Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Processzor túlmelegedés?

Processzor túlmelegedés?

Figyelt kérdés
Most vettem egy új gépet AMD Athlon II X4 860K processzorral, és Arctic Cooling Freezer A11-el. Internetezés mellett 50°C-t nem haladja meg a processzor, de fél óra játék után volt már, hogy 90°C volt, és ilyenkor van, hogy lefagy az egész gép. Nem elég erős a hűtő, vagy valami beállítást kell csak módosítani? A hőmérsékletet CPUID HWMonitor-ral mértem.

2014. dec. 27. 14:27
 1/5 anonim ***** válasza:
A hűtő is elég minimál, de lehet, hogy csak rosszul lett felrakva/felpasztázva.
2014. dec. 27. 14:35
 2/5 anonim ***** válasza:

-van a proci és a hűtő között hővezető paszta?

-húzva van a processzor?

-Turbo be van kapcsolva a BIOS-ba? (automata proci tuning)

-Feszültséget mennyit kap BIOS-ban a proci? (1,350 Volt elég)

2014. dec. 27. 14:36
 3/5 A kérdező kommentje:
A gépet nem én raktam össze, a pcx.hu-tól rendeltem ők is rakták össze. A processzor nincs húzva. Az alap gyári tuning be van kapcsolva (Alap: 3,7GHz, Turbo: 4GHz). Feszültséget 1,350 Voltot kap.
2014. dec. 27. 14:45
 4/5 anonim ***** válasza:
Fizikailag megnézted? Mármint, hogy a hűtő jól van-e rögzítve? Ha igen, akkor valszeg a hűtőn gyárilag levő pasztát hagyták rajt, és úgy rakták a procira. Érdemes lenne leszedni és minőségi pasztával újra felrakni.
2014. dec. 27. 14:52
 5/5 anonim ***** válasza:

"A processzor nincs húzva. Az alap gyári tuning be van kapcsolva (Alap: 3,7GHz, Turbo: 4GHz)"

-ha a gyári tuning be van kapcsolva akkor azt hívhatjuk tuningnak nem? :) (alap 3,7-ről 4-re emelést:D) kapcsold ki. A szorzót is beállíthatod 37-re - kézzel)

-Feszültséget (az 1,350-Voltot) állítsd Kézi beállításba és úgy add neki, ne automatán.

Ja és ne felejts el bios kilépéskor menteni :)

2014. dec. 27. 15:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!