Laptop túlmelegedés, mi lehet az oka?
Figyelt kérdés
Sziasztok. Nem tudtam pontosan melyik témához kapcsolódik ez a dolog, de gondoltam ide írom le a problémámat. A helyzet az, hogy van egy Hp 250 G2 Notebookom, i3 3110m 2,4 ghz, 4Gb ddr3-as memória, integrált hd 4000 grafikus vezérlő. Na most a problémám az lenne, hogy elég rendesen melegszik a gép. Majdnem egy éves, múltkor már idegesített a hangos ventije, de teljesítménycsökkenésel nem járt (ugye korlátozza a teljesítményt, ha a CPU hőmérséklete eléri a 85 celsiust), azonban szétszedtem és megtisztítottam a ventijét (nem volt poros), mivel nem volt koszos, ezért gondoltam rossz a pasztázás a CPU-n. Megcsináltam azt is, mégse változott semmit, sőt mostanra viszont jelentős teljesítmény visszaesést tapasztaltam, oylan szinten, hogy a CPU-t képes lekorlátozni 30%-os teljesítményre, ami elég kellemetlen, pláne, hogy egy piti league of legends is ilyen 30 fps-el megy közepes beállításokon.Közben meg a hűtése pörög ezerrel, viszont csak hideget fúj ki, semmi meleg. Gondoltam arra, hogy esetleg BIOS hiba lehet? (Nemrég frissítettem) Olvastam a hp fórumon, hogy az egyik embernek volt ilyen problémája, és bios downgrade megoldotta. A segítségeteket kérném, hogy szerintetek hogyan tudnám megoldani ezt a problémát. Lehetőleg nem akarok külső hűtőt venni, mert ha tényleg olyat akarok ami ér is valamit az nem egy olcsó móka, ráadásul elég röhejes volna, ha egy ilyen gyenge harverű géppel hőelvezetési problémákkal kell szenvednem. :)2015. máj. 22. 21:09
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!