Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Videokártya túlmelegedés?

Videokártya túlmelegedés?

Figyelt kérdés

Üdv mindenkinek!

Nemrég vettem egy zsír új gépet és már most szerencsétlenkedik... Mindig el megy a monitorban a kép (egyenlőre csak éjjel egész napos használat után) és azt írja ki, hogy nincs jel. Nos van nekünk egy jó pár éves másik gépünk is aminek tavaly hónapokon keresztül ugyanezt csinálta. Sokáig nem tudtuk, hogy mi a baja. Először azt hittük, hogy a monitor rossz. Volt szervízben is ahol azt mondták nincs a gépnek baja. Végül átvittük a gépet az egyik haveromhoz ahol tökéletesen működött. Ekkor át dugtuk egy másik vezetékbe ahonnan szintén működött egy ideig de utána onnan is ez a hiba jött. Anyám azt mondja, hogy azóta jó mióta belekerült egy második hűtő is de én nem emlékszem, hogy bármi is került volna ebbe a gépbe. Egyébként a mosógép is sokáig vacakolt. Állítólag túlfeszültség van nálunk az elektromos hálózatban ami a hibákat okozza de én már nem tudom, hogy mi van. Lehet, hogy tényleg túlmelekszik a videokártya?

2015. ápr. 29. 15:52
 1/2 anonim ***** válasza:
Pedig ha a másik gép és mosógép is csinálta, akkor inkább gyanakodnék a túlfeszültségre, mintsem túlmelegedésre. Lehet kapni viszonylag olcsón túlfeszültségvédőket, invesztáljatok be egyre (szerencsére legalább a tápod normálisan kezeli). Másrészt ha túlmelegedne, nem egész napos használat után tenné, hanem mondjuk fél órán belül.
2015. ápr. 29. 15:58
 2/2 A kérdező kommentje:
A régi gépnél is úgy volt, hogy először csak egész napos használat után ment a kép aztán egyre sűrűbben majd végül teljesen használhatatlan lett... Egyébként sikerült tisztázni anyámmal ezt a hűtős dolgot és valóban került bele egy második is de nem tavaly hanem 2010-ben. Csak akkor nem ilyen jellegű volt a gond hanem a gép felpörgött mint egy hajtómű mikor bekapcsoltuk. És akkor nem volt kiírva a monitorra, hogy "no signal" hanem az egész monitor sötét volt szóval ezek alapján már szerintem se a túlmelegedés a gond.
2015. ápr. 29. 16:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!