Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Videokártya hiba?

Videokártya hiba?

Figyelt kérdés

Rendeltem egy "Gigabyte Radeon R7 250X 1GB DDR5" videokártyát, majd kiderült, hogy gyári hibás. Mivel volt rá garancia, visszaküldtük, és 1 hónap után a szervizből visszakaptam. Nem javították, hanem kicserélték.

Bele is raktam a gépbe. Viszont most sem jó... 4 féle képpen próbáltam :

Beleraktam a kártyát, majd

1. a monitor kábelt az alaplapba dugtam, a videokártyához nem kapcsoltam tápot.

-ekkor a gép rendesen bejött, viszont a videokártya nem pörgött/működött.

2. a monitor kábelt szintén az alaplapba dugtam, a videokártyához pedig hozzákapcsoltam a tápot.

-a gép felzúgott, de mégse kapcsolt be (kép se volt monitoron), viszont a videokártya pörgött/működött rendesen.

3. a monitor kábelt a videokártyába dugtam, tápot kapcsoltam hozzá.

-a gép felzúgott, de mégse kapcsolt be (kép se volt a monitoron), viszont a videokártya pörgött/működött rendesen.

4. a monitor kábelt a videokártyába dugtam, tápot nem kapcsoltam hozzá.

-a gép bejött, rendesen normálisan indult, viszont a monitoron nem volt kép, és a videokártya sem működött.

A videokártyához a monitor kábel (VGA kábel) egy DVI-I átalakítóval van csatlakoztatva, viszont a monitorba rendesen a VGA kábel megy. Lehet az a gond, hogy a monitorba is a DVI-I-be kell csatlakoztatni?

A videokártyánál az átalakítóm így néz ki :

[link]

A segítséget előre is köszönöm!

2015. febr. 18. 15:03
 1/5 anonim ***** válasza:

Már az olvasástól is borsódzik a hátam... Brrr.. (videókártya vásárlás előtt állok.)

Hát lehet érdemes lenne venned egy DVI kábelt. A monitorod támogatja?

2015. febr. 18. 15:20
 2/5 anonim ***** válasza:
milyen konfigod van ? és milyen tápod? mert nekem nagyon táp gyanú hogy rá kötöd a csatit és csak egyet pörög és le áll.
2015. febr. 18. 15:28
 3/5 A kérdező kommentje:
Igen, azt csinálja, mikor benyomom a gépet akkor pörög egyet és leáll. Ha a táp hibája megértem, mert egy noname 400 W-os tápom van. Akkora úgy látszik ez a lehetőség maradt...
2015. febr. 18. 15:30
 4/5 A kérdező kommentje:
Amúgy én is ennyivel voltam, hogy majd biztos megveszem, berakom és már jó is lesz. Utána jött a fekete leves...
2015. febr. 18. 15:31
 5/5 anonim ***** válasza:
sajnos :/ egy fsp hexa 400/chieftec ctg 400 ezek szerintem megfelelnének.
2015. febr. 18. 16:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!