Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Alsó tápas házba a tápegységet...

Alsó tápas házba a tápegységet ventillátorral felfelé vagy lefelés érdemesebb tenni? Zalman ZM-R1 a ház.

Figyelt kérdés
2014. dec. 28. 15:37
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy akkor áttérek egy alsótápos házra, ugyanis én még mindig egy felső tápos házzal kínzom magam, bár abból a szempontból, hogy csak dolgozok vele nem zavar, viszont szinte állandóan megy és azért egy 18 ezer forintos táp van benne. Ajánlani tudnátok egyet 6-10 ezer forint között?
2014. dec. 28. 18:08
 12/17 T/Z ***** válasza:

"A tápban mennyi idő után kezd el annyi por összegyűlni, hogy azt is ki kell takarítani és nem csak a házszűrőt leporolni?"

Sosem.

A porszűrő megfogja.

Amit meg nem, azt a ventilátor ahogy beszívja, ki is fújja.

Nekem is van felsőtápos házam is, van olyan konfig a környezetemben, ami ilyen gépházban van, természetesen azzal sincs semmi baj. Por viszont azon is gyűlik természetesen, a 12cm-es ventilátor rácsán látszik, de mivel nincs előtte porszűrő, nehezebb letakarítani, legalábbis a táp belsejében lerakódó port nem tudom kiszívni porszívó+ecset kombóval, csak sűrített levegővel.

2014. dec. 28. 18:49
 13/17 T/Z ***** válasza:

Házat ajánlani nem tudok 6-10 között.

A HAF drágább, a CM690-es újabb verziói szintén drágábbak. (ezeket ismerem személyesen is)

Ami miatt még érdemes új házat venni, az az USB3.0 csatlakozók.

Amiket mostanában raktam össze gépeket, azok Cooler Master Elite Knight 350 gépházasak, illetve Sharkoon VG4-W.

Ez utóbbihoz kettő ventilátor van, és nem 1-1, hanem 2-2 usb2, ill. usb3 csatija van előlapon. Ráadásul a kábeleket el lehet vezeni az alaplapi tálca alatt, ami a CM-nél nem lehetséges.

Használtak közt keresgélj, ha 6-10 között szeretnél házat.

[link]

2014. dec. 28. 19:11
 14/17 anonim ***** válasza:

Másoknak gépeket én is drágább házzal szoktam összeállítani, na de nekem azért nem olyan gépem van, amihez 15 fölött vennék Gamer házat, főleg hogy csak dolgozok vele, bár igaz folyamatosan. USB 3.0 port nincs a lapon (775-ös még) és egyébként is mindegy, hisz a port színe mindegy, a sebességet az alaplapon található interfész határozza meg, nem pedig a kék színű csatlakozó egy 30-50 centis vezetékkel, hacsak nem szar a vezeték anyaga :)

De azért köszi a segítséget:) Lehet akkor veszek egy olcsóbb házat vagy valami szűrőt, ha külön lehet kapni, bár ilyenről nem tudok.

2014. dec. 28. 19:18
 15/17 T/Z ***** válasza:

Porszűrőnek szúnyoghálót szoktam használni, berakom a táp alá a gépház rácsozata felfogja.

Ez az, ebből vágok méretre:

[link]

(már a második dobozzal kezdtem meg az évek folyamán)

2014. dec. 28. 19:29
 16/17 anonim ***** válasza:

Egy sima szúnyogháló teljesen felfogná a port (persze ház rácsozatával)?

Na köszi az ötletet :) Felső táposba is megpróbálom valahogy megvalósítani.

2014. dec. 28. 19:36
 17/17 T/Z ***** válasza:

Az említett Sharkoon ~10ezer, meg a CM350 is.

És helyesbítek, a jó "gamer" gépház 20ezer fölött van jócskán. :D

De olyat ritkán kell bárkinek is összerakni, arra csak az elborultak költenek.

Akiket még megértek, azok a csendes, ill. minimalista design követői, ők képesek még 30-50ezreket kiadni egy gépházért..

Én pl. az aprók között láttam évekkel ezelőtt kettő darab CM690-est 20ezerért. Így lett egy áráért kettő "gamer" gépházam.

2014. dec. 28. 19:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!