Videokártya hiba?
Rendeltem egy "Gigabyte Radeon R7 250X 1GB DDR5" videokártyát, majd kiderült, hogy gyári hibás. Mivel volt rá garancia, visszaküldtük, és 1 hónap után a szervizből visszakaptam. Nem javították, hanem kicserélték.
Bele is raktam a gépbe. Viszont most sem jó... 4 féle képpen próbáltam :
Beleraktam a kártyát, majd
1. a monitor kábelt az alaplapba dugtam, a videokártyához nem kapcsoltam tápot.
-ekkor a gép rendesen bejött, viszont a videokártya nem pörgött/működött.
2. a monitor kábelt szintén az alaplapba dugtam, a videokártyához pedig hozzákapcsoltam a tápot.
-a gép felzúgott, de mégse kapcsolt be (kép se volt monitoron), viszont a videokártya pörgött/működött rendesen.
3. a monitor kábelt a videokártyába dugtam, tápot kapcsoltam hozzá.
-a gép felzúgott, de mégse kapcsolt be (kép se volt a monitoron), viszont a videokártya pörgött/működött rendesen.
4. a monitor kábelt a videokártyába dugtam, tápot nem kapcsoltam hozzá.
-a gép bejött, rendesen normálisan indult, viszont a monitoron nem volt kép, és a videokártya sem működött.
A videokártyához a monitor kábel (VGA kábel) egy DVI-I átalakítóval van csatlakoztatva, viszont a monitorba rendesen a VGA kábel megy. Lehet az a gond, hogy a monitorba is a DVI-I-be kell csatlakoztatni?
A videokártyánál az átalakítóm így néz ki :
A segítséget előre is köszönöm!
Már az olvasástól is borsódzik a hátam... Brrr.. (videókártya vásárlás előtt állok.)
Hát lehet érdemes lenne venned egy DVI kábelt. A monitorod támogatja?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!