Lehet hogy gyenge a táp?
Vettem egy vgat használtan. R9280x és az lenne a bajom hogy megy a játék gondol egyet és lefagy már pár játékkal próbáltam witcher, shadow mordor, gta 5 na most a gta 5-el tudtam játszani elég sokat a kártya nem csinál képhibákat egyszerűen megáll a játék és akk csak újraindítás segít jobb esetben le tudom rakni tálcára a játékot és kiléphetek aztán nincsen probléma. Olvastam hogy lehet nem elég ennek a kártyának a táp és stabilitási problémák lehetnek. Azért gondolom hogy nem a vga vagyis remélemm ert a witcher 3-al haveromnál néztük eyefinity-ben mit visz a kari nem volt sokáig így tesztelve kb fél órát de nála nem volt semmi hiba neki 750-es táp van. Nekem egy fsp hexa 500-as táp van
gépem:
fx 6100 cpu
8 gb ram
asrock 970 pro 3 alaplap
2 500 gb-os vinyó raid 0
és ugye az r9 280x
mi lehet a baj szar a kártya? :S remélem hogy nem, vagy lehet hogy a táp okoz stabilitási problémákat?
Biztos hogy gyenge. A proci önmagában megeszik kb 100W-ot.
A kártyának meg a minimum tápegység ami kell neki az 500W!
Vegyél egy 650W-os tápot azzal nem lesz bajod
cpu t huztad?
igen hexa 500 at meg 7950 ala is neccesen tenem, es nem ajanlanam 280x tipustol fuggoen 250w felet is ehet teljes terhelesen
enyit ez a tap nem tud neki adni a kpnfig melet legalabis folyamatosan
viszont a befagyas nem anyira szokot erre utalni, inkabb alaplap, ram hiba jele altalaban
de persze egy roszul mukodo tapnal (netan tulterheles kovetkezteben) eloidezhet ilyet is
igazabol szakszervizben lehet kideriteni mi(k) a probla.ema okozoi(/ja)
elenben ha tapot cserelnel menyit tudsz raszani?
mert fsp vonalon raider szeriat kepene pl. 550 'es 650
#1 wtf? honan jott az a min. 500w?
es szimplan 650w os ajanlasal szerinter tudja is mit vegyen? mert ma mar nem arulnwk hulladek tapokat?
500W... - a 280x hez tudtomal minden gyartoi oldal es az amd is 750w ot ajanl, de megfelelo!!! 400w os is konyeden elvihet egy ilyen karit ha a gep tobbi reszenek is jut kakao
6100fx 95w ot se eszik tuning nelkul, persze ha nem tarsulnak hoza negativ jelensegek (lap, haz...)
#4 lap es ram az nem vga :)
de persze lehet esely arra is...
hexa ha garis (de ha nem is) es amugy jo (...) akor eladhato epkezlab 'arert, igy az uj jtapra kevesebet kel koltened
azt hogy a tap e a hibas ezugyben, csak cseres probaval tudod megnezni...
#6 enek is csak a proba a modja
alakinel berakod, es ugyan ugy ugyan olyan jatekal ugyan adig jatszol
aztan stresztesztet futatsz
hdd sentinel
memtest86+
ezeket nem artana futatnod hogy kizard oket
es valami foknezovel a terhelteket megnezni, lap cpu vga amit csak kiir
aida64 vagy specy
vga streszt, nala akinel heteted
a tobbit a te gepeden kene megnezni akar elotte is
szoval ezt pusztan, ranezesre es szoftveresen nem uszod meg
nincs olyan progi ami megmpndja hogy a tap keves se hogy a vga hibas
de mint irtam a tap keves
400w korulit tud 12v n leadni de ket agon
agankent 18A ha igaz, de a cimkejerol tudnad meg a sajat hexa don
ugye ez 200w sincs
a geped amugy is kb 400w ot is ehet teljes terhelesen igaz nem mind 12v rol de az a szamot tevo
sok tapnal a tulterhelesko (vagy nagyon leterheles is eleg, 7770 harmad anyit fogyaszt kb mint 280x) jon elo problema ha kiseb hibaia van
tap meleget fuj hatul? mert akor egyertelmuen "o nem birja a strapat
* heteted = beteted*
streszteszt mar csak visszaellenorzes miat kel hogy nem e csak epp nem jot elo a vga val a hiba, persze tobb jatekal is vegig probalgathatod
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!