Új gépet szeretnék építeni amire már rá lehet fogni, hogy "gémer". De megakadtam. (? )
Ház: Aerocool GT-S EN52162 (Ez csak terv, közel sem fix.)
Lap: Gigabyte GA-Z97X-UD3H vagy GA-Z97P-D3 (?)
Proci: Core I5 4690K (4670K-hoz képest csak ~300ft a difi.)
Ram: 2x8GB Kingston DDR3 1600MHz HyperX Fury
Táp: Majd igazodik az igényhez, de öteltet szívesen fogadok.
HDD: WD-re gondoltam, de még nem jártam körbe a témát.
VGA: .:!Megakadás oka!:. Erre 50e körül szántam a pénzt.
A cél: Ezzel a konfiggal a mostani játékokat (pl. GTAV, Dying Light ilyesmi...) minden gond nélkül maxon, valamint a következő 2-3 évben jövőket, minimális kompromisszumok mellett, élvezhető keretek között elvigye.
(Ezt most egy jó alapnak szánom, amire később nem kell elvernem 2 havi fizum, ha fejleszteni akarom.)
A segítséget és észrevételeket előre is köszönöm.
A megmondó embereket, trollokat lepontozom és jelentem.
Hiába veszel drága tuningos i5-t,és 16GB RAM-ot,ha csak 50 ezret költesz VGA-ra.
Ennyiért maximum R9 270X-t kapsz,aminek esélye sincs a max grafikára a mai játékoknál.
Minimum R9 280X 70 ezertől,de R9 290 és GTX970 alá nem adnám,ha fullHD max grafikát akarsz.
Persze valahova még azok se elegek.
Alaplap elég lesz egy belépőszintű Z97/H97,vagy egy jobb B85,de 20 ezer alatt.
CPU-nak elég egy i5-4460 is.
RAM-ból is manapság beérik a játékok 8GB-al,később bármikor bővítheted.
Tápnak XFX TS 450/550W
Dying Light-nak egyáltalán nincs nagy gépigénye. :)
https://www.youtube.com/watch?v=StZqw-sv4Ag#t=17
és ez nem kamu. Nekem egy fokkal jobb gépem van csak AMD, és több FPS-em van.
akkor azzal kezdeném hogy a 8gb ramot kivenném a tervből és 2x4gb-t vennék "kit"-ben.. jelenleg gamer konfignak ez elég.. így már kb 20k val több jut vga-ra.. én alaplapból is az olcsóbbat venném (bár én meg ezt nem jártam körben hogy mennyivel jobb az egyik lap mint a másik) így mehetne egy r9 280x vagy gtx 960
DE talán mégiscsak az a legjobb megoldás ha hagyod a húzható procit veszel egy sima i5-öt h97-es lappal (esetleg b85 de nem sokkal olcsóbb) és a többi pénzt vga-ra költöd pl r9 290\290x vagy gtx 970 .. hidd el hamarabb kell majd cserélni a vga-t mint a procit még így is ha a gyengébb procit és erősebb vga-t veszed..
Köszönöm a válaszokat.
Akkor az új konfig ezekszerint valahogy így nézne ki:
Lap: Asrock Fatal1ty H97 Performance
CPU: Core i5 4460
RAM: 2x4GB kit
VGA: Gigabyte GTX970 4GB DDR5
Én ezt ajánlanám:
Asrock Z97 PRO4 alaplap
Intel Core i5-4690K processzor
Kingston 2x4GB DDR3 1600MHz HyperX Fury
Gigabyte R9 290X 4GB DDR5 GV-R929XOC-4GD videokártya
Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX merevlemez
FSP 650W Raider S 650 80+ tápegység
Zalman Z11 Plus HF1 fekete-piros számítógép ház
Összesen: 293,545 Ft
Ahogy elnéztem a kereted ez még simán belefér és még talán olcsóbb is mint amit írtál.. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!