Új gépet szeretnék építeni amire már rá lehet fogni, hogy "gémer". De megakadtam. (? )
Ház: Aerocool GT-S EN52162 (Ez csak terv, közel sem fix.)
Lap: Gigabyte GA-Z97X-UD3H vagy GA-Z97P-D3 (?)
Proci: Core I5 4690K (4670K-hoz képest csak ~300ft a difi.)
Ram: 2x8GB Kingston DDR3 1600MHz HyperX Fury
Táp: Majd igazodik az igényhez, de öteltet szívesen fogadok.
HDD: WD-re gondoltam, de még nem jártam körbe a témát.
VGA: .:!Megakadás oka!:. Erre 50e körül szántam a pénzt.
A cél: Ezzel a konfiggal a mostani játékokat (pl. GTAV, Dying Light ilyesmi...) minden gond nélkül maxon, valamint a következő 2-3 évben jövőket, minimális kompromisszumok mellett, élvezhető keretek között elvigye.
(Ezt most egy jó alapnak szánom, amire később nem kell elvernem 2 havi fizum, ha fejleszteni akarom.)
A segítséget és észrevételeket előre is köszönöm.
A megmondó embereket, trollokat lepontozom és jelentem.
Köszönöm 8aska. A zalman házat valszeg megfogadom, tetszik. De mèg utánanézek, hogy mik a tapasztalatok.
Keretet tekintve, a lap, Cpu, vga, ram quartetre 200-210ezret szántam, (minden másra ott a mastercard. :D) csak az fontossági arányokat basztam el.
Egyébként valószínű, hogy most K jelzésű procit nem veszek, csak a 4460-asat és hozzá tuningra alkalmas lapot, aztán ha kell majd maholnap, akkor veszek húzhatót. A ramban egyet értünk, én is azt néztem ki.
Tápra a tippet köszönöm, szerintem az lesz. Viszont vinyóból, lehet, hogy ideiglenesen a notiból átmentem a fél terásat. :D
Sajna annyira nem vagyok elengedve. De így már használható lesz a kicsike.
notikban 5200rpm-es vinyó szokott lenni ez vissza fogja fogni a sebességet töltéseknél,fájlmásolásoknál stb (bár én úgy tudom hogy fps-ben nincs különbség de még soha nem teszteltem) esetleg ha elég ez a tárhely később másik hdd helyett megéri ssd-t venni
Ugye elolvastad, hogy a 970 igazából csak 3,5 GB? :) A fölött, meg mintha meghülyülne a kártya?
Ha már megrendelted van 1-2 napod, hogy konkrét ok nélkül elállj a vételtől. :)
Tuningképes procik a Z-s lapok.
Ház terén amit alapból akartál szerintem túl drága.. inkább fektetném be másba.. :)
Igen tudom, hogy ez a botránykártya, de Nem 4K-ban akarok játszani. Legfeljebb qhd-ban. Ahhoz meg bőven elég még egy jó ideig.
Az életbe nem jöttem volna rá, pedig kerestem. :) Köszönöm.
Kösözönöm a válaszotokat, sokat segített.
Végül tokkal vonóval 363ezerbe fáj a gép és majd egy évépítésbe, keresésbe.
Ez lett a konfig, vételi árral és állapottal.
Lap: GA-Z97X Gaming 3, 35000 Új.
CPU: Core I5-4690, 56000 Nem használt új.
Hűtő: Be Quiet Dark Rock Pro 3, 18500 Keveset használt
RAM: HyperX Savage 2x8GB 1866MHz, 27000 Új
VGA: Gigybyte GTX970 G1 Gaming, 97000 2hónapos
HDD: WD10EZEX 1TB, 14000 Új
SSD: Samsung 850Evo 120Giga, 19000 Új (mondjuk itt sazentségeltem, mert a 250es, 25000 volt)
Táp: NZXT Hale 82 550W moduláris, 24000 Új
Ház: X2 Isolatic, 15000 Új
Rendszer hűtés: 5Db Be Quiet Pure Wings, 12000 Új
Dokk: Cooler Master 4in3, 3000 Használt (Kellett mert botrányos a ház kialakítása)
Monitor: Samsung S24D300, 35000 Nem használ új
Kábelek, paszta, egyéb: 7400 Új
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!