Az AMD FX X8 8300 processzor jó?
Egyszer szeretnék egy erősebb gépet összerakni játékokhoz.
És a processzornál utánanéztem kicsit, az Intel jobb minőségű mint az AMD, viszont drágább is! És én AMD-t szeretnék mert olcsóbb. Aztmondták nekem hogy az AMD vacak és hogy inkább ne.. És azért szeretném itt megkérdezni hogy valaki tapasztalatból tudja-e hogy vegyek-e olyat vagy inkább ne?
Az AMD FX X8 8300 tökéletes mindenre.Az Intel 8magos processzorai 200 000Ft körül vannak, míg az AMD 8 magosai csupán 35 000Ft és ugyan az a teljesítmény! Hiába, de mert az intel jobb stb..,nem jobb annyival, mint, amennyivel drágább!
A legfontosabb pedig az, hogy az AMD alaplapok támogatják a régi AM3 és az újabb AM3+ foglalatos processzorokat egyaránt, míg az Intel generációnként változtatja a foglalatokat, ez sem egy elhanyagolható szempont!!
Ha 5,6 év múlva elromlik az alaplapod vagy a processzorod, akkor vehetsz mind a kettőt! Az Intel 6Th. I5 ösök 55 000Ft tól kezdődnek, a hozzá való alaplapok, pedig 35 000Ft ba, szóval egyáltalán nem jó választás az Intel, persze a milliomosoknak igen, de azt kell, hogy mondjam, akinek van egy kis esze, az AMDt vesz!
Még valami.Az AMD gyári hűtői sem gyengébbek semmivel, mint az Intel gyári hűtői, szoval ez is téves..!
Nem kell az AMD t szídni, mert nem sokkal marad el az Inteltől és negyed annyiba sem kerül!
Nem véletlenül raktak a Ps4-be AMD processzort, ja, és a Ps4 játékra való, ha jól tudom!
Érdemes ezt a cikket elolvasni.Az Intel jobban számol, de játékra 50%al nagyobb teljesítményre képes az AMD, szóval, ha játékra veszed, akkor az AMD jobb választás!
A másik meg az, hogy játékoknál szinte semmit nem számít a processzor, mert általában minden játékra bőven elég a két mag is, teljesen felesleges azért 4 vagy 8 magos proceszorokat venni..
Nekem van egy bóvli AMD AThlon2 dual processzoron, két magos, 3,2Ghz és a két gigás videókártyámmal minden játék tökéletesen fut! A processzor játékoknál szinte semmit nem jelent.. Videókártyát vegyél erőset, ha játszani akarsz..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!