Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Az AMD FX X8 8300 processzor jó?

Bence2601 kérdése:

Az AMD FX X8 8300 processzor jó?

Figyelt kérdés

Egyszer szeretnék egy erősebb gépet összerakni játékokhoz.

És a processzornál utánanéztem kicsit, az Intel jobb minőségű mint az AMD, viszont drágább is! És én AMD-t szeretnék mert olcsóbb. Aztmondták nekem hogy az AMD vacak és hogy inkább ne.. És azért szeretném itt megkérdezni hogy valaki tapasztalatból tudja-e hogy vegyek-e olyat vagy inkább ne?

2015. máj. 2. 13:14
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

Nemtudom te mennyire szoktál játékokkal játszani de van a watch dogs nevű játék és láttam olyan videót ahol nagyon szépen futott a játék maximális beállítások mellett ( https://www.youtube.com/watch?v=N5OreYw9IIY )a leírásban ugyan ott van a videóártya meg a processzor de nagyon drága!

Nekem elég ha mediumon megy mondjuk 60 fps-el. Ehhez milyen processzort ajánlasz? (videókártyának már kinéztem egy GTX 770-et 4GB VRAM-al)

2015. máj. 2. 14:52
 12/25 anonim ***** válasza:
Az még az én fx8350-emmel és r9 280ammal is megy ultrán zökkenőmentesen. Ami játékra gyengébb proci mint amit ajánlottunk, és jóval gyengébb vga mint amit kinéztél.
2015. máj. 2. 14:55
 13/25 A kérdező kommentje:

Most elgondolkodtam mivel többen is azt írtátok hogy ne AMD-t mert az intel sokkal jobb játékokra.. [link]

ez itt a jelenleg ismert legnagyobb gépigényű játék és most semmi mást nem kell nézni csak az ajánlott CPU-t! ott a 4 magos i7 meg a 8 magos fx 8350 és gondolom azt írnátok hogy inkább az intelt. ezzel a játékkal nemhiszem hogy szeretnék játszani azért ezt linkeltem be mivel ha ez megy rendesen (medium grafikán 50-60fps) akkor minden más játék tökéletesen fog menni! Ja és még az hogy a kommentelőknél itt írta valaki az i5-öt is, az i5 meg az i7 mindkettő 4 magos, hát akkor mivel erősebb az i7? van 3,4Ghz-es i7 86 ezerért és van 3,5Ghz i5 64 ezerért.

2015. máj. 2. 15:20
 14/25 A kérdező kommentje:
De különben az AMD FX X8 8300 meg az Intel Core i7 3770 ugyanannyit tud nem?
2015. máj. 2. 16:17
 15/25 anonim ***** válasza:
Más technológiák, más felépítések, más utasításkészletek.
2015. máj. 2. 19:08
 16/25 anonim ***** válasza:
32%
Nézz utána darabonként sztem, a lényeg, hogy az észt nem súlyban mérik.
2015. máj. 2. 19:08
 17/25 A kérdező kommentje:
Gondolkodtam akkor azt írtátok hogy az intel jobb játékokra.. drágább de jobb is gondolkodok akkor lehet hogy az intelt választom! Köszi a válaszokat és viperM neked külön köszönöm amiért több kérdésemre is válaszoltál! De még egy utolsó: az i5 meg az i7 miben különbözik? előbbi komment végén leírtam. De akkor leírom mégegyszer: i5 meg i7 is 4 magos, láttam i5-öt 3,5Ghz-el 66 ezerért meg láttam i7-et 3,4Ghz-el 86 ezerért. Most melyik a jobb? mert az i7 újabb és erősebb ahogy tudom
2015. máj. 2. 19:14
 18/25 anonim ***** válasza:

Lényegében:

i5: 4 mag 4 szál

i7: 4 mag 8 szál

Játékra elég az i5, i7-tel nem lesz több fps-ed (max néhány), i7 munkára való (renderelés, videovágás).

2015. máj. 2. 19:27
 19/25 A kérdező kommentje:
Lehet most butát kérdezek de 1 játék futtatásához hány szál kell? 1? Vagy az a játéktól függ? Mert jelenleg intel core 2 duo procim van és nemtudom de szerintem 2 szálas lehet és az elég de ha valóban a játékhoz elég 1 szál akkor nem kell i7 mert ugyanolyan erős mint az i5 csak több szál van rajta/benne.
2015. máj. 2. 22:04
 20/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat mindenkinek! Döntöttem és Intel Core i5 processzort választottam! És köszönöm azt is hogy valaki elmagyarázta hogy ez-az mit jelent! :)
2015. máj. 3. 13:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!