Mennyire fogja "lehúzni" a videókártya ezt a konfigot?
Az van, hogy szeretnék új gépet venni. Viszont egy olyan gép amit szeretnék nem fér bele a jelenlegi keretbe, ezért választhatok: Vagy egy az elvárásaimnál gyengébb gépet rakok össze a kereten belül, vagy megveszem a kinézett cuccok többségét és a videókártyát meghagyom a régi gépből ( Radeon R7 250 1gb, gddr5, 128bit ), később pedig veszek majd egy új kártyát is ha lesz pénzem.
Nos én a második variációt választottam.
Így a konfig így fog kinézni:
MSI Z97 Gaming 5 alaplap
Intel Core i5-4460 proci
8 Gb Kingston HyperX Fury Red 1866mhz
+ a táp, hdd stb.
És az R7 250 es kártya.
A kérdés az lenne, hogy ez a kártya mennyire fogja lehúzni a konfigot? Milyen teljesítményre számíthatok? Jól döntöttem, vagy inkább vegyek a kereten belül egy gyengébb gépet új vidikarival együtt? Amúgy a keret 150 ezer jelenleg.
Csupán azért érdekel, mert ha most megveszem akkor az új vidikártyát kb. 1 évnél hamarabb nem tudom megvenni szóval egy évig az r7-est kellesz használnom.
Amúgy GTX760 os kártya van tervben.
Azért, mert most megveszem így a konfigot, 1 év múlva hozzá a videókártyát. Aztán rá ismét egy évre tervben pl. egy Core i7, +8 gb ram stb, tehát fokozatosan akarom majd fejleszteni. Ha valamin spórolni fogok, az nem az alaplap lesz.
Igen, tudom hogy a procihoz képest rossz a kártya, épp ezért kérdezem hogy milyen teljesítményre számítsak...
Azért nem veszek gyengébb lapot mert így a későbbiekben nem kell vele foglalkozni. Esetleg H97 még szóba jöhet, de B85 ről hallani sem akarok.
Tudom hogy 1866Mhz-t nem kezel, de azért nem veszek 1600Mhz est mert egy árban van a kettő, SŐT az 1600Mhz még drágább. Így mindegy ha 1866Mhz-t veszek, rosszabb nem lesz úgyis csak 1600Mhz ig kezeli.
Eddig milyen CPU-d?
Ha nem valami Athlon XP vagy Pentium D,akkor nagyjából ugyanúgy fognak futni,maximum kisebb CPU limittel,ha egyátalán volt is ezidáig.
1-2 év múlva meg hülyeség lesz i7-re fejleszteni,addigra már rég feledésbe merül a Broadwell is,ha megérkezik a Skylake,meg az új grafikus API-k.
Most egy ratyi core 2 duo E8400 vanaz r7 mellet, egy még ratyibb asrock lga775 os lappal.
Rosszabb csak nem lesz :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!