Mennyire fogja "lehúzni" a videókártya ezt a konfigot?
Az van, hogy szeretnék új gépet venni. Viszont egy olyan gép amit szeretnék nem fér bele a jelenlegi keretbe, ezért választhatok: Vagy egy az elvárásaimnál gyengébb gépet rakok össze a kereten belül, vagy megveszem a kinézett cuccok többségét és a videókártyát meghagyom a régi gépből ( Radeon R7 250 1gb, gddr5, 128bit ), később pedig veszek majd egy új kártyát is ha lesz pénzem.
Nos én a második variációt választottam.
Így a konfig így fog kinézni:
MSI Z97 Gaming 5 alaplap
Intel Core i5-4460 proci
8 Gb Kingston HyperX Fury Red 1866mhz
+ a táp, hdd stb.
És az R7 250 es kártya.
A kérdés az lenne, hogy ez a kártya mennyire fogja lehúzni a konfigot? Milyen teljesítményre számíthatok? Jól döntöttem, vagy inkább vegyek a kereten belül egy gyengébb gépet új vidikarival együtt? Amúgy a keret 150 ezer jelenleg.
Csupán azért érdekel, mert ha most megveszem akkor az új vidikártyát kb. 1 évnél hamarabb nem tudom megvenni szóval egy évig az r7-est kellesz használnom.
Amúgy GTX760 os kártya van tervben.
Kérdező miért nem jó H97+i5 kombó, minek neked i7 meg Z97 lap? Lemerem fogadni egyiket se tudod kihasználni!
i7 munkára és Z97 tuningra, amit szerintem úgy sem fogsz tudni! :D
1866Mhz meg verd már ki a buksidból! :) Nem rossz indulatból írtam hidd el.
Mondtam hogy H97 még szóba jöhet, ilyen B85 félékről nem akarok hallani :)
Az 1866mhz ről meg már leírtam mit gondolok.
Félre értettél, nem mostanra írtam a Cor i7-t. Azt írtam, hogy majd 2 év múlva kb. ( úgy írtam hogy 1 év múlva jön a kártya, rá még egy évre core i7 stb.), tehát a "távoli" jövőre céloztam.
Teljes mértékben igazad van, most tökéletesen elegendő nekem az i5. De 2 év múlva ki tudja mire lesz elég.
Játékok alatt nem lesz több fps-ed i7-tel, ezért bőven elég az i5. Aztán alaplapnak elég egy normális B85, mondjuk Asrock B85 PRO 4/B85M PRO 4 vagy Asus B85M-G. Ezeken van 6DB sata, 4 ram slot meg minden ami egy szorzózáras procihoz kellhet. Valahogy így nézne ki normálisan:
Asrock B85M PRO 4
i5-4460
2x4GB 1600mhz
GTX 960
Na akkor:
-2 év múlva játékok alatt egy i5 pont annyit fog érni, mint egy i7, ugyanis a különbség a kettő között csupán +4szál, ami nem igazán ad több fps-t
-b85-el mi a bajod?
Asrock ról mint márkáról egyáltalán nincs jó véleményem.
Mint írtam, B85 nem kell. Hajlok a H97 felé, de Asus / MSI ben fogom venni.
A ram márkája is 100% hogy Kingston HyperX Fury lesz, az 1600Mhz sem kizárt, mint írtam lényegtelen hogy 1600Mhz/1866Mhz, de ha egyszer az 1866 olcsóbb miért ne vegyem azt? Ja és 1x8 Gb-t akarok, nem 2x4 Gb-t, mint írtam a későbbi évek folyamán + ram is lehetséges majd.
H97 lap 35 körül van normális. Ha azt veszem akkor 15 ezret spórolok. Az r7-t max. 10 ezerért tudom eladni szerintem, nagyon nagyon max 15. Ez így 25-30 ezer. Ennyiből nen lesz GTX960..... Szóval így is úgyis várnom kell, amíg tudok új kártyát venni szóval szerintem mindegy ha a Z97-t veszem.
"Na akkor:
-2 év múlva játékok alatt egy i5 pont annyit fog érni, mint egy i7, ugyanis a különbség a kettő között csupán +4szál, ami nem igazán ad több fps-t
-b85-el mi a bajod?"
Nana, azért +4szál mellet i7 ott a HT (Hyper-threading) ami azért van benne valami hogy pár játéknál többet hoz fps-ben mint az i5.
Pár év múlva meg ki tudja tényleg mi lesz, DX12 is a nyakunkon van szóval kiszámíthatatlan.
Jó, rendben, meg vagyok győzve. 1600Mhz ram-t fogok venni.
De ettől függetlenül még mindig Z97-tel szimpatizálok. Mint írtam ha H97-t veszek és eladom a H97-t akkor sem lesz pénzem GTX960 ra, és még kártyám sem lesz.
Még ha B85 -t vennék ( ami kizárt ) és eladnám az r7-t akkor is csak max. 40 ezrem lenne, amiből még normális GTX660 sem tellik ki...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!