Melyik a jobb? Geforce gtx 970 vagy AMD R9 290?
Figyelt kérdés
2015. márc. 26. 16:22
3/20 BM-Striker válasza:
290.
A 290 nem lassul be, ha megtelik a memória, támogatja DX12-t.
4/20 A kérdező kommentje:
R9 290 felé hajlok mivel most olvastam hogy a gtx 970 háza táján volt egy kis galiba, de nem tudok dönteni, de köszi a segítséget! :)
2015. márc. 26. 16:32
5/20 anonim válasza:
3.
GTX 970 is támogatja Dx 12-t, és 3,5GB memóriáig ez se lassul le.
Sőt, ingyen kapsz 512MB DDR1-es Ramot is mellé. :D
7/20 anonim válasza:
A DX12-nek három támogatási szintje lesz, ha minden igaz. A Fermi, Kepler és az első generációs Maxwell az első szintet támogatja (Tier 1), a második Maxwell architektúra (GTX900 széria) a második szintet is (Tier 2), de a harmadik szintet csak a GCN támogatja a mai kártyák közül (Tier 3). A VLIW4 és VLIW5 Radeonok viszont nem támogatnak DX12-t egyáltalán (HD6000 és korábbi szériák). Gyakorlatban viszont nem tudom, hogy milyen különbségek vannak a három szint között, de valószínű, hogy nem olyan sok (vagyis játékokban nem lesz látványos)...
8/20 BM-Striker válasza:
Csak részlegasen támogatja.
970-nél az is jobb lett volna, ha alapból letiltották volna a 8. memóriablokkot.
Az a tény hogy az a probléma egyáltalén előkerült azt bizonyítja, hogy 3,5 gb több esteben már nem elég 4k-ban.
FHD-ben meg GTX960-tól és R9 280-től kezdve minden kártya jól teljesít.
9/20 anonim válasza:
várd meg az r9 370/370x-et,de amúgy én is az r9-et venném
10/20 BM-Striker válasza:
300-as szériábaól egyedül Fiji( 390(x) )-ről biztos, hogy új GPU lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!