Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Vízhűtéssel kapcsolatos...

Vízhűtéssel kapcsolatos kérdések (elméleti szinten)?

Figyelt kérdés

Üdv!

Volna pár kérdésem vízhűtéssel kapcsolatban, elméleti szinten.

Melyik a jobb, részben vízhűtés, részben léghűtés, vagy egy komplex teljes vízhűtés kialakítása? Gondolok itt a zajra, fogyasztásra, megéri-e a befektetést, ilyesmi.

Komplett vízhűtést (videokártya, processzor, memória, esetleg SSD, táp) mennyire nehéz házilag összerakni tapasztalat nélkül, vagy érdemesebb szervizre bízni ilyet (már ha van olyan, aki foglalkozik ezzel Mo-n)? Alkatrészek, kitek, cső, csővágás, rögzítés és egyebek, amikre itt gondoltam.

Neon színnel világító hűtőfolyadék hogy világít folyamatosan (pl, kék, zöld)? Pumpa résznél kap valami töltést, vagy hogyan? Ehhez speciális folyadék kell, vagy az alap olcsó is jó hozzá? Illetve, ha színes csövet veszel hozzá, mennyire számít az világításnál(azon kívül hogy a sötétebben nyilván nehezebben világít át)?

Előre is köszönöm a válaszokat.

2014. nov. 20. 08:00
 1/7 anonim ***** válasza:

A legtöbb vízhűtés ma (ami megfizethető), az előre szerelt, fel van töltve, nem nagyon tudsz benne semmit megváltoztatni. Úgymond hülyebiztos :)

Én a léghűtésre esküszöm, ha nem húzod agyon a géped, a léghűtés neked is elég. A vízhűtés inkább egy úri huncutság, illetve olyan helyekre ajánlott, ahol komoly tuning alá van vonva a számítógép (na meg csak ne keringjen folyadék az áram alatt lévő alkatrészeim közelében). A színezést a prohardveren olvasott modderek sima színező folyadékkal, vagy színes szilikoncsővel oldották meg.

2014. nov. 20. 08:21
 2/7 A kérdező kommentje:

Értem, köszi.

Láttam sötétben világító folyadékokat is, erre voltam kíváncsi azt mivel oldják meg.

Az pedig tényleg para, ha elkezd kifolyni a massza és szépen rásül a pc-re XD

2014. nov. 20. 08:38
 3/7 anonim ***** válasza:
Nézelőj itt :) [link]
2014. nov. 20. 08:52
 4/7 A kérdező kommentje:

Én is ott nézelődtem egy hete, és eléggé megzavart a hatalmas választék pont ezért kérdeztem rá XD

De köszi szépen

2014. nov. 20. 09:50
 5/7 Gábor_79 ***** válasza:
Még nem olvastam, csak régóta tartogatom a linket és passzol a témához. Cím: egy vízhűtés kálváriája: [link]
2014. nov. 20. 16:54
 6/7 A kérdező kommentje:
köszi szépen, bármilyen segítséget tanácsot szívesen veszek, jelenleg persze csak okosodás céljából később meg eldől :)
2014. nov. 21. 12:09
 7/7 Hargitai János válasza:

Helló

Azért világít az átlátszó cső mert uv reaktív folyadék van benne, a házban pedig el van rejtve 1-2 uv fényt kibocsátó lámpa vagy neon. kb 3000 ft egy liter és sok színben létezik.

A valamire való hűtőfolyadék nem vezeti az áramot, nyilván nem kívánatos, hogy ráfolyjon bármire a gépben de elvileg nem szabad neki gondot okoznia.

Szerintem egy olcsóbb kompakt vízhűtés is képes hozni egy felső kategóriás több kiló rézből kialakított alaplap görbítő monstrum teljesítményét.

A legjobb minden bizonnyal a te igényeid szerint minőségi alkatrészekből megépített komplett vízhűtés.

Hogy megéri vagy sem, mindenki maga dönti el...

Az biztos hogy hasonló a luxus spor kocsihoz. Drága sose megy vele az ember annyival mint amennyi bele van írva, meg aztán a családi egyterű is elvisz... De birtokolni egy szuper cuccot, ránézni és azt mondani hogy ez az enyém.. kicsikét más érzés, van akinek már csak ezért is megéri.

2015. febr. 19. 00:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!