Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Füstös, égett szaga van a...

Füstös, égett szaga van a számítógépemnek, ugye nem gyulladhat ki?

Figyelt kérdés

Egyszer csak égett szag jött belőle, úgyhogy gyorsan kikapcsoltam, kihúztam a konnektorból is. Ha odaszagolok, akkor is égett szaga van.

Éjszaka kigyulladhat magától, vagy inkább vigyem ki valami tűzbiztos helyre? Ki a kertbe a betonra?

2015. máj. 12. 22:04
 1/5 anonim ***** válasza:

Ha leszeded az oldalát a háznak, akkor látsz valahol olyan kondenzátort, ami "felrobbant"?

Ha nem akkor a tápból jön akkor meg jó lenne egy kicsit bele kukkantani.

2015. máj. 12. 22:06
 2/5 Drone007 ***** válasza:

Vidd ki a kertbe, szedd le az oldalát.

Vidd ki a porszívót is (ha olyan, akkor állítsd fújásra) és fújd ki a trutymót és a rengeteg port a házból. A legjobb, ha a tápot ki is veszed a dobozból, és azt külön kifúvatod.

Ha nem akarsz porszívót használni, akkor vegyél számtech boltban sűrített levegő srpayt, és csináld azzal.

Ezt ismételd évente legalább kétszer.

A felmelegedő alkatrészek (hűtőbordák, ventilátorok, vinyók felülete) bevonzzák a port, és fel is gyújthatják, amikor már olyan vastag a réteg hogy besül a ventilátor. Nem szép látvány, tapasztalatból mondom.

Ha ezután is égett szag terjeng bekapcsoláskor, akkor áramtalanítsd a gépet és tapogasd végig az alaplapot, és ahol nagyon meleg ott van a zárlat, irány a szakszervíz.

2015. máj. 12. 22:46
 3/5 anonim ***** válasza:

Ez a táp lesz, ott durran el 99%-ban a kondi, mely egy vakító villanással elég. Elég büdös, s tápja válogatja, hogy eztán még pár percig működik e a gép egy bekapcsolásnál, vagy onnantól se kép, se hang. Az áramingadozás az alkatrészeket is tönkreteheti, így ezzel vigyázni kell.

Milyen táp van a gépedben?

2015. máj. 13. 10:26
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Éjszakára kivittem a kertbe, és levettem az oldallapjait. Poros csak minimálisan volt, nem hiszem, hogy az pörkölődhetett meg. A tápegység hátuljának van még mindig "amperszaga". A típusát nem tudom, elég régi számítógép, több mint 10 éves.

Ha esetleg veszek hozzá másik tápegységet, akkor merjem még használni, vagy esetleg más alkatrészek is tönkremehettek benne, amik később veszélyesek lesznek? Tudom, hogy régi, de amire használom, teljesen megfelel, teljesen új számítógépet nem szeretnék venni.

2015. máj. 13. 12:28
 5/5 anonim ***** válasza:

Egy márkás, akár használt tápegységgel is megnézheted. Chieftec, Corsair, Be Quiet, Antec, Deepcool, Seasonic, zalman, XFX, FSP, Sharkoon. Ezekkel nem lőhetsz mellé.

Amiket kerülj el nagy ívben: modecom, m-tech, akyga, codegen, lc power, gigabyte (a tápjaik sajnos vacakok), az emag.hu-s kínai tápok... stb.

Milyen géped van? processzor, videokártya? Ez a két fő fogyasztó, amely meghatározza, hogy mekkora tápot érdemes venni.

Továbbá mennyit szánnál rá? Tízezer forintért már márkásat kaphatsz, ráadásul egy ilyen régi gép valószínűleg nem nagy fogyasztó, szóval egy kicsi fsp, vagy chieftec is ideális lehet bele, ami 8-9000ft.

2015. máj. 13. 12:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!