Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogyan kivitelezhető egy PC...

Hogyan kivitelezhető egy PC vízhűtéssel?

Figyelt kérdés

Szeretnék ezzel kapcsolatban infót kérni.

Milyen elemekből áll egy vízhűtés?

Mire kell figyelni?

Mennyiből jön ki? Tudom ez attól függ, hogy mit szeretnék. Aki jártasabb a témában az felsorolhatna néhány opciót. Természetesen a célom egy viszonylag halk konfig építése, de vízhűtéssel még nem volt dolgom.

Több dolog miatt is vízhűtést szeretnék:

- Tetszik

- Sokat ülök a gép előtt meló miatt is

- Érdekel maga a kivitelezés

Bármilyen "szakirodalmat" szívesen elolvasok, az sem baj ha angol. 50.000 FT a max amit még rászánnék, de ha 52.000FT az sem baj :), ha ésszerűbb az a felállás.

A megvalósítás október/november-ben lenne, mert addigra gyűlik össze egy kisebb összeg amiből másik konfigot vásárolok. (gtx 970, i7 4790k vagy i5 4690k)

Továbbá egy vízhűztés mellé szülséges aktív hűtő ? (úgy olvastam, hogy az északi híd hűtése nem mindig kivitelezhető).

Félelmeim, az hogy kiszivárog a rendszerből a folyadék és mindent hazavág. Ez mennyire valós ?

Köszi a válaszokat!

2015. ápr. 22. 12:44
 1/4 anonim ***** válasza:

Én ismerek olyat akinek kifolyt, és hazavágta a rendszert.

Amúgy biztonságos, és jobb is mint a léghűtés, viszont mint minden ember alkotta dolog, hibás lehet.

Az ésszerű dolog inkább a jófajta léghűtés lenne (legalábbis annyi pénz kiadni azért hogy valami picit halk legyen, számomra meghökkentő), de majd leírják az emberek a tapasztalatukat.

2015. ápr. 22. 12:50
 2/4 anonim ***** válasza:
50e forintért én nem kezdenék bele vízhűtésbe.
2015. ápr. 22. 13:14
 3/4 anonim ***** válasza:

Ami mindenképpen kell.

1db legalább 240mm-es radiátor + ventillátor

1db CPU blokk

1db tartály

1db pumpa

ezeket összekötő cső,illetve csatlakozók.

Ezen kívül opcionális VGA blokk,chipset blokkok,áramlásmérő,hőszenzorok,előlapi vezérlők,megvilágítás stb stb,aminek csak a pénztárca szab határt.

50 ezer a minimum,amiből egyedi rendszert lehet építeni.

Én a helyedben használt alkatrészek között is nézelődnék,mert ha mindenből a legolcsóbbat veszed,főleg a pumpából és a radiátorból,akkor az erősen a hűtési teljesítmény,és a zajszint rovására megy.

prohardver-en van külön erre topik,ott majd segítenek pontos alkatrészekkel.

2015. ápr. 22. 13:17
 4/4 anonim ***** válasza:

Pár tízezer forintért tudsz venni előre összerakott és zárt vízhűtést, mostanában ezt nyomatják nagyon a webshopok. Ám ez arra jó, hogy elmondhasd hogy van. Nem lesz jobb egy rendes léghűtésnél.

Ha halk konfigot szeretnél, ennyi pénzből már a passzív hűtésen is gondolkodhatsz (pl. óriási cpu passzív hűtőborda, vga-ra szerelhető passzív hűtőborda, passzív táp... stb, a határ a csillagos ég - anyagilag is)

2015. ápr. 22. 13:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!