Szerintetek a Nvidia Geforce vagy az Amd jobb?
Mindegyik ugyanannyira megfelelő. Nincs ilyen.
Mindegyik játékot más cég támogat, eltérő márkájú kártyákra van optimalizálva.
Ott legalább egyértelmű, hogy Intel.
Nvidia és AMD közt nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy melyik jobb. Nekem eddig több AMD kártyám volt, mint Nvidia, és mi a véleményem a pirosakról? Soha többé. Vannak emberek, akik meg vannak elégedve az AMD-vel, hibátlan, sosincs vele probléma, nem értik az Nvidia fanboyokat, mégis milyen szoftveres problémák? Lóf**z van, nem gond. Nekem minden AMD-m mellett ugyanazok a hibák voltak, több konfiguráció mellett is, végigkísértették az elmúlt 10+ évemet, semmit nem változtak. Ha valaki kiírja, hogy "miért van az, hogy az amd driver leállt/nem tudom telepíteni/kifagyott/nem tudom használni a dedikált kártyát az integrált helyett pedig úgy indítom", egyszerűen csak mosolyogni tudok rajta, már nem mondok semmit.
Aki meg van elégedve vele, az tényleg maximálisan boldog azzal, hogy AMD-je van, vannak olyanok is, akiknek ez nem számít, még így is megérte, hiszen nagy teljesítményt vásároltak jóval olcsóbban, így ezek miatt tényleg nem mondható el, hogy egyik jobb a másiknál. Ettől függetlenül mióta megint Nvidiám van, soha egy problémám nem volt még vele, minden úgy működik, ahogy azt elvárnám. Más ugyanezt megkapja AMD-től is, lényegtelen, számomra Nvidia jobb, és nekem a jövőben is meg fogja érni a többletkiadást, ha nagyon elvetemült árak lennének, akkor pedig - mint ahogy most is - egyszerűen nem veszek újat.
Az intel vs amd vita is árfüggő. Természetesen nem kell összehasonlítani egy 50000ft-os és egy 20000ft-os cpu-t, de azt meg kell határozni, hogy mire szánja az ember. Egy tervezői programban lemossa egy 8 magos fx a 4 magon intel i7-et, játékokban erősebb az intel, hd ready és full hd játékokban meg fej-fej mellett vannak (kérdéses, hogy miért itt támadnak fel a vörösök), csak az amd-nél van a drop, ami ritkán leugrasztja a stabil fps-t egy millisecundumra. [link]
Sokak számára nem is érzékelhető, de a tesztprogik kimutatják. Emellett az amd fx procik erőteljesen hevülnek (mit hevülnek, izzanak). Integrált vonalon az APU-k tönkreverik az intel HD graphics megoldását.
Szóval mindkét oldal jó bizonyos téren. Nem kell elmenni xbox vs playstation (újabb flame!) irányba.
A kérdéstől meg nagyon eltértünk.
Utolsó, ott a linkben a teszt miért nem nézed meg?
Azért szoftvereknél még rendben van az FX széria.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!