Miből tudom megállapítani, hogy egy processzor 64 bit képes e? Ezen a laptopon tudna futni egy 64 bites Lubuntu Linux?
Intel atom cpu n270 @ 1.60 Ghz
1,00 GB RAM
Mobile intel 945 chipset family
miből? pl. megnézed vásárláskor hogy képes-e vagy nem oda szokott írva lenni, ha nincs ott rá keresel a processzora és le lesz írva máshol
futna-e? nem, legalább is én azt láttam hogy 32bit-et tud csak, meg 1 GB RAM-oz felesleges 64 bit-et felrakni szerintem
Nem tudja:
"Instruction Set: 32-bit"
Ilyen kevés RAM -nál amúgy sincs semmi értelme a 64-bitnek.
X64 azaz 64bites oprendszernek jelentősége inkább 4GB RAM felett van, mert ugyebár az X86 azaz 32bites csak 4GB-ig látja.
Hátránya ellenben, hogy amennyiben használsz valami régi fajta programot, lehet nem fog futni x64-en, ezt tapasztaltam ama rövid idő alatt, amíg X64-es felhasználó voltam pár éve, ellenben mondjuk már van Adobe program, ami meg x86 alatt nem megy, csak 64 bitesen, de azoknak az adobe programoknak úgyis 2-4GB a memóriaigénye
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!