Miért nincs hang a laptopon (LINUX) Debian LXDE alatt?
Figyelt kérdés
Igaz, csak élő módban próbáltam ki, de nem szeretném addig feltelepíteni míg nem tudom mi az oka. Kezdő Linux felhasználó vagyok, tudnátok segíteni? Miért nincs hang? Vagy ha rendesen felrakom a Windows mellé akkor már lesz?
A válaszokat előre is köszönöm!
2015. jún. 17. 19:21
1/4 anonim válasza:
próbáld ki az Lubuntu-t,szerintem azzal lesz hang is.
nagyon kevés gép és laptop van,amibe nem kezeli a hangkártyát a linux.
2/4 anonim válasza:
Lubuntu ugyan az mint a Debian csak felhasználó barátabb,több bug és hiba van benne föleg a Lubuntu-ban.
3/4 anonim válasza:
Szerintem az okozza a problémát , hogy nyílt forrású driver nem kezeli a hangkártyát , de terminálból lehet telepíteni a szükséges drivert amint engedélyezed a contrib és non-free tárolókat nano /etc/apt/sources.list-ben.
4/4 Tom Benko válasza:
Első körben szerintem nincs ráadva a hangerő. Az alsamixerben nézd meg, melyik csatornák vannak MM jelöléssel ellátva, ezeket a m nyomkodásával tudod bekapcsolni. Általában ez szokott lenni a probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!