint xfce-t is megnézhetsz, bár a fentebb említett rendszereknél nyilván kicsit nagyobb a memóriaigénye (az xfce miatt) de eddig nekem stabilan működik a mint. nincs rá panasz...
telepítettem hasonló paraméterű laptopra és általános felhasználáshoz teljesen megfelelt. sajnos a böngészéssel szoktak apróbb problémák lenni, mert a böngésző rendkívül memóriaigényes. (önmagában néha 1-2GB ramot is szeret felzabálni) de ez nem a linux hibája.
érdemes egyébként megnézned az elemetary os-t is! számomra pozitív csalódás volt! egyszerű, letisztult felület, alacsony hardverigény.
Javaslom, ha van időd sorban próbált ki az összeset, melyik áll kézre, melyik támogatja a legjobban az adott hardvereket és melyik számodra a leggyorsabb. Puding próbája az evés... ;)
Nagyon köszönöm!
Én is gondoltam hogy LXDE felület lenne rá jó.
az elementary os-nek nagyon szép letisztult a felülete van a böngészőnek nagyon jó a seamonkey annyira nem zabálja meg a ramot.
Köszönöm a segítséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!