Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Kinlodik az alaplap overclock...

MZ 125 kérdése:

Kinlodik az alaplap overclock alatt?

Figyelt kérdés

960 gm-gs3 fx

fx x6 6100, 3.3 ghz

2x4gb,ddr3 1600 mhz

400w fortron

Nem jatekra kell. A ram a bios utan 1066-on dolgozik Ha felemelem 1600-ra a szorzobol, kinozom az alaplapot? A cpu, 3.3-an dolgozik, tobbektol olvastam, hogy 3.9-en siman es jol megy. Ha ezt is felemelem csak a szorzobol, kinozom, melegitem az alaplapot? Koszonom elore a bovebb magyarazatokat, ha lehet.

2015. febr. 18. 22:20
 1/7 anonim ***** válasza:
Az a csoda, hogy alap órajelen elbírja a procit a lap.
2015. febr. 18. 22:40
 2/7 BM-Striker ***** válasza:
Igen, mivel ez a lap kifejezetten nem jó ilyen célra.
2015. febr. 19. 00:07
 3/7 A kérdező kommentje:

Miert szamit ilyen gyengenek a lap?

Melyik felelne meg jobban?

2015. febr. 19. 00:07
 4/7 csacsi2 ***** válasza:

Kínzás szó nekem nem fér bele, esetleg a túlmelegedés. Akkor kínzod ha túlmelegszik vagy ka behal annyira felhúzod.

Nem melegszik és hibátlanul megy akkor még jó. ellenkező esetben PFN List corrupt, no paged area... stb hibaüzenetekkel hibásan írja meg az adatokat. Az eszközök sebességétől, tűrőképességétől sok múlik, hogy követni tudja -e. A Ram -nak követnie kell a processzort, azaz szinkronban kell legyenek. Amennyiben a CPU -szorzót növeled a memoriabusz sebességét csökkenteni kell. Azaz ezt megteszi bios beállítástól függően. Amennyiben a processzor órajele növekszik a memoria busz sebességét csökkenti ha be van állítva a Flexibility opcio.

[link]

Ez hasznos mert elkerülheted a ramba íráshibákat! Amennyiben kikapcsolod akkor jobban kihasználhatod a oc -t, de hibák is lehetnek. A húzás htásfokát legjobban a DRAM:FSB arány -nál látod. Az érték minél kissebb annál hatékonyabb.

pl (flexibility options be).:

[link]

Röviden addig húzd míg húzhatod. Amennyiben a memoriabusz sebessége csökken a CPU frekvenciájának növelésével akkor amit ott nyersz, valamelyest elveszíted a memoria sebességén.

Bírja kikapcsolt memoriakompatibilitási üzemmod (Flexibility option)nélkül akkor maximalizálhatod a húzást, viszont hibás lehet az írás ha túlhúzod.

Hőmérséklet jelentősen befolyásolja a teljesítményét az eszközöknek, ne melegedjen túl!

2015. febr. 19. 08:51
 5/7 A kérdező kommentje:

Koszonom ezt a valaszt is. A ramot felemeltem 1066-rol a gyari ertekre azaz 1600-ra a szorzobol, megy jol.

A procit is felemeltem 3.3-rol 3.5-re, szinten csak a szorzobol, ez is mukodik. Ugy erzem, jobban megy a pc. Hagyhatom igy vagy lehet baj? Deepcool Gamma 300 huto van rajta, + 2 drb. 120-as Intertech ventillator.Elo, hatul. A northbridge meleg, de tudom rajta tartani az ujjam. Idle-ben 28-32 fokon all a proci, kemenyebb munkanal felment 47 fokra. Videoatalakitas (mkv to avi), torrent le es feltoltes, nettezes, fullhd videonezes, + beugrott az avg is vizsgalni 12 percre.

Azert irjatok 1 megfelelo alaplapot hozza. Osszeget nem irok, itt mas a penz.

2015. febr. 19. 10:12
 6/7 csacsi2 ***** válasza:

Jól mgy akkor nincs baj :) A Túlhajtás viszont azt is jelenti hogy olyan tartományon használod az eszközt amire nem lett tervezve (és amennyi tűréssel még számoltak a gyártáskor) ezért az Overclocking és a biztonságos az ellentétes fogalom!

Az eszközöket meg olyan programmal hajtsd meg ami képes kihozni belőlül a maximumot pl. Aida64 (ingyenes)Rendszerstabilitásteszt!

[link]

2015. febr. 19. 10:56
 7/7 A kérdező kommentje:
Ok, kosz, megy a zold kez. Azert alaplap ajanlatot meg varok!
2015. febr. 19. 11:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!