Mi a baja a számítogépemnek? (videókártya) infóba.
Figyelt kérdés
Sziasztok. Lenne egy nagy problémám, aki ezt megtudja válaszolni annak megy a hatalmas zöld pacsi és persze ezer-millioni köszönet leginkább! Nos az én PC-met 5 éve vettem, tavalyig tökéletesen müködött mindent vitt egyszer csak kaputt.. Elvitem a szervízbe( kis faluba lakom nagy körzetbe ez az egyetlen szervíz) ahol mondták szétégett a vidikártya újat kell venni... Ezért az eladó betett nekem egy NviDia ( ami tönkrement) egy AMD Radeon 7700 HD videokártyát, ugyanis inkább játékokkal játszom. Nos innentől kezdődtek el a problémák... Visszakaptam a gépet, és az alábbi problémák vannak AZÓTA IS : A számítógép ujraindul(ha nincs kezelve, tehát nem játszok rajta hanem az asztalon áll, és mondjuk elmegyek boltba közbe szóval ha nincs használatban, és ami a legfontosabb teljesen 'random' időközönként tehát nincs beszabva, hogy 2 oránként van amikor KETTŐ HETET is ment ugyhogy egyszer sem indult újra) A másik probléma, ez is csak néha egyszercsak elsötétül a kép, majd visszajön és : "A videókártya nem válaszolt megfelelően' azthiszem ezt irja ki nagyjábol. Harmadik ami a legnagyobb probléma a számomra, hogy pár videót, pl néhányat( nem mindet) a youtubeon, és az RTL honlapján már az összeset úgy játszik le hogy ilyen szines csikok mennek benne, egyszóval nézhetetlen, a hang viszont jó... Nem vagyok hülye, egyből rohantam vissza a szervízbe, egy másik szintugy vadiúj kártyát rakott be ugyanebből az AMD-ből és szintugy... Nemrég vettem a fáradtságot felvittem Pestre ott 3 napig megfigyelésen tartották, de náluk szokás szerint pont nem volt semmi ujraindulás stb... Kérem segítsetek mi lehet a probléma?? Apum szerint nem a videókártyával van a gond, szerintem viszont biztos mert amiota új van azóta van ez a probléma-sorozata a PC-mnek... Az én tippem nem lehet, hogy a gépem "nem szereti" az AMD féle kártyákat és csak Nvidia jó bele? Lehet, hogy totális hülyeség, kérem ne kövezzetek meg... De akkor mi lehet? Köszönöm előre is mindenkinek már annak is aki egy kicsit is segíteni tud!! Sziasztok.
hd 7770 kártyád van most ugye? és gyári lemezről lett telepítve a driver ugye ? nekem is volt ilyen vga-m gyári driver lehet a gyanús esetleg még a táp.
2015. febr. 3. 16:11
2/8 anonim válasza:
Hülye kérdés, de az AMD driverek vannak fent? Csak mert lehet hogy a boltban nem a legfrissebb/megfelelő drivert tették fel, vagy az Nvidia driver nem lett megfelelően leszedve. Azt sem tartom kizártnak hogy a boltban/szervízben azért nem jutott eszébe senkinek megnézni mert ez annyira alap dolog.
2015. febr. 3. 16:12
3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszokat, a Vezérlőpultban ott kellene lennie ezeknek az AMD drivereknek igaz? Mert csak egy AMD Cataclyst Install Manager van itt ami ehez hasonlít, illetve látok még egy " NVIDIA Physx" nevű dolgot... Azt töröljem vagy az a játékokhoz van?
2015. febr. 3. 16:17
4/8 anonim válasza:
Az játékokhoz van. Szerintem kezdetnek töltsd le ezt a programot:
És járj el a leírtak szerint. Miután minden drivert letöröltél teljesen, telepítsd fel az AMD oldaláról, vagy a kártyához kapott lemezről a drivert (inkább előbbit javaslom, az a legfrissebb) Ha ez sem használ, lehet érdemes tápban gondolkodni. Milyen kártyád volt előtte pontosan? Amire még gondolni tudok, nem kizárt hogy mikor elszállt az előző kártya, vitte magával a foglalatot is. Ha van az7 alaplapodon másik PCIE, érdemes lenne abban is kipróbálni.
2015. febr. 3. 16:23
5/8 A kérdező kommentje:
Rendben, nagyon szépen köszönöm, este ülök oda PC-mhez, most jelenleg a bátyjámnál tartózkodok... Nagyon aggaszt a dolog, remélem 'bejön' amit mondassz! Nagyon szépen köszönöm a segítséged!
2015. febr. 3. 16:33
6/8 anonim válasza:
hát az meg lehet hogy nem távolított el minden nvidia drivert helyesen a nagy pc guru mellesleg meg mondom lehet ez a driveres hiba is a gond.
2015. febr. 3. 16:38
7/8 anonim válasza:
Volt azóta újratelepítve a rendszer? Mert ha minden kötél szakad, nagyon ráférne.
2015. febr. 3. 16:54
8/8 Komplikato válasza:
Elvileg van olyan lap, amibe nem menne a VGA, de nem azért mert Radeon, hanem mert elég új. De ha a gép 5 éves, akkor nem eshet ebbe a kategóriába. Volt régen pár igen szutyok chipset (SiS, Intel945GC/GZ), amikkel nem mennek bizonyos kártyák. Én is driver levakarással és FRISS driver felrakásával vagy komplett rendszer újratelepítéssel próbálnám első körben.
Második körben meg megnézném miféle táp van a gépben, elvileg hány wattos és 12V-on mennyit bír leadni?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!