R9 270X hirtelen túlmelegedés, takarítás után?
A barátom nemrég kipucolta a számítógépét, és mivel már nincs garancia a tápegységére, azt is felbontotta, hogy kiszedje belőle óvatosan a rengeteg koszt.
Eleinte volt egy kis probléma a gép elindításával, a videokártya nem akart elindulni, aztán a HDD-t nem ismerte fel, de végül is kiderült, hogy ez csak néhány kihúzódott tápkábel miatt volt.
Viszont most amikor bekapcsolja a gépét, alapból 65°C-ra felmelegszik, játék közben (pl. Payday 2) pedig szinte azonnal felmegy 90-95°C-ra, már a főmenüben.
Lehetséges, hogy valamit tönkretett a tápegységben, az vezethet ilyen problémához? Vagy pedig a videokártya a probléma forrása?
A kártya Gigabyte R9 270X Windforce.
Alaplap: Asus P8P67
Tápegység: OCZ 700MXSP
Már minden lehetséges angol nyelvű weboldalt végigböngésztem.
Kíváncsi vagyok az eredményre.
A kártyához van tápcsatlakozó? Hallottam már olyanról, hogy volt hozzá, nem lett bedugva, de működött.
Nos, az újrapasztázás után 40-41°C körül van alapjáraton játék után. Korábban harmadjára csökkentett órajelek mellett sem akart 60°C alá menni.
Játék alatt, erős grafikai processzorigényes részeknél felmegy 85°C körülre, egyébként 75°C körül van max. beállítások mellett.
A ventillátorok is 20%-kal lassabban mennek.
Ez körülbelül megegyezik a hiba jelentkezése előtti értékekkel.
Köszi a segítséget, még egyszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!