Hogyan kivitelezhető egy PC vízhűtéssel?
Szeretnék ezzel kapcsolatban infót kérni.
Milyen elemekből áll egy vízhűtés?
Mire kell figyelni?
Mennyiből jön ki? Tudom ez attól függ, hogy mit szeretnék. Aki jártasabb a témában az felsorolhatna néhány opciót. Természetesen a célom egy viszonylag halk konfig építése, de vízhűtéssel még nem volt dolgom.
Több dolog miatt is vízhűtést szeretnék:
- Tetszik
- Sokat ülök a gép előtt meló miatt is
- Érdekel maga a kivitelezés
Bármilyen "szakirodalmat" szívesen elolvasok, az sem baj ha angol. 50.000 FT a max amit még rászánnék, de ha 52.000FT az sem baj :), ha ésszerűbb az a felállás.
A megvalósítás október/november-ben lenne, mert addigra gyűlik össze egy kisebb összeg amiből másik konfigot vásárolok. (gtx 970, i7 4790k vagy i5 4690k)
Továbbá egy vízhűztés mellé szülséges aktív hűtő ? (úgy olvastam, hogy az északi híd hűtése nem mindig kivitelezhető).
Félelmeim, az hogy kiszivárog a rendszerből a folyadék és mindent hazavág. Ez mennyire valós ?
Köszi a válaszokat!
Én ismerek olyat akinek kifolyt, és hazavágta a rendszert.
Amúgy biztonságos, és jobb is mint a léghűtés, viszont mint minden ember alkotta dolog, hibás lehet.
Az ésszerű dolog inkább a jófajta léghűtés lenne (legalábbis annyi pénz kiadni azért hogy valami picit halk legyen, számomra meghökkentő), de majd leírják az emberek a tapasztalatukat.
Ami mindenképpen kell.
1db legalább 240mm-es radiátor + ventillátor
1db CPU blokk
1db tartály
1db pumpa
ezeket összekötő cső,illetve csatlakozók.
Ezen kívül opcionális VGA blokk,chipset blokkok,áramlásmérő,hőszenzorok,előlapi vezérlők,megvilágítás stb stb,aminek csak a pénztárca szab határt.
50 ezer a minimum,amiből egyedi rendszert lehet építeni.
Én a helyedben használt alkatrészek között is nézelődnék,mert ha mindenből a legolcsóbbat veszed,főleg a pumpából és a radiátorból,akkor az erősen a hűtési teljesítmény,és a zajszint rovására megy.
prohardver-en van külön erre topik,ott majd segítenek pontos alkatrészekkel.
Pár tízezer forintért tudsz venni előre összerakott és zárt vízhűtést, mostanában ezt nyomatják nagyon a webshopok. Ám ez arra jó, hogy elmondhasd hogy van. Nem lesz jobb egy rendes léghűtésnél.
Ha halk konfigot szeretnél, ennyi pénzből már a passzív hűtésen is gondolkodhatsz (pl. óriási cpu passzív hűtőborda, vga-ra szerelhető passzív hűtőborda, passzív táp... stb, a határ a csillagos ég - anyagilag is)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!