Melegszik a gép valóban? Van mitől félni?
Nem rég vásároltam R9 290-es VGA-t a gépbe, meg egy új tápot. Az új táppal a gép fura hangokat kezdett kiadni, mintha szikrázna, 1-2 napig nem foglalkoztam vele, aztán kezdődtek a kék halálok. Elvittem a gépet szervizbe, ahol kicserélték a tápot. Ezzel az új táppal már nem adja a hangot szóval a szikrázás megszűnt, viszont szerintük a kék halált a túlmelegedés okozza.
Ventilátorok tönkelegét akarják velem megvetetni, vagy azt kérik, hogy szedjem le a ház oldalát. Nos én egyiket se szeretném, max a ventillátort megveszem, csak feleslegesnek érzem. A processzorom egy AMD X4 Phenom 955 viszont nem a gyári ventilátor van rajta, hanem egy Cooler Master hyperX TX2-es. A VGA Sapphire, dupla ventivel.
Lőttem egy képet Aida64-ből a hőmérsékleti adatokról (a ház oldala le van szedve, a gép épp nincs terhelés alatt):
Mikor a ház oldalát felteszem 3-4 fokkal nőnek meg ezek az adatok, terhelésre olyan 55-60 fokos lesz a CPU a VGA-val együtt.
Azt hozzátenném, hogy végig vittem a GTA V-öt a géppel és a szar hangú táppal, tehát szerintem itt ha valami ludas volt az inkább a táp, viszont remélem valaki, aki jobban ért nálam hozzá tud valami tanácsot adni, hogy tényleg vészes a helyzet vagy csak riogatnak engem, mert a szervizben azt mondták, ha nem veszem le az oldalát vagy nem veszek ventilátort az egész tönkre mehet. Márpedig én nem látom, hogy bármi melegedne. Ha szükség van további infókra csatolok képet és válaszolok.
Köszönöm a segítséget, minden választ szívesen várok!
nekem is alsó tápos van,és semmit nem befolyásol.
viszont jól fel lehet vele porszívózni a szobát. :D
nem befolyasol? wtf?
alsotapos igen is heffolyasol de!!! pozitivan hutes szempontjabol, mar ha az egesz rendszer (a teljes gephaz) legszalitasa a lehetosegek szerint a legjobban van kialakitva
1-2 jo haz venti is boven eleg, csak sok lehegot mpzgason is jo helyen jp iranyba
alsotap porszivozik - ez a helyes, ha neked is igy van ok, ekkor kerult ki a haz legszalitasabol, o is kulon szelozik es a gephaz is
felsotapos negativan befolyasolHAT, de anak is megvan a modszere hogy ne legyen semi gond es.jo szelozese legyen az egey.sz rendszernek
azt irtak rebhe vanak fokok, valoszinuleg ugy is van de en nem nezegetem
valoszinu pusztan a szoba is meleg? es ezert kenyszerul a gep is melegebb leni, ha amugy nem szokot
gephaz oldal levetele sok esetben EROSEN negativan! befolyasolhatja a szelozest, persze van akinek sokal huvoseb lesz ilyenkor de ott mar komoly gondok vanak akor...
lehet pl. amd nel hogy a lapka tul melegszik (es ezt nem jelzi vagy nem helyesen, ha kicsi a horda rajta lehetne csereltetni, nem venti kel ra! anak is csak akor van ertepme ha jo hovezetesu es megfelelo meretu a borda rajta, de ilyenkor mar a venti felesleges rajta ugyis
mondjuk nem artana tudni milyen tapot milyenre csereltek, lehet hogy most jo de nem feltetlen kesobb is ha valami par fokal "jobb" csak, de szerintem mar csak elfogadhatot tehetek bele...
Amik vannak ventijeim benne, a ház elején és a hátulján, nem gagyi ventik, és jól vannak elhelyezve. Elől szív hátul kipufog. A gond elvileg, hogy ez a 290 nagyon nyomja a hőt, de nem a többi alkatrészt fenyegeti a veszély, hanem saját magát.
Egyébként ilyen házam van: [link]
69 fok még okés, 80 fok felett huzamosabb ideig már problémás lenne.
Szerintem a táp lesz a ludas. Attól hogy nem zúg/zizeg/cicereg, még nem biztos, hogy elég a konfig alá. Mi a neve/pontos típusa?
a tap marka m'eg semit nem mond, teljes pontos tipus szamit
hamindegyikel sporoltal akkor megis joval tobbet koltotel ra mintha 1 jot vetel voln
nem, nem kel 290 hez min. 750w os
megfelelo 450 es tap is konyeden! viszi
50% on 69 fok?
nevetseges, ez kimondotan huvos
de ted mar fel azt a szerencsetlen haz oldalat es ha javul vagy maradnak fokok hagy is fent
Chieftec sajnos szort minoseget cimkez igy tipus szamit
HKC nem minosul tapnak
FSP is kise szortan is gyart es nem ritka a gyarihibas a jobbak kozt se de garival megoldhato
elenben agai szamitanak, hogy elbirjak e amit rakotsz
nem tudhatam hogy jo a lapka bordazasa
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!